কোইলা মন্ত্রালয়
‘এক্সপ্লোরেসন ওফ কোএল এন্দ লিগ্নাইত স্কিম’গী সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম মখা চৎথবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীরে
07 JUN 2023 3:01PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্স (সি সি ই এ)না ‘এক্সপ্লোরেসন ওফ কোএল এন্দ লিগ্নাইত স্কিম’গী সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম মখা চৎথবা অয়াবা পীরে, মসি ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিন সাইকলগা লোয়ন্না চাউরাক্না লুপা কারোর ২৯৮০(২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬ ফাওবা)গী শেনফমগা লোয়ন্না পাংথোক্কদবনি।
স্কিম অসিগী মখাদা, কোইলা অমসুং লিগ্নাইত থিবগী থবক অসি তাঙ্কক অনি থোক্না পাংথোক্লে: (১) প্রোমোসনেল (রিজনেল) এক্সপ্লোরেসন অমসুং (২) নন-কোএল ইন্দিয়া লিমিতেৎ ব্লোকশিংদা দিতেল এক্সপ্লোরেসন।
অয়াবা পীবা অসিদা প্রোমোসনেল (রিজনেল) এক্সপ্লোরেসনগী লুপা করোর ১৬৫০ কাইথোক্কন অমসুং নন-কোএল ইন্দিয়া লিমিতেৎ ব্লোকশিংদা দিতেল এক্সপ্লোরেসনগী লুপা করোর ১৩৩০ কাইথোক্কনি। রিজনেল এক্সপ্লোরেসনগী মখাদা লম সক্বার কিলোমিতর ১৩০০ কোনশিনগনি অমসুং দিতেল এক্সপ্লোরেসনগী মখাদা লম সক্বার কিলোমিতর ৬৫০ কোনশিনগনি।
কোইলা খনি তান্নবা অকুপ্পা প্রোজেক রিপোর্ত অমা শেম্বদা লৈবাক অসিদা ফংলিবা কোইলাগী চাং খঙবা অমসুং খুদম পীবা দরকার ওই। হায়রিবা এক্সপ্লোরেসনশিং অসিগী খুৎথাংদা জিওলোজিকেল রিপোর্তশিং শেম্লে অমসুং মসি অনৌবা কোইলা ব্লোকশিং নিলাম লাউবদা শীজিন্নগনি অমসুং মাইপাক্লবা এল্লোকেতিদগী চঙখিবা শেনফম কুপখৎকনি।