ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆମର ମୂଲ୍ୟବାନ୍ ଐତିହ୍ୟକୁ ଫେରାଇ ଆଣିବା ପାଇଁ ଆମେ ନିରନ୍ତର କାମ କରୁଛୁ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
25 APR 2023 9:30AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବିଦେଶରୁ ଜାତୀୟ ଐତିହ୍ୟକୁ ଫେରାଇ ଆଣିବା ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି । କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜି କିଷାନ୍ ରେଡ୍ଡୀ ଏକ ଟୁଇଟରେ କହିଥିଲେ, ଭଗବାନ ହନୁମାନଙ୍କ ଏକ ଧାତବ ମୂର୍ତ୍ତି ଯାହାକି ଚୋଳ ସାମ୍ରାଜ୍ୟବେଳେ (୧୪ଶ-୧୫ଶ ଶତାବ୍ଦୀ) ଆରିୟାଲୁର ଜିଲ୍ଲା ପୋଟ୍ଟାବେଲି ଭେଲ୍ଲୁର ସ୍ଥିତ ଶ୍ରୀ ବରଥରାଜା ପେରୁମଲ୍ ବିଷ୍ଣୁ ମନ୍ଦିରରୁ ଚୋରି ହୋଇଥିଲା ତାହାକୁ ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ ସ୍ଥିତ ଭାରତୀୟ ଦୂତାବାସକୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯାଇଛି ।
ଏହାର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ, ଅଦ୍ୟାବଧି ୨୫୧ କଳାକୃତିକୁ ବିଭିନ୍ନ ଦେଶରୁ ଫେରାଇ ଅଣାଯାଇଛି । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ୨୩୮ଟି ୨୦୧୪ ପରଠୁ ଫେରିଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍ କରିଛନ୍ତି ।
‘ ଆମେ ଆମର ମୂଲ୍ୟବାନ୍ ଐତିହ୍ୟକୁ ଫେରାଇ ଆଣିବା ପାଇଁ ନିରନ୍ତର କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛୁ’ ।

Prime Minister's Office
We are constantly working towards ensuring our prized heritage comes back home: PM
25 APR 2023 9:30AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has reiterated the government's commitment to bring back national heritage from abroad. Responding to a tweet by the Union Minister Shri G Kishan Reddy where the Minister informed that a metal idol of Lord Hanuman that was stolen from a Vishnu Temple, Shri Varatharaja Perumal, Pottaveli Vellur, Ariyalur Dist., dated back to the Chola Period (14th -15th century) was handed over to the Indian Embassy in Australia.
Till date 251 antiquities have been retrieved back from different countries, out of which 238 have been brought back since 2014, the Prime Minister tweeted :
"We are constantly working towards ensuring our prized heritage comes back home."