প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতিগা উনবা
21 MAY 2023 9:29AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জি.৭গী মীফমগা ইরোইননা হিরোশিমাদা ২০২৩গী মে ২১দা ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতি, হিস এক্সেলেন্সী শ্রী লুইজ ইনাসিয়ো লুলা দা সিলভাগা উনখি।
লুচিংবা অনি অসিগী মরক্তা মসিনা খ্বাইদগী ইহান-হান্না উনখিবনি। লুচিংবশিং অদুনা হন্দক্কী চহি অসিনা দিপ্লোমেতিক্কী ওইবা মরি শেমখিবগী চহি ৭৫ শুবা কুমওন্নি হায়না পনখি। মখোয়না মখোয়গী স্ত্রেতেজিক পার্তনর্শিপ অসিবু অমুক হন্না য়েংশিনখি অমসুং মসিবু হেন্না চেৎশিনহন্নবগী মতাংদা খন্নখি, মরু ওইনা দিফেন্স প্রোদক্সন, ত্রেদ, ফার্মস্যুতিকেলস, এগ্রিকলচর, দেরি অমসুং এনিমল হসবেন্দ্রী অমসুং বায়ো-ফ্যুএলশিং অমসুং ক্লীন ইনর্জীগী সেক্তরশিংগী মতাংদা খন্নখি। লুচিংব অনিমক্না লৈবাক অনিমক্কী মাইকৈদগী বিজনেস লীদরশিংগী ওইবা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা শিনবগী তঙাইফদবগী মতাংদা মরু ওইনা পনখি।
লুচিংবশিং অসিনা রিজনেল দেবেলপমেন্তকী মতাংদা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং অদুসু তানখি। মখোয়না মল্তিলেতরেল প্লেতফোর্মশিংদা মখাতানা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্নবগী মরু ওইবা অমসুং মল্তিলেতরেল ইনস্তিত্যুশনশিংদা অওনবা অমা পুরক্নবগী মতম কুইনদগী লৈরক্লবা তঙাইফদবা অদুগী মতাংদা য়াম্না মরু ওইনা পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হন্দক্কী চহি অসিগী সেপ্তেম্বরদা পাংথোক্কদবা জি.-২০গী মীফমগীদমক্তা ভারত্তা রাস্ত্রপতি লুলাবু ওক্নবগী খৌরাংনা ঙাইরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with President of Brazil
21 MAY 2023 9:29AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Luiz Inacio Lula da Silva, President of Brazil, on 21 May 2023 in Hiroshima on the sidelines of the G-7 Summit.
This was the first meeting between the two leaders. The leaders noted that this year marked the 75th anniversary year of establishment of diplomatic relations. They reviewed their Strategic Partnership, and discussed ways to further deepen it, especially in sectors of defence production, trade, pharmaceuticals, agriculture, dairy & animal husbandry and bio-fuels & clean energy. Both leaders emphasized the need to organize a high level meeting of business leaders from both countries.
The leaders exchanged views on regional developments. They emphasized the importance of continued cooperation in multilateral platforms, and the long-standing need of reform of multilateral institutions.
Prime Minister looked forward to welcoming President Lula in India for the G-20 Summit in September this year.