য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা গুজরাতকী দ্বার্কাদা লুপা করোর ৪৭০ চংনা শাগদবা নেস্নেল একাদেমী ওফ কোস্তেল পোলিসিং (এন.এ.সি.পি.)গী পার্মনেন্ত কেম্পসকী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা নেস্নেল পুলিস একাদেমীগী থবক অসি ঙসিদি কোস্তেল সেক্যুরিতী মখাতানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক্তা একর ৪৫০ হেনবা মফমদা ঙসি হৌদোকখ্রে
শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী ওইরবা মতুংদা, লৈবাক অসিগী ঙমখৈশিংগী সেক্যুরিতী অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনখ্রে অমসুং প্রজাশিং অসোই-অঙাম য়াওররোই হায়না খঞ্জৈ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিনা লৈবাক অসিগী ঙমখৈ ঙাক্লিবা গার্দশিংগী হিংলিবা মহিং অমসুং ৱার্কিং ফেসিলিতীশিং অদুবু ফগৎহন্নবা, মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগী হকশেলগীদমক্তা খনবীবা অমসুং লৈবাক অসিগী সেক্যুরিতীগীদমক্তা মতম অসিগী খ্বাইদগী নৌরবা ইক্যুইপমেন্ত পীনবা তৌবা য়াবা থবক খুদিংমক তৌরি
মমাংগী সরকারদা কোস্তেল সেক্যুরিতীগীদমক্তা ত্রেনিং পোলিসী অমত্তা লৈরমদে, ২০১৮দা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল কোস্তেল পুলিস একাদেমীগী অয়াবা পীখি অমসুং শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ভিজন অমসুং অরেপ্পা ফিরেপ অদুনা মরম ওইরগা লৈবাক অসিগী কোস্তেল সেক্যুরিতী ফগৎহন্নবগী য়াম্না মরু ওইবা থবক অমা ঙসিদি পাংথোক্লি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী
20 MAY 2023 6:39PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি গুজরাতকী দ্বার্কাদা লুপা করোর ৪৭০ চংনা শাগদবা নেস্নেল একাদেমী ওফ কোস্তেল পোলিসিং (এন.এ.সি.পি.)গী পার্মনেন্ত কেম্পসকী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। কেন্দ্রগী হোম সেক্রেতরী অমসুং বোর্দর সেক্যুরিতী ফোর্সকী দাইরেক্তর জেনরেল য়াওনা অঙম-অথৌ কয়া অমনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
মহাক্না ময়ামদা ৱা ঙাংবা মতমদা, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, ঙসি কোস্তেল সেক্যুরিতীবু মখাতানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা একর ৪৫০ হেনবা মফমদা নেস্নেল কোস্তেল পুলিস একাদেমীগী থবক হৌখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং-লমতাক মখাদা, লৈবা অসিগী সেক্যুরিতী অমসুং লৈবাক অসিগী ঙমখৈশিং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনখ্রে অমসুং লৈবাক অসিগী প্রজাশিংনা মখোয়বু অসোই-অঙাম য়াওদনবা নিংথিনা ঙাক-শেন্দুনা থম্বিরে হায়না খঞ্জৈ। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি ঙমখৈগী সেক্যুরিতীবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, ঙমখৈ ঙাক্লিবা গার্দশিংগী হিংলিবা মহিং অমসুং ৱার্কিং ফেসিলিতীশিং অদুবু ফগৎহনবা, মখোয়দা মতম অসিগী খ্বাইদগী নৌরবা ইক্যুইপমেন্ত ফংহনবা অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগী হকশেলবু নিংথিনা শেন্নবীবা। মহাক্না হায়খি মদুদি কেন্দ্রগী সরকার অসিনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা হায়রিবা হিরম অহুম অসিদা তৌবা য়াবা পুম্নমক অমত্তা খাক্তনা তৌরি অমসুং ঐখোয়গী সেক্যুরিতী ফোর্সশিংদা মখল-মখা কয়াগী ফেসিলিতীশিং অমসুং মতম অসিগী খ্বাইদগী নৌবা ইক্যুইপমেন্তশিং পীনবা হোৎনখি।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশণগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হন্দক্তা ভারতকী নেভী অমসুং নার্কোতিক্স কন্ত্রোল ব্যুরো (এন.