প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওরিশাগী বালাশোরদা চৎখিবা মহাক্কী খোংচৎ অদুদা মীদিয়াদা থমখিবা ৱারোল
03 JUN 2023 7:03PM by PIB Imphal
য়াম্না তমথিবা লাইবক থিবা থৌদোক অমা থোকখ্রে। য়াম্না খাংঙমদ্রবা অৱাবা অমা ফাওই অমসুং মসিদা রাজ্য কয়া অমগী নাগ্রিকশিংনা মসিগী খোংচৎ অসিদা করিগুম্বা অমা নত্রগা অমদি মাংজখ্রে। মসিদা লৈখিদবশিংগীদমক্তদি য়াম্না নুংঙাইতবা অমসুং থমোইনুংদা ফাওরিবা খাংঙমদ্রবা অৱাবগী মশক্নি।
অসোক-অপন নংলবা ইমুংগী মীওইশিংগীদমক্তা সরকারনা মখোয়গীদমক্তা হকচাং ফগৎলক্নবা তৌবা ঙম্বা খুদিংমক তৌগনি। লৈখিদ্রবা মরি-মতাশিং অদুবু অমুক হন্না পুরকপদি ঙম্লরোই অদুবু সরকারনা মখোয়গী অৱাবদা শরুক য়ারি। সরকারগীদমক্তদি মসিগী লাইবক থিবা থৌদোক অসি য়াম্না হকচিন্না লৌই, মসিবু মখল খুদিমক্কী থিজিন-হুমজিনবগী থবক চত্থনবা য়াথং পীখ্রে অমসুং মসিদা মরাল লৈবা খুদিংমকপু অহকপা চৈরাক পীরগনি, মখোয়বু কৈদৌনুংদা লেম্না থারোই।
ঐহাক্না ওরিশাগী সরকারবুশু, মফম অসিগী এদমিনিস্ত্রেশনগী ওফিসিয়েল পুম্নমক্না থোক্লিবা ফিভম অসিদা মখোয়না ঙমজবা অঙম্বা শক্তি পুথোক্তুনা তৌবা য়াবা মতেং খুদিংমক পাংনবা হোৎনখি, মফম অসিগী নগ্রিকশিংবুশু থমোই শেংনা থাগৎপা ফোংদোক্লি মরমদি মখোয়না অসিগুম্বা অৱাবগী মতম অসিদা ব্লদ দোনেশনবু ওইরো, রেক্যু ওপরেশনদআ মতেং পাংববু ওইরো, মখোয়না তৌবা ঙম্বা খুদিংমক তৌনবা হোৎনখি। মরু ওইনা মফম অসিগী নহারোলশিংনা অহিংচুপ্পা থবক তৌখি।
ঐহাক্না মফম অসিগী নগ্রিকশিংবুশু কোক নোন্দুনা ইকাইখুম্নবা উৎচরি, মরমদি মখোয়গী মতেংনা মরম ওইরগা ওপরেশন অসিবু খোংজেল য়াংনা চত্থবা ঙম্লিবনি। রেলৱেনা মখোয়গী অঙম্বা শক্তি, রেসক্যু ওপরেশনদা রিলীফকীদমক্তা এরেঞ্জমেন্ত খুদিংমক অমসুং ত্রাফিক অসিবু অথুবা মতমদা রেস্তোর তৌনবা য়ারিবমখৈ খোংজেল য়াংনা ত্রেক রেস্তোর তৌনবা, হায়রিবা পোইন্ত অহুম অসি য়েংলগা থবকশিং পাইখৎহনখ্রে।
অদুবু অসিগুম্বা অৱাবা পুংফম অসিদা ঐহাক্না ঙসি মফম অদুদা চত্তুনা পাইখৎলিবা থৌরাং পুম্নমক য়েংশিল্লগা লাক্লে। হোসপিতালশিংদশু লৈহোরিবা অশোক-অপনশিংদুগশু ঐহাক্না ৱারি শানরকই। মসিগী অৱাবা অসিবু ৱাহৈনা ফোংদোকপা ঙম্লরোই। অদুবু শেম্বীরিবা মপু মহাক্না ঐখোয় পুম্নমকপু মসিগী অৱাবা পুংফম অসিদগী য়ারিবমখৈ থুনা থোক্লকপা ঙম্নবা পাঙ্গল-থৌনা অদু পীনবীবা ওইরসনু। ঐহাক্না থাজৈ মদুদি ঐখোয়না অসিগুম্বা থৌদোক অসিদগীশু তমজনিংঙাই কয়া অমা লৈগনি অমসুং নাগ্রিকশিংদা অসোই-অঙাম য়াওহন্দবা হায়বসিনা খ্বাইদগী মরু ওইবা থমদুনা ঐখোয়গী এরেঞ্জমেন্তশিং অদু পাংথোক্কনি। অৱাবগী পুংফম অসিদা মরাইবক থিরবা ইমুং-মনুংশিংগীদমক্তা ঐখোয় ময়াম্না থৌনিরসি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address to the media on his visit to Balasore, Odisha
03 JUN 2023 7:03PM by PIB Delhi
A terrible accident has taken place. I am feeling this agonizing pain and the people of different states have lost something or the other in this accident. People have lost their lives and it is extremely painful and disturbing beyond imagination.
The government will leave no stone unturned to ensure fast recovery of those who have been injured. We will not be able to bring back the members we have lost, but the government stands with the families in the grief of their loved ones. This incident is extremely grave for the government. Instructions have been given out for every kind of investigation and whoever is found guilty would be awarded the harshest punishment. He will not be spared.
I also thank the Government of Odisha and all the officials of the administration here who tried to assist the people in every way they could in this situation. I also extend my gratitude to the residents here because they have tried to do everything possible in this hour of crisis; be it blood donation or helping in rescue operations. The youth of this area in particular have worked hard throughout the night.
I also respectfully bow down to the people of this area because due to their cooperation, the rescue operation could be carried forward at a faster pace. Railways has put together all its strength and has made full arrangements to further the relief & rescue operation, to restore the track as soon as possible and to restore the traffic at a rapid pace. Well thought-out efforts have been made in terms of these three aspects.
In this hour of sorrow, today I have visited the accident site and have taken stock of the situation. I have spoken to the injured people who were in the hospital as well. I don't have words to express this agony. But I hope God will give us all the strength to come out of this unfortunate time as soon as possible. I am sure that we will learn a lot from these incidents as well and will take forward our systems as much as possible giving priority to the safety of the citizens. It is a time of sorrow; let us all pray for these families.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.