Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with a group of eminent US academics
21 JUN 2023 9:01AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met a group of eminent US academics, today, in New York, USA. The academics hailed from diverse fields of agriculture, marketing, engineering, health, science & technology.
They discussed possibilities of enhancing research collaborations and two-way academic exchanges under India’s New Education Policy.
Academics shared perspectives and experiences from their respective areas of expertise with the Prime Minister.
The details of academics who participated in the interaction are as follows:
• Ms. Chandrika Tandon, Chair of the Board, NYU Tandon School of Engineering
• Dr. Neeli Bendapudi, President of Pennsylvania State University
• Dr. Pradeep Khosla, Chancellor, University of California, San Diego
• Dr. Satish Tripathi, President of the University at Buffalo
• Professor Jagmohan Raju, Professor of Marketing, Wharton School of Business, University of Pennsylvania
• Dr. Madhav V. Rajan, Dean, Booth School of Business, University of Chicago
• Professor Rattan Lal, Distinguished University Professor of Soil Science; Director, CFAES Rattan Lal Centre for Carbon Management and Sequestration, Ohio State University
• Dr. Anurag Mairal, Adjunct Professor of Cardiovascular Medicine, Stanford University & Faculty Fellow and Lead for Technology Innovation & Impact at Center for Innovation & Global Health, Stanford University

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆମେରିକାର ବିଶିଷ୍ଟ ଶିକ୍ଷାବିତ୍ ମାନଙ୍କ ସହିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କର ବୈଠକ
21 JUN 2023 9:01AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଆମେରିକାର ନ୍ୟୁୟର୍କ ଠାରେ ଆମେରିକାର ବିଶିଷ୍ଟ ଶିକ୍ଷାବିତ୍ ମାନଙ୍କ ଏକ ଦଳକୁ ଭେଟିଥିଲେ । କୃଷି, ମାର୍କେଟିଂ, ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଦ୍ୟାର ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ର ସହିତ ଏହି ଶିକ୍ଷାବିତ୍ ମାନେ ଜଡିତ ।
ସେମାନେ ଭାରତର ନୂତନ ଶିକ୍ଷା ନୀତି ଅନୁସାରେ ଗବେଷଣା ସହଯୋଗ ଏବଂ ପାରସ୍ପରିକ ଶୈକ୍ଷିକ ଆଦାନ - ପ୍ରଦାନ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ସମ୍ଭାବନା ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।
ଶିକ୍ଷାବିତ୍‌ମାନେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହିତ ସେମାନଙ୍କର ନିଜସ୍ୱ ପାରଦର୍ଶିତା ସମ୍ବନ୍ଧିତ କ୍ଷେତ୍ର ଉପରେ ନିଜର ଦୃଷ୍ଟିଭଙ୍ଗୀ ଏବଂ ଅଭିଜ୍ଞତା ବାଣ୍ଟିଥିଲେ ।
ପାରସ୍ପରିକ କାର୍ଯ୍ୟରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ଶିକ୍ଷାବିତ୍ ମାନଙ୍କର ବିବରଣୀ ନିମ୍ନଲିଖିତ ପ୍ରକାର ଅଟେ :
ସୁଶ୍ରୀ ଚନ୍ଦ୍ରିକା ଟଣ୍ଡନ୍‌, ବୋର୍ଡ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ, ଏନ୍‌ୱାଇୟୁ ଟଣ୍ଡନ୍ ସ୍କୁଲ୍ ଅଫ୍ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ ।
ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଡଃ ନୀଲି ବେନ୍ଦାପୁଡି, ପେନସିଲଭାନିଆ ଷ୍ଟେଟ ୟୁନିଭରସିଟି ।
ଡକ୍ଟର ପ୍ରଦୀପ ଖୋସଲା, କୁଳପତି, କାଲିଫର୍ନିଆ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ, ସାନ୍ ଡିଏଗୋ ।
ଡଃ ସତୀଶ ତ୍ରିପାଠୀ, ଅଧ୍ୟକ୍ଷ, ବଫାଲୋ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ।
ପ୍ରଫେସର ଜଗମୋହନ ରାଜୁ, ମାର୍କେଟିଂ ପ୍ରଫେସର, ୱାର୍ଟନ୍ ସ୍କୁଲ୍ ଅଫ୍ ବିଜିନେସ୍‌, ପେନସିଲଭାନିଆ ବିଶ୍ୱ ବିଦ୍ୟାଳୟ ।
ଡକ୍ଟର ମାଧବ ଭି. ରାଜନ, ଡିନ୍‌, ବୁଥ୍ ସ୍କୁଲ୍ ଅଫ୍ ବିଜିନେସ୍‌, ଚିକାଗୋ ବିଶ୍ୱ ବିଦ୍ୟାଳୟ ।
ପ୍ରଫେସର ରତନ ଲାଲ, ଡିଷ୍ଟିଙ୍ଗୁଇସ୍‌ଡ ୟୁନିଭର୍ସିଟି, ମୃତ୍ତିକା ବିଜ୍ଞାନର ପ୍ରଫେସର; ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ, ସିଏଫ୍‌ଏଇଏସ୍ ରତନ ଲାଲ୍ ସେଂଟର ଫର କାର୍ବନ ମ୍ୟାନେଜମେଂଟ ଆଣ୍ଡ ସିକ୍ୟୁଇଷ୍ଟ୍ରେସନ୍‌, ଓହିଓ ଷ୍ଟେଟ୍ ବିଶ୍ୱ ବିଦ୍ୟାଳୟ ।
ଡକ୍ଟର ଅନୁରାଗ ମାୟରାଲ, ହୃଦରୋଗ ଔଷଧ ବିଭାଗର ସହକାରୀ ପ୍ରଫେସର, ଷ୍ଟାନଫୋର୍ଡ ବିଶ୍ୱ ବିଦ୍ୟାଳୟ, ଅଧ୍ୟାପିକା ଏବଂ ସେଂଟର ଫର ଇନୋଭେସନ୍ ଆଣ୍ଡ ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ହେଲ୍‌ଥର ପ୍ରଯୁକ୍ତି ଉଦ୍ଭାବନ ଏବଂ ପ୍ରଭାବ ବିଭାଗର ପ୍ରମୁଖ, ଷ୍ଟାନଫୋର୍ଡ ବିଶ୍ୱ ବିଦ୍ୟାଳୟ।