সি.বি.)না পুন্না ভারতকী ইন্তেলিজেন্স এজেন্সীশিংগী মতেংগা লোইননা কেরলাগী সমুদ্র খোংবান্দগী লুপা করোর ১২০০০ রোমগী ওইগদবা দ্রগশিং ফগৎখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি হান্নগী সরকারনা চহি ১০ পাল্লম্বা মতমদা, পুন্না লুপা করোর ৬৮০ রোমগী ওইগদবা দ্রগশিং ফগৎখি, অদুবু হৌজিক্তি ভারতকী সেক্যুরিতী এজেন্সীশিংনা কন্সাইন্মেন্ত অমখক্তদা লুপা করোর ১২,০০০ রোমগী ওইগদবা দ্রগশিং ফাগৎলদুনা ঐখোয়গী এজেন্সীশিং অসিগী মিৎশিং-নাশিংবা অমসুং শেম-শাবা অদুবু ময়েক শেংনা উৎথোক্লি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি ঙসি অসি লাল-বাল-পালগী মরক্তা য়াম্না মথৌনা লৈবা নিংতম লান্মীশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা শ্রী বিপিন চন্দ্র পালগী লৈখিদবগী কুমওন্নি। ঙসি অসি পরম ৱির চক্রগী মনাগা লোইননা ইকাইখুম্নখিবা লৈবাক্কীদমক্তা থৱায় কত্থোকখিবা অথৌবআ পিরু সিংগী মপোক কুমওন্নি। শ্রী পিরু সিংনা মথৌনা মরিংজেল উত্থোকখি অমসুং মশাগী পুন্সিগী করিমত্তা খন্দনা লৈবাকপু ঙাক-শেনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৱায়না পোন্থা ওইখিবা অথৌবা অসিগী নিংশিং খুদম ওইনা অন্দমান অমসুং নিকোবারগী ঈথৎ অমা শহীদ পিরু সিং হায়নসু মিংথোনখি।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি করিগুম্বা লৈবাক অমগী ঙমখৈশিং নিংথিনা ঙাক-শেন্দুনা লৈতবা তারবদি চাউখৎ-থৌরাংগী ৱাহন্থোক করিমত্তা লৈ। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অমনা মশাগী ঙমখৈশিংবু নিংথীনা ঙাক-শেন্দুনা থম্বা মতমদতা লৈবাক অমনা অসোই-অঙাম য়াওদনা তেক্ত কাইদনা লৈগনি। শ্রী শাহনা হায়খখ মদুদি ভারতকি কি.মি. ১৫,০০০ শাংবা লমগী ঙমখৈ লৈ অমসুং কি.মি.৭,৫১৬ শাংবা সমুদ্রগী ঙমখৈ লৈ। মহাক্না হায়খি মদুদি কি.মি.৭,৫১৬ শাংবা ঈশিংদা লৈবা ঙমখৈ অসিদা কি.মি. ৫,৪২২দি মেনলেন বোর্দরনি অমসুং কি.মি. ২০০০না ঈথৎশিংগী ঙমখৈনি। ঈথৎ ১,৩৮২ , সমুদ্র খোংবান্দা লৈবা খুঙ্গং ৩,৩৩৭, মরু ওইবা হিথাংফম ১১, কাহেন্না মরু ওইদবা হিথাংফম ২৪১ অমসুং স্পেস, দিফেন্স, এতোমিক ইনর্জী, পেত্রোলিয়ম, শিপ্পিং অসিনচিংবশিং অসি য়াওনা এস্তাব্লিশমেন্ত ১৩৫ লৈ। মহাক্না হায়খি মদুদি মমাংদা হায়রিবা সেক্যুরিতী পার্সোনেলশিং অসিগীদমক্তা অখন্নবা ত্রেনিং সীস্তেম লৈরমদে অদুবু ২০০৮গী মুম্বাই এতেক অদুগী মতুংদগীদি কোস্তেল পুলিস, বোর্দর সেক্যুরিতী অমসুং কোস্ত গার্দ খুদিংমক্তা লৈরিবা জৱানশিংদগী কোহেরেন্ত ওইবা রেস্পোন্স অমগীদমক্তআ তঙাইফদবা লৈরে। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি হায়রিবশিং অসি য়াম্না খুশিল-থৌরাং তৌদুনা কোস্তেল সেক্যুরিতীগীদমক্তা ত্রেনিং তৌরবা মতুংদতা ওইথোক্কনি । মহাক্না হায়খি মদুদি ২০১৮দা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল কোস্তেল পুলিস একাদেমীগী অয়াবা পীখ্রে অমসুং ভগবান শ্রী কৃ্ষ্ণগী সিতীদা লিংখৎনবগী ৱারেপ লৌখি। মহাক্না হায়খি মদুদি দ্বার্কা হায়বদি লৈবাক অসিগী গেতৱেনি অমসুং মতম অদুদা ভগবান শ্রী কৃষ্ণনা মথুংরাদগী মফম অসিদা লাকখি অমসুং ঐখোয়গী সসমুদ্রগী ঙমখৈশিংদা লাল্লোল-ইতিক্কী অচৌবা সেন্তর অমা শাখি। ঙসি, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মঙখিবা মঙলান অমা ওইবনা লৈবাক অপুনবগী ওইবা কোস্তেল সেক্যুরিতীশিংগীদমক্তা ত্রেনিং ভগবান শ্রী কৃষ্ণগী লমদম ওখাদা পীররে।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি লৈবাক অপুনবগী ওইনা কোস্তেল পুলিস পার্সোনেলশিংগী অপুনবা মশিং অসি চাউরাক্না ১২,০০০ ওই অমসুং একাদেমী অসিনা মপুং ফানা মথৌ তৌবা হৌরক্লবা মতুংদদি চহি অমদা মী লিশিং ৩,০০০ ত্রেনিং পীনবগীদমক্তা এরেঞ্জমেন্ত লৈরগনি। অসুম্না চহি ৪গী মনুংদা, ভারতকী কোস্তেল সেক্যুরিতী শরুক য়াবা পার্সোনেলগী ত্রেনিং ১০০% লোইশিল্লগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী ভিজন অমসুং আচেৎপা ফিরেপ অদুনা মরম ওইরগা কোস্তেল সেক্যুরিতী লৈহন্নবগী য়াম্না মরু পোইবা থবক ঙসি হৌদোকখ্রে
