Ministry of Finance
DFS Secretary chairs meeting with Chief Secretaries to boost enrolments under PMJJBY & PMSBY during the 3-month long campaign
11 APR 2023 11:28AM by PIB Delhi
Dr. Vivek Joshi, Secretary, Department of Financial Services (DFS), Ministry of Finance, chaired a VC meeting yesterday with Chief Secretaries/ senior officials of all States/UTs to sensitise and impress upon them the salient features of the intensive three months long campaign to boost coverage of micro-insurance Schemes viz. Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana (PMJJBY) and Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY) at Gram Panchayat level. The 3-month campaign will cover all the districts in the Country from 01.04.2023 to 30.06.2023.
During the meeting, the states/UTs were urged to increase enrolments under the micro-insurance Schemes given the scope and size of population in states. Currently, the active enrolments under PMJJBY are 8.3 crore and 23.9 crore under PMSBY and claims of about Rs. 15,500 crore have been paid under these schemes.
Dr. Joshi sought support of Chief Secretaries of all the States/UTs for their active role in ensuring effective implementation and monitoring of the campaign. As a step towards amassing scale, Secretary, DFS, will also be taking a meeting with the heads of all Public Sector Banks on 13th April 2023 also to ensure that saturation campaign reaches to maximum number of eligible beneficiaries.
ABOUT PMJJBY and PMSBY
The PMJJBY and PMSBY are aimed at providing life and accidental insurance cover to the citizens, especially the marginal sections of the society, as part of social security cover. PMJJBY provides insurance cover of Rs. 2 lakh in the event of death due to any reason whereas PMSBY provides accidental insurance cover of Rs. 2 lakh for death or full permanent disability and Rs. 1 lakh in case of partial permanent disability. The two schemes provide the much needed financial support to the subscribers and/or their families in such eventualities.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
দি.এফ.এস. সেক্রেতরীনা থা ৩ শাংবা কেমপেনগী মনুংদা পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই. অমসুং পি.এম.এস.বি.ৱাই.গী মখাদা এনরোলমেন্তশিং এনগৎহন্নবগীদমক্তা চীফ সেক্রেতরীশিংগা লোইননা ফমখিবা মীফমদা ময়াই তাংবল লৌবা
11 APR 2023 11:28AM by PIB Imphal
ফাইনান্স মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ফাইনান্সিয়েল সর্বিসশিং (দি.এফ.এস.)কী সেক্রেতরী দা. ৱিবেক জোশিনা গ্রাম পঞ্চায়তকী থাক্তা প্রধান মন্ত্রী জীৱন জ্যোতি বিমা য়োজনা (পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই.) অমসুং প্রধান মন্ত্রী সুরক্সা বিমা য়োজনা (পি.এম.এস.বি.ৱাই.)গী খুত্থাংদা মাইক্রো-ইন্সুরেন্স স্কীমশিং য়াম্না হেন্না পাকশন্না শন্দোকপা হেনগৎহন্নবগীদমক্তা য়াম্না কুপ্থনা পাংথোকখিবা থা অহুম শাংবা কেমপেনগী য়াম্না মরু ওইবা ৱাফমশিং অদুবু কঙহন্নবা অমসুং কান্নবা অদুবু খঙহন্নবা রাজ্যশিং/বু.তি.শিংগি চীফ সেক্রেতরীশিং/মরু ওইবা ওফিসিয়েলশিংগা লোইননা ঙরাং পাংথোকখিবা ভি.সি. মীফম অমদা ময়াই তাংবল লৌখি। থা ৩গী কেমপেন অসিনা ০১.০৪.২০২৩দগী ৩০.০৬.২০২৩ ফাওবা লৈবাক অসিদা লৈরিবা জিলা পুম্নমক্তা শিন-থুংনা য়ৌশিল্লগনি।
মীফম অদুদা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা রাজ্যশিংগী পাক চাউবা অমসুং মীশিং য়াম্বগী চাং অদু য়েংলগা মাইক্রো-ইন্সুরেন্স স্কীমশিং অসিগী মখাদা এনরোলমেন্তশিং হেনগৎহন্নবা থৌগৎখি। হৌজিকমক্কী ওইনদি, পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই.গী মখাদা তৌরিবা এক্তিব এনরোলমেন্তশিং অসি পি.এম.এস.বি.ৱাই.গী মখাদা করোর ৮.৩ অমসুং করোর ২৩.৯নি অমসুং চাউরাক্না লুপা করোর ১৫,৫০০গী ক্লেমশিং মসিগী স্কীমশিং অসিগী মখাদা শিংদোকখ্রে।
দা. জোশিনা কেমপেন অসিবু মপুং ফানা থবক ওইনা পাইখৎনবা অমসুং য়েংশিন্নবা হকথেংননা থৌদাং লৌননবগীদমক্তা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী চীফ সেক্রেতরীশিংগী মতেং হায়খি। পাকশন্না শন্দোক্নবগী মাইকৈদা খোংথাং অমা ওইনা দি.এফ.এস.কী সেক্রেতরীনসু মতিক চাবা বেনিফিসরিশিংগী মশিং অদু য়ারিবমখৈ য়াম্না য়ৌহন্নবগীদমক্তা কেমপেন অসিবু মপুং ফাহন্নবা ২০২৩গী এপ্রিল ১৩দা পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং পুম্নমক্কী মকোকশিংগা লোইননা মিফমশু পাংথোক্লগনি।
পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই. অমসুং পি.এম.এস.বি.ৱাই.গী মতাংদা
পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই. অমসুং পি.এম.এস.বি.ৱাই. অসিনা সোসিয়েল সেক্যুরিতী কোভরগী শরুক অমা ওইনা প্রজাশিংদা, মরু ওইনা খুনাই অসিগী শোত্থরবা কাংলুপশিং লাইফ অমসুং এক্সিদেন্তেল ইন্সুরেন্স কোভর পীনবগী পান্দম থম্লি। পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই.না করিগুম্বা মরম অমদা শিবা নাবা থোকপা মতমদা লুপা লাখ ২গী ইন্সুরেন্স কোভর পীরি অদুগা পি.এম.এস.বি.ৱাই.না শিবা নাবা থোকপা নত্রগা ফুল পর্মাননেন্ত দিসেবিলিতীগীদমক্তা লুপা লাখ ২ অমসুং পার্সিয়েল পর্মানেন্ত দিসেবিলিতীগী কেসতা লুপা লাখ ১ এক্সিদেন্তেল ইন্সুরেন্স কোভর পীরি। স্কীম অনি অসিনা অসিগুম্বা থৌদোকশিং থোকপা মতমদা সবস্ক্রাইবরশিং অমসুং/ নত্রগা মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংদা য়াম্না মথৌ তারবা শেলগী তেংবাংশিং পীরি।