Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with a group of eminent US academics
21 JUN 2023 9:01AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met a group of eminent US academics, today, in New York, USA. The academics hailed from diverse fields of agriculture, marketing, engineering, health, science & technology.
They discussed possibilities of enhancing research collaborations and two-way academic exchanges under India’s New Education Policy.
Academics shared perspectives and experiences from their respective areas of expertise with the Prime Minister.
The details of academics who participated in the interaction are as follows:
• Ms. Chandrika Tandon, Chair of the Board, NYU Tandon School of Engineering
• Dr. Neeli Bendapudi, President of Pennsylvania State University
• Dr. Pradeep Khosla, Chancellor, University of California, San Diego
• Dr. Satish Tripathi, President of the University at Buffalo
• Professor Jagmohan Raju, Professor of Marketing, Wharton School of Business, University of Pennsylvania
• Dr. Madhav V. Rajan, Dean, Booth School of Business, University of Chicago
• Professor Rattan Lal, Distinguished University Professor of Soil Science; Director, CFAES Rattan Lal Centre for Carbon Management and Sequestration, Ohio State University
• Dr. Anurag Mairal, Adjunct Professor of Cardiovascular Medicine, Stanford University & Faculty Fellow and Lead for Technology Innovation & Impact at Center for Innovation & Global Health, Stanford University

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শক্নাইরবা য়ু.এস. সাইন্তিস্ত কাঙলুপকা উন্নখ্রে
21 JUN 2023 9:01AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শক্নাইরবা য়ু.এস. সাইন্তিস্ত কাঙলুপ অমগা USAগী ন্যু য়োর্ক্তা ঙসি উন্নখ্রে। একাদমিকশিং অসি লৌউ-শিংউ, মার্কেতিং, ইঞ্জিনিয়রিং, হেল্থ, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী তোঙান-তোঙানবা লমশিংদগী লাকপনি।
মখোয়না ভারতকী অনৌবা এজুকেসন পোলিসীগী মখাদা রিসর্চ কোলাবোরেসন হেনগৎহনবা অমসুং মাইকৈ অনিগী একাদমিক এক্সচেঞ্জ হেনগৎহনবগী মতাংদা ওইথোকপা য়াবা ৱাফম কয়া খন্নখি।
একাদমিকশিংনা মখোয়গী লমগী খঙ-হৈবা অমসুং এক্সপেরিএন্সশিং প্রধান মন্ত্রীগী মফমদা লান্থোকখি।
ঙসিগী ৱারী শাবদা য়াওখিবা একাদমিকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ
• NYU তান্দন স্কুল ওফ ইঞ্জিনিয়রিংগী বোর্দকী লুচিংবা, কুমারী চন্দ্রিকা তন্দন
• পেনসীলভেনিয়া স্তেত য়ুনিভর্সিতীগী প্রসিদেন্ত, দাঃ নীলি বেন্দাপুরী
• সেন দিএগোগী কেলিফোর্নিয়া য়ুনিভর্সিতীগী চান্সেল্লর, দাঃ প্রদীপ খোসলা
• বফেলো য়ুনিভর্সিতীগী প্রসিদেন্ত, দাঃ সতিশ ত্রিপাথী
• পেনসীল্ভেনিয়া য়ুনিভর্সিতীগী হ্বার্তন স্কুল ওফ ব্যুজিনেসকী প্রোফেসর, প্রোফেসর জগমোহন রাজু
• ছিকাগো য়ুনিভর্সিতীগী বুথ স্কুল ওফ ব্যুজিনেসকী দাঃ মাধব ভি. রাজন
• CFAES রতন লাল সেন্তর ফোর কার্বর মেনেজমেন্ত অমসুং সেক্বেস্তরিয়ন, ওহিও স্তেত য়ুনিভর্সিতীগী দাইরেক্তর; সোইল সাইন্সকী শক্নাইরবা য়ুনিভর্সিতী প্রোফেসর, প্রোফেসর রতন লাল
• স্তেনফোর্দ য়ুনিভর্সিতীগী কার্দিওভেস্ক্যুলর মেদিসিনগী এদজঙ্ক প্রোফেসর অমসুং স্তেনফোর্দ য়ুনিভর্সিতীগী সেন্তর ফোর ইন্নোভেসন অমসুং গ্লোবেল হেল্থকী ফেকলতী ফেল্লো অমসুং তেক্নোলোজী ইন্নোভেসন অমসুং ইম্পেক্তকী লীদ, দাঃ অনুরাগ মৈরাল