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চাউরাক্না লুপা করোর ৫৬ চংনা, তোঙান-তোঙানবা বি.এস.এফ. কমপনী আউৎপোস্তশিং অমসুং ১৮শুবা কোর্পসকী ওবজার্ভেশন তাৱর অমা ঙসি শঙ্গাখ্রে অমসুং ঙমখৈদা লৈরিবা ঐখোয়গী মিৎনা-শিংলবা গার্দশিংনা য়াম্না কোম্না লৈবা ঙম্লগনি অমসুং লৈবাক অসিবু নিংথিনা ঙাক-শেনবা ঙমহল্লগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী মীশীংনা য়াম্না ইংনা-চিক্না তুম্বা ফংলিবা অমসুং লৈবাক অসিবু অসোই-অঙাম য়াওদবা খুদোংথিনিংঙাই ওইদবা লৈবাক অমা ওইনা লৌরিবা অসি ঙমখৈদা থাদোক্লিবা বি.এস.এফ.কী মপালননি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি বি.এস.এফ. য়াম্না থাগৎনিংঙাই ওইরবা পুৱারি লৈ অমসুং মখোয়গী হকচাংদা ঈ মরিক অমফাও লৈরিবমখৈদি বি.এস.এফ. জৱানশিংনা লৈবাক অসিগী লম ইঞ্চি খুদিংমক্কী থৌনা ফনা লান্থেংনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি থৌদোক কয়া অমদা লান মনুংদা আর্মীনা মহুৎ শিনবা মতমদা বি.এস.এফ.না হনখিবা তারম্মি অদুবু অসিগুম্বা থৌদোক কয়া অমদা বি.এস.এফ. জৱানশিংনা হন্দুনা চৎপা হায়বসি মতিকচাদে হায়না খনখিবা থৌদোক কয়া অঞশু লৈখি অমসুং আর্মীগা লেং মান্ননা য়েক্নবশিংগা লান্থেংনখি। বি.এস.এফ.কী অসিগুম্বা মথৌনা-মরিংজেল লৈবগী ৱারি অসি লৈবাক অসিগী অঙাং খুদিংমক্না খঙলি হায়না শ্রী অমিত শাহনা হায়খি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি মেরিতাইম সেক্যুরিতীগী পোলিসী অমা ভারতকী নেভী, ভারতকী কোস্তেল গার্দ, মেরিনপুলিস, কস্তমশিং অমসুং ঙামীশিংবু ভারতকীদমক্তা সেক্যুরিতী রিংগী মপুং ফানা সুদর্শন চক্র অমা ওইহন্নবা থবক অমা প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিনা পাইখৎখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি অপাকপা সমুদ্রদা, সেক্যুরিতী অসি ভারতকী নেভীগী জহাজশিং অমসুং এয়রক্রাফনা পীরি। মিদল সীশিংদা সেক্যুরিতী অসি ভারতকী নেভী অমসুং কোস্ত গার্দনা পাইরি, অমসুং তেরিতোরিয়েল ৱাতরশিংদা বি.এস.এফ.কী ৱাতর ৱিংনা পাংথোক্লি, অদুগা খুঙ্গংশিংদা লৈরিবা থৌনা ফরবা মমা লৈবাক নিংবা ঙামীশিংনা ইনফোর্মেশনগী চেনেল অমা ওইনা থবক তৌদুনা লৈবাক অসিগী সেক্যুরিতীবু ঙাক্না থম্লি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি দাইমেন্সনশিং অসিদা ভারত সরকারনা নিংথিনা কোওর্দিনেত তৌরবা কোস্তেল সেক্যুরিতী পোলিসী অমা লৌখৎলি অমসুং ইন্তিগ্রেতেদ এপ্রোচকী খুত্থাংদা লৈবাক অসিগী সমুদ্র খোংবানশিংবু নিংথিনা ঙাক-শেন্নবা থবক তৌরি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা কোস্তেল সেক্যুরিতীদা থৌশাদবদগী অৱাবা কয়া নংখ্করে। লৈবাক নিংবা প্রজা অমত্তনা খজিক্তং শোইখিবনা মরম ওইরগা মরাল লৈজদ্রবা মীওই ১৬৬কী পুন্সি মাংহনখিবা ২০০৮কী মুম্বাই এতেক অদু কাওঙম্লরোই। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিনা পুথোরকখিবা কোস্তেল সেক্যুরিতীগী পোলিসী অসিগী মতুংদা করিগুম্বা য়েক্নবনা অসিগুম্বা থৌদোকশিং অসি পাংথোক্নবা হোৎনরবদি, মখোয়শিং অদুবু অসিদগী মতিক চাবা পাউখুম ফংলগনি। শ্রী শাহনা হায়খি মসিগী ত্রেনিং অসি মসিগীদমক্তা য়াম্না মরু ওই হায়না হায়খি
