প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
দেশত ৰেডিঅ’ সংযোগ বৃদ্ধিৰ এক পদক্ষেপ হিচাপে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৮ এপ্ৰিলত ৯১টা এফএম ট্ৰেন্সমিটাৰ উদ্বোধন কৰিব
এই ট্ৰেন্সমিটাৰসমূহে ১৮খন ৰাজ্য আৰু ২খন কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলক সাঙুৰি ল’ব
আকাংক্ষিত জিলা আৰু সীমান্ত অঞ্চলত সংযোগ বৃদ্ধিৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব
এতিয়া অতিৰিক্ত ২ কোটি লোকক সামৰি লোৱা হ’ব, প্ৰায় ৩৫,০০০ বৰ্গ কিলোমিটাৰ এলেকাৰ কভাৰেজ বৃদ্ধি হ’ব
মন কি বাতৰ ঐতিহাসিক ১০০সংখ্যক খণ্ডৰ দুদিন পূৰ্বে ট্ৰেন্সমিটাৰসমূহ উদ্বোধন কৰা হ’ব
27 APR 2023 12:51PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৮ এপ্ৰিলৰ পুৱা ১০:৩০ বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে ১০০ ৱাটৰ ৯১টা এফ এম ট্ৰেন্সমিটাৰ উদ্বোধন কৰিব। এই উদ্বোধনী অনুষ্ঠানে দেশৰ ৰেডিঅ’ সংযোগৰ ক্ষেত্ৰখনক আৰু অধিক উদগণি ঘটিব।
দেশত এফএম সংযোগ বৃদ্ধি কৰিবলৈ চৰকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। ১৮ খন ৰাজ্য আৰু ২ খন কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৮৪ খন জিলাত ৯১ টা নতুন ১০০ ৱাটৰ এফএম ট্ৰেন্সমিটাৰ স্থাপন কৰা হৈছে। এই সম্প্ৰসাৰণত আকাংক্ষিত জিলা আৰু সীমান্ত অঞ্চলসমূহক সাঙুৰি লোৱাত বিশেষ গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা হৈছে।
এই সেৱাই সামৰি ল’বলগীয়া ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ ভিতৰত আছে বিহাৰ, ঝাৰখণ্ড, উৰিষ্যা, পশ্চিম বংগ, অসম, মেঘালয়, নাগালেণ্ড, হাৰিয়ানা, ৰাজস্থান, উত্তৰ প্ৰদেশ, উত্তৰাখণ্ড, অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, কেৰালা, তেলেংগানা, ছত্তীশগড়, গুজৰাট, মধ্য প্ৰদেশ, মহাৰাষ্ট্ৰ, লাডাখ আৰু আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ। অল ইণ্ডিয়া ৰেডিঅ’ৰ এফএম সেৱাৰ এই সম্প্ৰসাৰণে অতিৰিক্ত ২ কোটি লোকক সাঙুৰি ল’ব, যিসকলে পূৰ্বে এফ সেৱা শুনিব পৰা নাছিল। ইয়াৰ ফলত প্ৰায় ৩৫,০০০ বৰ্গ কিলোমিটাৰ এলেকালৈ এফ এম সেৱা সম্প্ৰসাৰিত হ'ব।
জনসাধাৰণৰ কাষ চপাৰ ক্ষেত্ৰত ৰেডিঅ'ই পালন কৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকাক লৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী দৃঢ় বিশ্বাসী। যথা সম্ভৱ দৰ্শকৰ কাষ চাপিবলৈ মাধ্যমটোৰ অনন্য শক্তিক ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন কি বাত কাৰ্যসূচী আৰম্ভ কৰে, যি এতিয়া ইয়াৰ যুগান্তকাৰী ১০০সংখ্যক খণ্ড সম্পূৰ্ণ কৰিব।

Prime Minister's Office
In a move which will boost radio connectivity in the country, PM to inaugurate 91 FM Transmitters on 28th April
Transmitters spread across 18 States and 2 UTs
Special focus on enhancing connectivity in Aspirational Districts and Border areas
Additonal 2 crore people will now be covered, with increase in coverage of about 35,000 sq km area
Expansion set to take place two days before the landmark 100th episode of Mann ki Baat
27 APR 2023 12:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate 91 FM transmitters of 100 W on 28th April at 10:30 AM via video conferencing. The inauguration will give a further boost to radio connectivity in the country.
The government has been committed to enhance FM connectivity in the country. The 91 new 100 W FM transmitters have been installed in 84 districts across 18 States and 2 Union Territories. A special focus of this expansion has been on enhancing coverage in Aspirational Districts and in border areas. The States and UTs which are covered include Bihar, Jharkhand, Odisha, West Bengal, Assam, Meghalaya, Nagaland, Haryana, Rajasthan, Uttar Pradesh, Uttarakhand, Andhra Pradesh, Kerala, Telangana, Chhattisgarh, Gujarat, Madhya Pradesh, Maharashtra, Ladakh and Andaman & Nicobar Islands. With this expansion of AIR’s FM service, an additional 2 crore people, who did-not have access to the medium, will now be covered. It will result in expansion of coverage in about 35,000 sq km area.
Prime Minister has been a firm believer in the important role which radio plays in reaching out to the masses. To harness the unique strength of the medium to reach out to the widest possible audience, Prime Minister started Mann ki Baat programme, which is now nearing its landmark 100th episode.