Ministry of Law and Justice
Tele-Law Programe Achieves New Milestone :40 Lakh Beneficiaries empowered with pre-litigation advice
30 MAY 2023 2:02PM by PIB Delhi
The Tele-Law programe under the Department of Justice, Ministry of Law and Justice achieved a new milestone with 40 Lakh beneficiaries across the country having been empowered with pre-litigation advice.
About Tele-Law: Reaching the Unreached is an e-interface mechanism to seek legal advice and consultation at a pre-litigation stage. It connects needy and marginalised in need of legal aid with the Panel Lawyers via video conferencing/telephonic facilities available at Common Service Centres (CSCs) situated at the Panchayat level. Launched in 2017, the Tele-Law service is now directly accessible through the Tele-Law Mobile App (available on Android & 10S).

ଆଇନ ଓ ନ୍ୟାୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନୂତନ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିଛି ଟେଲି –ଲ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ
୪୦ ଲକ୍ଷ ହିତାଧିକାରୀ ମୋକଦ୍ଦମା ପୂର୍ବ ପରାମର୍ଶ ଦ୍ୱାରା ସଶକ୍ତ ହୋଇଛନ୍ତି
30 MAY 2023 2:02PM by PIB Bhubaneswar
ଆଇନ ଏବଂ ନ୍ୟାୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନରେ ଥିବା ନ୍ୟାୟ ବିଭାଗ ଅନୁସାରେ ଟେଲି –ଲ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଏକ ନୂତନ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିଛି । ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ ଦେଶର ୪୦ ଲକ୍ଷ ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କୁ ମୋକଦ୍ଦମା ପୂର୍ବରୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି ।
ଟେଲି –ଲ ବିଷୟରେ କିଛି ତଥ୍ୟ :ମୋକଦ୍ଦମା ପୂର୍ବ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଆଇନଗତ ପରାମର୍ଶ ଏବଂ ଉପଦେଶ ନେବାରୁ ବଂଚିତ ଲୋକ ମାନଙ୍କ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପହଂଚିବାର ଏହା ଏକ ଇ – ଇଂଟରଫେସ୍ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଅଟେ । ଏହା ପଞ୍ଚାୟତ ସ୍ତରରେ ଅବସ୍ଥିତ ସାଧାରଣ ସେବା କେନ୍ଦ୍ର (ସିଏସ୍‌ସି) ଗୁଡିକରେ ଉପଲବ୍ଧ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ / ଟେଲିଫୋନ୍ ମାଧ୍ୟମରେ କଥାବାର୍ତ୍ତା ସୁବିଧା ମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ୟାନେଲ୍‌ରେ ଥିବା ଓକିଲ ମାନଙ୍କ ସହ ଆଇନଗତ ସହାୟତା ଆବଶ୍ୟକ କରୁଥିବା ଗରିବ ତଥା ବଞ୍ଚିତ ଲୋକଙ୍କୁ ପରସ୍ପର ସହିତ ସଂଯୋଗ କରେ । ୨୦୧୭ ରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ଟେଲି –ଲ ସେବା ବର୍ତ୍ତମାନ ଟେଲି - ଲ ମୋବାଇଲ୍ ଆପ୍ (ଆଣ୍ଡ୍ରଏଡ୍ ଏବଂ ୧୦ ଏସ୍ ରେ ଉପଲବ୍ଧ) ମାଧ୍ୟମରେ ସିଧାସଳଖ ଉପଲବ୍ଧ ହେଉଛି ।