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ কৈরে মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিগী কোস্তেল সেক্যুরিতী পোলিসী অসি য়ুম্বি কয়া অঞদা য়ুমফম ওইরগা শেমখিবনি। মসিদা অকক্নবা মতমগী মনুংদা পেত্রোলিং তৌবগী প্রোতোকোলশিং থম্বা, ঙামীশিংগী সেক্যুরিতী, ঙামীশীংদা ক্যু.আর. কোদশিং য়াওবা আধার কার্দ লাখ ১০ হেন্না পীবা, ফিস লীদিং পোইন্ত ১৫৩৭দা সেক্যুরিতী এরেঞ্জমেন্তশিং মতিক চানা থম্বা, ব্লু ইকোনোমীগীদমক্তা শাখিবা ফিশিং হার্বরশিং খুদিংমক্তা সেক্যুরিতী পীদুনা কোস্তেল সেক্যুরিতী অমসুং ইন্তেলিজেন্স, অপুনবা কোস্তেল পেত্রোলশিংগা মরি লৈনবা ৱাফমশিংদা কোওর্দিনেশন অমসুং কম্যুনিকেশন পীবা হায়রিবশিং অসি য়াওরি। হায়রিবশিং অসি হাপচিনবনা কোস্তেল সেক্যুরিতীগীদমক্তা ফাওজিনবা ঙম্লরোইদবা লানবন অমা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিনা থমখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি মমাংগী সরকারনা পাল্লম্বা মতমগী মনুংদা, পোর্বন্দর জেলনা নোতিফিকেশন থোক্লবা মতুংদা লোনবা তারম্মি অমসুং পোর্বন্দরনা হুরান-চিন্থি কয়া অমগী তুংফম অমা ওইখি। স্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকার অসিনা হেক লাকপদগী জেল অসিনা অমুক হন্না মথৌ তৌবা হৌরকখি অমসুং হুরানবশিং অদুনা মফম অসি থাদোক্তুনা চেনখি হায়না মহাক্না হায়খি। শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কচকী ঙমখৈগী লমবু ওইরো, সর ক্রীক পু ওইরো, হারামিনালাবু ওইরো নত্রগা পোর্বন্দরগী সমুদ্র খোংবানবু ওইরো, নত্রগা দ্বার্কা-ওখা-জাম্নাগর-সালায়াবু ওইরো গুজরাত অসিবু চেকশিন্না ঙাক-শেন্দুনা থমখি হায়না মহাক্না হায়খি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি ঙসিদি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিগী প্রধান মন্ত্রী অমা ওইনা রাজ্য সরকারশিংবু পুল্লপ পুনশিন্নদুনা লৈবাক অসিগী সমুদ্র খোংবানশিংবু অসোই-অঙাম য়াওহন্দনা নিংথিনা ঙাক-শেন্দুনা থম্নবা মসিগী ত্রেনিং একাদেমী অসি লিংখৎখ্রে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah laid the foundation stone of the permanent campus of National Academy of Coastal Policing (NACP) at Dwarka, Gujarat, to be built at a cost of Rs. 470 crore
Shri Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi the work of National Coastal Police Academy has been started today on more than 450 acres of land to further strengthen coastal security
After Shri Narendra Modi has become the Prime Minister, security of the country's borders has been strengthened and citizens feel safe
Government led by Prime Minister Shri Narendra Modi has left no stone unturned to improve the living and working facilities of the country's border guards, concern for health of their families and provide state-of-the-art equipment for the country's security
There was no training policy for Coastal Security in previous government, in 2018 Prime Minister Shri Narendra Modi approved the National Coastal Police Academy and an important task of ensuring Coastal Security of the country is happening today due to vision and determination of Shri Narendra Modi
Government led by Prime Minister Shri Narendra Modi has created a Sudarshan Chakra of security ring involving Indian Navy, Indian Coast Guard, Marine Police, Customs and fishermen
