ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆମେରିକାର ଥିଙ୍କ ଟ୍ୟାଙ୍କ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବୈଠକ
21 JUN 2023 2:33PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଆମେରିକାର ନ୍ୟୁୟର୍କରେ ଆମେରିକାର ଅନେକ ଅଗ୍ରଣୀ ଥିଙ୍କ ଟ୍ୟାଙ୍କର ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କୁ ଭେଟିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶମୂଳକ ଏବଂ ଭୂ-ରାଜନୈତିକ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।
ଅମୃତକାଳ ସମୟରେ ଏହାର ରୂପାନ୍ତର ଆରମ୍ଭ କରୁଥିବା ବେଳେ ଭାରତରେ ସେମାନଙ୍କର ଉପସ୍ଥିତି ବଢାଇବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କୁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରିଥିଲେ ।
ପାରସ୍ପରିକ କାର୍ଯ୍ୟରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ବିଭିନ୍ନ ଥିଙ୍କ ଟ୍ୟାଙ୍କ ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ହେଲେ:
- ନ୍ୟୁୟର୍କର କାଉନସିଲ ଅନ୍ ଫରେନ ରିଲେସନ (ସିଏଫଆର) ର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଦ୍ୱରା କ୍ଷମତାପ୍ରାପ୍ତ ତଥା ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ଫେଲୋ ଶ୍ରୀ ମାଇକେଲ୍ ଫ୍ରୋନ୍ ।
- ନ୍ୟୁୟର୍କ ସ୍ଥିତ ଏସିଆ ସୋସାଇଟି ପଲିସି ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟର ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ କୂଟନୀତି ପାଇଁ ଉପସଭାପତି ଶ୍ରୀ ଡାନିଏଲ୍ ରସେଲ ।
- ବୋଷ୍ଟନ୍ ସ୍ଥିତ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟର ରାଜନୀତି ବିଜ୍ଞାନର ଆସୋସିଏଟ୍ ପ୍ରଫେସର ଡକ୍ଟର ମାକ୍ସ ଆବ୍ରାହମ୍ସ ।
- ଶ୍ରୀ ଜେଫ୍ ଏମ୍ ସ୍ମିଥ୍‌, ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ, ଏସିଆନ୍ ଷ୍ଟଡିଜ୍ ସେଣ୍ଟର, ଦି ହେରିଟେଜ୍ ଫାଉଣ୍ଡେସନ୍‌, ଡିସି
- ୱାଶିଂଟନ୍ ଡିସିରେ ଅବସ୍ଥିତ "ଦି ମାରାଥନ ଇନିସିଏଟିଭ୍‌” ର ସହ-ପ୍ରତିଷ୍ଠାତା ଶ୍ରୀ ଏଲବ୍ରିଜ୍ କୋଲବି
- ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ସୋଲେ, ପ୍ରତିଷ୍ଠାତା-ସଦସ୍ୟ, ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ (ଭାରତ-ଆମେରିକା ବ୍ୟାପାର), ଇଣ୍ଡସ୍ ଇଣ୍ଟରନେସନାଲ ରିସର୍ଚ୍ଚ ଫାଉଣ୍ଡେସନ୍‌, ଟେକ୍ସାସ୍

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with a group of US think tank experts
21 JUN 2023 8:58AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met experts from several leading US think-tanks, today, in New York, USA.
Prime Minister and the experts discussed a range of developmental and geo-political issues.
Prime Minister invited them to enhance their presence in India as it embarks on its transformation during the Amritkaal.
The various think-tank experts who participated in the interaction include:
o Mr. Michael Froman, President-designate and Distinguished Fellow at the Council on Foreign Relations (CFR), New York
o Mr. Daniel Russel, Vice President for International Security and Diplomacy at the Asia Society Policy Institute, New York
o Dr. Max Abrahms, Associate Professor of Political Science at Northeastern University, Boston
o Mr. Jeff M. Smith, Director, Asian Studies Center, The Heritage Foundation, DC
o Mr. Elbridge Colby, Co-founder of ‘The Marathon Initiative’, based in Washington DC
o Mr. Guru Sowle, Founder-member, Director (Indo-US Affairs), Indus International Research Foundation, Texas