প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জপানগী প্রধান মন্ত্রীগা প্রধান মন্ত্রীগা উনবা
20 MAY 2023 8:16AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হীরোশিমাদা পাঙথোকপা জি-৭ সম্মিৎ মনুংদা মে ২০, ২০২৩দা জপানগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. শ্রী ফ্যুমিও কিশিদাগা লোয়ননা বাইলেতরেল মীফম অমা পাঙথোকখ্রে।
মসি চহি অসিগী মার্চ থাদা প্রধান মন্ত্রী কিশিদানা ভারত্তা লাক্লম্লবা মতুংদা ২০২৩গী ওইনা মখোয়গী অনিশুবা মীফম ওইরি।
মার্চ ২০২৩দা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা খুদোল তমখিবা বোধিগী উ-পাম্বী চারা হীরোশিমাদা থাখিবগীদমক প্রধান মন্ত্রী কিশিদাবু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী পার্লিয়ামেন্তনা চহি খুদিংগী হীরোশিমা দে পালন তৌদুনা লাকখিবা অদু নীংশিংখি অমসুং থৌরম অসিদা মতম চুপ্পদা জপানগী দিপ্লোমেৎশিং য়াওদুনা লাকখি।
লুচিংবশিংনা মখোয়গী মশাগী জি-২০ অমসুং জি-৭ প্রসিদেন্সীগী খোঙথাংশিং পুনশিন্নবা লম্বীশিংগী মতাংদা খন্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা গ্লোবেল সাউথকী মরু ওইবা ৱাফমশিং ফোঙদোকপা তঙাই ফদবা অদু ফোঙদোকখি।
লুচিংবা অনিনা কন্তেম্পোররী রিজনেল দিবেলপমেন্তশিংগী মতাংদা ৱাখল্লোনশিং থমখি। মখোয়না ইন্দো-পেসিফিক্তা কোওপরেসন চেৎশিনহন্নবগী মতাংদসু খন্নখি।
লুচিংবশিংনা বাইলেতরেল স্পেসিএল স্ত্রেতেজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনরশিপ হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লম্বীশিংগী মতাংদা য়ান্নবা পুরকখি। খন্ন-নৈনবশিং অসিনা এজুকেসন, স্কিল দিবেলপমেন্ত, তুরিজম, লাইফস্তাইল ফোর এনভাইর্নমেন্ত (লাইফ), গ্রীন হাইদ্রোজেন, হায় তেক্নোলোজী, সেমিকন্দক্তরশিং অমসুং দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচরগী লমশিংদা মীৎয়েং চংখি। তেরোরিজম লাকশিনবা অঞসুং য়ুনাইতেদ নেসন্সতা রিফোর্ম তৌবগী মতাংদসু খন্নখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Japan
20 MAY 2023 8:16AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting with H.E Mr. Fumio Kishida, Prime Minister of Japan, on 20 May 2023 on the sidelines of the G-7 Summit in Hiroshima.
This was their second meeting in 2023, following the visit of Prime Minister Kishida to India in March this year.
Prime Minister thanked Prime Minister Kishida for planting in Hiroshima the Bodhi sapling that had been gifted by Prime Minister Modi in March 2023.
Prime Minister recalled that the Indian Parliament commemorated every year the Hiroshima Day, and noted that Japanese diplomats were always present on the occasion.
The leaders discussed ways to synergise efforts of their respective G-20 and G-7 Presidencies. Prime Minister stressed the need to highlight the concerns and priorities of Global South.
The two leaders exchanged views on contemporary regional developments. They also discussed deepening cooperation in the Indo-Pacific.
The leaders agreed on ways to further strengthen the bilateral Special Strategic and Global Partnership. Discussions focused on areas of education, skill development, tourism, Lifestyle for Environment (LiFE), green hydrogen, high technology, semiconductors and digital public infrastructure. Combating terrorism and reform of the United Nations was also discussed.