Government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has secured the country's coasts through this strategy made with an integrated idea
Recently, Indian Navy and NCB together with the help of India’s intelligence agencies have caught drugs worth Rs. 12000 crore from the coast of Kerala
During 10 years rule of previous government, a total of drugs worth Rs. 680 crore were seized, but the Indian security agencies have seized drugs worth Rs.12,000 crore in a single consignment, this shows how prompt our agencies are working
The country whose borders are not secure, there is no meaning of development in that country, the country can remain safe only by foolproof security of borders
20 MAY 2023 6:39PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today laid the foundation stone of the permanent campus of National Academy of Coastal Policing (NACP) at Dwarka, Gujarat, to be built at a cost of Rs. 470 crore. Several dignitaries including Union Home Secretary and Director General of Border Security Force were present on the occasion.
In his address, Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the work of National Coastal Police Academy has been started today on more than 450 acres of land in order to further strengthen coastal security. He said that under the guidance of Prime Minister Shri Narendra Modi, the security of the country and the country's borders has been strengthened and the citizens of the country feel safe. Shri Shah said that in order to strengthen the border security, it is necessary that the living and working facilities of our border guards improve, they get state-of-the-art equipment and taking care of the health of their family members. He said that the central government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has left no stone unturned in these three areas and has tried to provide all kinds of facilities and state of art equipment to our security forces.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that recently the Indian Navy and the Narcotics Control Bureau (NCB), with the help of India’s intelligence agencies, have seized drugs worth Rs. 12,000 crores off the coast of Kerala. He said that while drugs worth Rs. 680 crores were seized during the 10-year rule of the previous government, but Indian security agencies have seized drugs worth Rs 12,000 crore in a single consignment now, showcasing the preparedness of our agencies.
Shri Amit Shah said that today is the death anniversary of Shri Bipin Chandra Pal, one of the greatest freedom fighters among the Lal-Bal-Pal. Today is also the birth anniversary of Martyr Piru Singh, awarded with the Param Vir Chakra. Shri Piru Singh showcased immense bravery and protected the country without caring for his life. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi has also named an island in Andaman and Nicobar as Shaheed Piru Singh Island in the memory of the martyr.
