Prime Minister's Office
PM's departure statement ahead of his visit to USA and Egypt
20 JUN 2023 7:15AM by PIB Delhi
I am travelling to the United States of America on a State Visit at the invitation of President Joseph Biden and First Lady Dr. Jill Biden. This special invitation is a reflection of the vigour and vitality of the partnership between our democracies.
I will commence my visit in New York, where I will celebrate the International Day of Yoga on June 21 at the United Nations Headquarters with the UN leadership and members of the international community. I look forward to this special celebration at the very location that supported India’s proposal in December 2014 to recognize an International Day of Yoga.
I will thereafter travel to Washington D.C. President Biden and I have had the opportunity to meet several times since my last Official Visit to the USA in September 2021. This visit will be an opportunity to enrich the depth and diversity of our partnership.
India-US ties are multifaceted, with deepening engagements across sectors. USA is India’s largest trade partner in goods and services. We collaborate closely in science & technology, education, health, defence and security fields. The initiative on Critical & Emerging Technologies has added new dimensions and widened collaboration to defence industrial cooperation, space, telecom, quantum, Artificial Intelligence and biotech sectors. Our two countries are also collaborating to further our shared vision of a free, open and inclusive Indo-Pacific.
My discussions with President Biden and other senior US leaders will provide an opportunity to consolidate our bilateral cooperation as well as in plurilateral forums such as G20, Quad and IPEF.
I will also have the pleasure of joining President Biden and First Lady Dr. Jill Biden for the State Banquet along with a number of dignitaries.
The US Congress has always provided strong bi-partisan support to India-US ties. During my visit, I will address a Joint Session of the US Congress at the invitation of Congressional leadership.
Strong people-to-people linkages have been instrumental in developing the trust between our countries. I look forward to meeting the vibrant Indian-American community that represents the best of our societies. I will also meet some of the leading CEOs to discuss opportunities for elevating our trade and investment relationship and for building resilient global supply chains.
I am confident that my visit to the US will reinforce our ties based on shared values of democracy, diversity and freedom. Together we stand stronger in meeting the shared global challenges.
I will travel to Cairo from Washington D.C. at the invitation of President Abdel Fattah El-Sisi. I am excited to pay a State Visit to a close and friendly country for the first time.
We had the pleasure of receiving President Sisi as the Chief Guest at our Republic Day celebrations this year. These two visits in the span of a few months is a reflection of our rapidly evolving partnership with Egypt, which was elevated to a ‘Strategic Partnership’ during President Sisi’s visit.
