Prime Minister's Office
PM to inaugurate the Global Millets (Shree Anna) Conference on 18th March
16 MAR 2023 6:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Global Millets (Shree Anna) Conference at Subramaniam Hall, NASC Complex, IARI Campus, PUSA New Delhi on 18th March, 2023 at 11 AM. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
Based on India’s proposal, the year 2023 was declared as the International Year of Millets (IYM) by the United Nations General Assembly (UNGA). Also, in line with the Prime Minister’s vision to make the celebrations of IYM 2023 a ‘people’s movement’ and position India as the ‘global hub for millets’, all central government ministries/departments, states/UTs, farmers, start-ups, exporters, retail businesses and other stakeholders, are being engaged to promote and spread awareness about the benefits of millets (Shree Anna) for the cultivator, consumer and climate. The organization of Global Millets (Shree Anna) Conference in India is an important programme in this context.
The two-day global conference will have sessions on all important issues related to millets (Shree Anna) like promotion and awareness of millets among producers, consumers and other stakeholders; millets’ value chain development; health and nutritional aspects of millets; market linkages; research and development etc. The conference will be attended by Agriculture Ministers of various countries, international scientists, nutritionists, health experts, start-up leaders and other stakeholders.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ১৮দা গ্লোবেল মিল্লেত (শ্রী অন্না) কনফরেন্স হৌদোক্কনি
16 MAR 2023 6:57PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ১৮, ২০২৩গী অয়ুক্কী পুং ১১ তাবা মতমদা নই দিল্লীগী সুব্রহ্মনিয়ম হোল, এন.এ.এস.সি. কমপ্লেক্স, আই.এ.আর.আই. কেম্পস, পুসাদা গ্লোবেল মিল্লেত (শ্রী অন্না) কনফরেন্স হৌদোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমসিদা তিনবা মীয়ামগী মফমদা মহাক্কী ৱাফমসু থমগনি।
ভারতনা ৱাহৌদোক থম্বগী মতুং ইন্না, ইং ২০২৩বু য়ুনাইতেদ নেসন্স জেনেরেল এসেমব্লী (য়ু.এন.জি.এ.)না মালেমগী মিল্লেতকী চহি (আই.ৱাই.এম.) হায়না লাউথোকখিবনি। মসিগা লোয়ননা, প্রধান মন্ত্রীগী আই.ৱাই.এম. ২০২৩গী হরাও-তয়াম্বা ফোংদোকপা অসিবু ‘মীয়ামগী ইহৌ’ অমা ওইহনবা অমসুং ভারতপু ‘মিল্লেতকী মালেমগী হব’ অমা ওইহনবা হায়বা মঙলান অসিগী মতুং ইন্না, মিল্লেত থাবা, শিজিন্নবা অমসুং অইং-অশাগী মতাংদা মিল্লেত (শ্রী অন্না)না কান্নবা পীবগী মতাংদা ই-পাউ শন্দোক্নবা অমসুং থৌওং অসিবু হেন্না খুমাং চাউশিলহন্নবা কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রালয়/বিভাগ, রাজ্য/য়ু.তি., লৌমী, স্তার্তঅপ, এক্সপোর্তর, রিতেল ব্যুজিনেস অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোলদরশিংবু শিজিন্নগনি। ভারত্তা গ্লোবেল মিল্লেত (শ্রী অনা) কনফরেন্স পাংথোক্লিবা অসিসু হীরম অসিগা মরী লৈনবা য়াম্না মরু ওইবা থৌরম অমনি।
নুমিৎ নিনিগী মালেমগী কনফরেন্স অসিদা মিল্লেত (শ্রী অন্না)কা মরী লৈনবা মরু ওইবা হীরম কয়াগী মতাংদা সেসন কয়া পাংথোক্কনি। হায়রিবা হীরমশিং অসিগী মনুংদা প্রদ্যুসর, কঞ্জ্যুমর অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোলদরশিংগী মরক্তা মিল্লেতকী মতাংদা মরু ওইবা ৱাফম খঙহনবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎপা; মিল্লেতকী ভেল্যু চেন শেমগৎপা; মিল্লেতনা পীবা হকশেলগী কান্নবা অমসুং ন্যুত্রিসনগী ৱারোল; মার্কেত লিঙ্কেজ; রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্তনচিংবা কয়া য়াওগনি। কনফরেন্স অসিদা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রী; মালেমগী সাইন্তিস্ত; ন্যুত্রিস্নিস্ত, হকশেলগী মতাংদা খঙ-হৈরবা মীওই, স্তার্তঅপশিংগী লুচিংবা অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোলদর কয়ানা শরুক য়াগনি।