Union Home Minister said if the borders of a country are not secure, there is no meaning of development. He said that a country can remain secure only through foolproof security of its borders. Shri Shah said that India has 15,000 km long land border and 7,516 km long sea border. He said that out of 7,516 km long maritime border, 5,422 km is the mainland border and over 2,000 km is the border of the islands. There are 1,382 islands, 3,337 coastal villages, 11 major ports, 241 non-major ports, and 135 establishments including those of space, defense, atomic energy, petroleum, shipping etc. He said that earlier there was no special training system for all these security personnel, but after the 2008 Mumbai terror attack, the need for coherent response from jawans at every coastal police station, border security and Coast Guard was felt. Shri Shah said that this is possible only when the training for coastal security is arranged in a planned manner. He said that in 2018, Prime Minister Shri Narendra Modi approved the National Coastal Police Academy and it was decided to establish it in the city of Lord Shri Krishna. He said that Dwarka means the gateway of the country and at that time Lord Shri Krishna came to this place from Mathura and built a big trade center across our sea border. Today, with the imagination of Prime Minister Shri Narendra Modi, the training for the coastal security of the entire nation is being provided in Okha, the land of Lord Shri Krishna.
Shri Amit Shah said that the total number of Coastal Police personnel in the entire country is around 12,000 and once this academy becomes fully operational, there will be arrangement for training of 3,000 people in an year. In this way, within 4 years, 100% training of all the personnel involved in the coastal security of India will be completed. He said that because of the vision and determination of Prime Minister Shri Narendra Modi, an important task of ensuring coastal security is being initiated today.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that with about 56 crores cost, five different BSF company outposts and one observation post tower of 18th Corps were inaugurated today and our vigilant guards posted on the border will be able to live here with convenience and ensure the security of the country. He said that the people of the country sleep peacefully and consider the country safe because the BSF is deployed on the border. Shri Shah said that BSF has glorious history and till the last drop of their blood was shed, BSF jawans have fought bravely for every inch of the country's land. He said that on many occasions when the army takes over during the war, the BSF has to go back but there are many such occasions when the BSF jawans did not think it appropriate to go back, and they fought the enemies shoulder to shoulder with the army. Shri Shah said that this heroic story of BSF is known to every child of the country.
Shri Amit Shah said that a policy of maritime security has been adopted by the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi to make the Indian Navy, Indian Coast Guard, Marine Police, Customs and fishermen a complete Sudarshan Chakra of security ring for India. He said that in the open sea, security is provided by the ships and aircraft of the Indian Navy. The security is handled by the Indian Navy and the Coast Guard in the middle seas, and in the territorial waters by the water wing of the BSF, whereas the patriotic fishermen in the village ensure the country's security by acting as a channel of information. Shri Shah said that on all these dimensions, the Government of India has adopted a well-coordinated Coastal Security Policy and has worked to secure the country's coasts through an integrated approach. He said that our country has suffered many consequences due to negligence in coastal security. No patriotic citizen can forget the 2008 Mumbai attack in which 166 innocent lives were lost due to a slight mistake. He said that after the policy of coastal security developed by the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi if the enemy tries to carry out such incidents, he will get a befitting reply from here. Shri Shah said that this training is very important for this.
Union Home Minister said that this coastal security policy is based on several pillars. It includes coordination and communication in the matter of coastal security and intelligence, joint coastal patrols by setting protocols for patrolling at fixed time intervals, security of fishermen, giving more than 10 lakh Aadhaar cards with QR codes to fishermen, ensuring security arrangements at 1537 fish leading points and security at all fishing harbors built for Blue Economy. He said that by adding all these things an impregnable fort for coastal security has been established by the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi.
Shri Amit Shah said that during the tenure of the previous government, Porbandar Jail had to be closed after issuing a notification and Porbandar had become the center of all kinds of thefts. He said that ever since the government led by Shri Narendra Modi came, the jail started again and the thieves fled from here. He said that Shri Narendra Modi secured Gujarat, be it the land border of Kutch, Sir Creek, Haraminala or the sea coast of Porbandar, or the sea coast of Dwarka-Okha-Jamnagar-Salaya. Shri Shah said that today by keeping all the state governments together Shri Narendra Modi, as the Prime Minister of the country, has established this training academy here to secure the country's sea coasts.