প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আমেৰিকান চিন্তন বিশেষজ্ঞৰ এটা গোটৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত প্ৰধানমন্ত্ৰী
21 JUN 2023 8:58AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ নিউয়ৰ্কত আমেৰিকান চিন্তন বিশেষজ্ঞৰ এটা গোটক সাক্ষাৎ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু বিশেষজ্ঞসকলে বিভিন্ন উন্নয়নমূলক আৰু ভূ-ৰাজনৈতিক বিষয়ৰ ওপৰত আলোচনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁলোকক ভাৰতত তেওঁলোকৰ উপস্থিতি বৃদ্ধি কৰিবলৈকো আমন্ত্ৰণ জনায়, কিয়নো অমৃতকালৰ সময়ত ইয়াৰ পৰিৱৰ্তনৰ বাবে প্ৰচাৰ চলায়।
বৈঠকত অংশগ্ৰহণ কৰা বিভিন্ন চিন্তা বিশেষজ্ঞসকলৰ ভিতৰত আছিল ক্ৰমে:
• নিউয়ৰ্কৰ বৈদেশিক সম্পৰ্ক পৰিষদৰ (চিএফআৰ) মনোনীত অধ্যক্ষ আৰু বিশিষ্ট ফেলো শ্ৰীযুত মাইকেল ফ্ৰমান
• নিউয়ৰ্কৰ এছিয়া ছ’চাইটি পলিচী ইনষ্টিটিউটৰ আন্তৰ্জাতিক সুৰক্ষা আৰু কূটনীতিৰ উপ-সভাপতি শ্ৰীযুত ডেনিয়েল ৰাছেল
• বষ্টনৰ নৰ্থ-ইষ্টাৰ্ণ ইউনিভাৰ্চিটিৰ ৰাজনীতি বিজ্ঞানৰ সহযোগী অধ্যাপক ড. মেক্স আব্ৰামচ
• এছিয়ান ষ্টাডিজ চেণ্টাৰ, দ্য হেৰিটেজ ফাউণ্ডেচন, ডিচিৰ সঞ্চালক শ্ৰীযুত জেফ এম. স্মিথ
• ৱাশ্বিংটন ডিচিস্থিত 'দ্য মাৰাথন ইনিছিয়েটিভ'ৰ সহ-প্ৰতিষ্ঠাপক শ্ৰীযুত এলব্ৰিজ কলবি
• সিন্ধু আন্তৰ্জাতিক গৱেষণা ফাউণ্ডেচন, টেক্সাছৰ প্ৰতিষ্ঠাপক-সদস্য, সঞ্চালক (ভাৰত-আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ পৰিক্ৰমা) গুৰু চৱেল

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with a group of US think tank experts
21 JUN 2023 8:58AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met experts from several leading US think-tanks, today, in New York, USA.
Prime Minister and the experts discussed a range of developmental and geo-political issues.
Prime Minister invited them to enhance their presence in India as it embarks on its transformation during the Amritkaal.
The various think-tank experts who participated in the interaction include:
o Mr. Michael Froman, President-designate and Distinguished Fellow at the Council on Foreign Relations (CFR), New York
o Mr. Daniel Russel, Vice President for International Security and Diplomacy at the Asia Society Policy Institute, New York
o Dr. Max Abrahms, Associate Professor of Political Science at Northeastern University, Boston
o Mr. Jeff M. Smith, Director, Asian Studies Center, The Heritage Foundation, DC
o Mr. Elbridge Colby, Co-founder of ‘The Marathon Initiative’, based in Washington DC
o Mr. Guru Sowle, Founder-member, Director (Indo-US Affairs), Indus International Research Foundation, Texas