I look forward to my discussions with President Sisi and senior members of the Egyptian Government to impart further momentum to our civilizational and multi-faceted partnership. I will also have the opportunity to interact with the vibrant Indian diaspora in Egypt.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহাক্কী য়ু.এস.এ অমসুং ইজিপ খোঙচৎ মাংওইননা ফোঙদোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল
20 JUN 2023 7:15AM by PIB Imphal
রাস্ত্রপতি জোসেফ বাইদেন অমসুং ফার্স্ত লেদি দোক্তর জিল বাইদেন্না চেবাউ পীরকপদগী লৈঙাক্কী খোঙচৎ অমদা ঐ য়ুনাইতেদ স্তেৎস ওফ অমেরিকাদা চৎলি। মসিগী অখন্নবা চেবাউ অসি ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎ মরুপ-মপাং ওইবা মরী ফগৎলকপগী মমি অমনি।
ঐনা নিউ য়োর্কতগী ঐগী খোঙচৎ হৌগনি, মফম অদুদা জুন ২১ দা য়ুনাইতেদ নেসন্স হেদক্বাতর্সদা য়ু.এনগী লুচিংবশিং অমসুং মালেমগী লৈবাকশিংগী মীয়ামগা লোয়ন্না মালেমগী য়োগ নুমিৎ পাংথোক্কনি। মালেমগী য়োগ নুমিৎ শক খঙনবা ভারতনা পুখৎখিবা ৱাফম শৌগৎখিবা মফম অদুদা মসিগী অখন্নবা থৌরম পাংথোকপা অসিদা ঐনা থাজবা থম্লি।
তুংদা ঐ ৱাশিংতন দি.সিদা চৎকনি। ২০২১গী সেপ্তেম্বরদা ঐগী ইকোন কোনবা য়ু.এস.এ খোঙচৎ মতুংদা ঐনা রাস্ত্রপতি বাইদেনগা উনবগী খুদোংচাবা ফংলে। মসিগী খোঙচৎ অসিনা ঐখোয়গী মরুপ-মপাং ওইবগী মরী হেন্না চেৎশিনহন্নবগী খুদোংচাবা অমা ফংলগনি।
হিরম কয়াদা থবক তৌমিন্নদুনা ভারত-য়ু.এ মরী অসি মাইথোং য়াম্মী। পোৎ-চৈ অমসুং থবক-থৌরমশিংদা য়ু.এস.এ অসি ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা ললোন-ইতিক্কী মরুপনি। সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি, লাইরিক-লাইশু, হকশেল, ঙাক-শেন অমসুং সেকুরিতিগী লমশিংদা ঐখোয় নকশিননা থবক তৌমিন্নরি। মরুওইবা অমসুং নৌনা থোরকপা তেক্নোলোজিশিংদা থবক তৌমিন্নবা অসিনা অনৌবা শক্তমশিং ওইরে অমসুং ঙাক-শেনগী উদোগকী লমদা মতেং পীনবা, স্পেস, তেলিকোম, ক্বান্তম, আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স অমসুং বাইওতেক সেক্তরশিংদা মতেং পীনবা হেনগৎলক্লি। মনিং তম্বা অমসুং পুন্না চাউখৎমিন্নবা ইন্দো-পেসিফিক অমগী ঐখোয়গী লৈবাক অনি মখা তানা মতেং পীনরি।
রাস্ত্রপতি বাইদেন অমসুং অতোপ্পা য়ু.এস লুচিংবশিংগা লোয়ন্না ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মতেং পাংনবা ফগৎহন্নবা অমসুং মালেমগী লুপশিং হায়বদি জি-২০, ক্বাদ অমসুং আই.পি.ই.এফকী মতাংদা ঐগা লোয়ন্না খন্ন-নৈনগনি।
রাস্ত্রপতি বাইদেন অমসুং ফার্স্ত লেদি দোক্তর জিল বাইদেন অমসুং অতোপ্পা শক্নাইরবশিংগা লোয়ননা ঐনা লৈঙাক্কী চাক্লেন শরুক য়াগনি।
ভারত-য়ু.এস মরীশিংদা য়ু.এস কংগ্রেসনা মতম পুম্নমক্তা দল অনিমক্না কন্না শৌগৎতুনা লাক্লি। ঐগী খোঙচৎ মনুংদা, কংগ্রেসকী লুচিংবশিংনা চেবাউ পীরকপদগী য়ু.এস কংগ্রেসকী অপুনবা মীফম অমদা ঐ ৱা ঙাংগনি।
মীগা মীগা লৈনবা অচেৎপা মরীশিংনা ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরক্তা থাজনবা হেনগৎহন্নবগী মচাক অমা ওইরি। ঐখোয়গী খুন্নাইগী মহুৎশিল্লিবা অমেরিকাদা লৈবা ভারতমচাশিং ঐনা উনগনি। ঐখোয়গী ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবগী থবকশিং ফগৎহন্নবা অমসুং মালেমগী সপ্লাই চেনশিং শেমগৎনবা ঐনা মরুওইবা সি.ই.ও খরগা উনগনি।
ঐগী য়ু.এস খোঙচৎ অসিনা গনতন্ত্র, খেন্নবা অমসুং নিংতম্বদা য়ুম্ফম ওইবা ঐখোয়গী মরীশিং হেন্না চেৎশিনহনগনি হায়না ঐনা থাজৈ। ঐখোয়না পুন্না লেপ্লিবা মখৈ মালেমগী খুদোংচাবশিং মায়োক্নবা ঙমগনি।
রাস্ত্রপতি অবদেল ফাতাহ অল-সিসিনা চেবাউ পীরকপদগী ঐ ৱাশিংতন দি.সিদগী কাইরোদা চৎকনি। অচেৎপা অমসুং মরুপ-মপাং ওইবা লৈবাক অমদা অহানবা ওইনা চৎগদবা অসিদা ঐ হরাওই।
চহি অসিগী ঐখোয়গী গনতন্ত্র দিবস থৌরমদা রাস্ত্রপতি সিসি চীফ গেস্ত ওই ওইখিবদা ঐ হরাওই। থা খরগী মনুংদা হায়রিবা খোঙচৎ অনি অসিনা ইজিপকা ঐখোয়গা লৈনবা মরী অদু ফগৎলকপগী মমি অমা তারে।
ঐখোয়গী সভেত্য অমসুং মাইথোং য়াম্না মরী অসি মখা তানা ফগৎহন্নবা রাস্ত্রপতি সিসি অমসুং ইজিপ সরকারগী সেনিয়র মেম্বরশিংগা ঐগা ৱারি শানগনি। ঐনা ইজিপতা লৈবা ভারতমচাশিংগা উনবগী খুদোংচাবসু ফংগনি।