সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
ইন্তরনেসনেল সিবিল এভিএসন(চিকাগো কনভেন্সেন),১৯৪৪ কনভেন্সনগী আর্তিকল ৩দা প্রোতোগোল অহুম অনিরকশুবা ওইনা শেমদোকপা অমসুং আর্তিকল ৫০(এ) অমসুং আর্তিকল ৫৬ এমেন্দ তৌবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
22 FEB 2023 12:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ইন্তরনেসনেল সিবিল এভিএসন(চিকাগো কনভেন্সেন),১৯৪৪ কনভেন্সনগী আর্তিকল ৩দা প্রোতোগোল অহুম অনিরকশুবা ওইনা শেমদোকপা অমসুং আর্তিকল ৫০(এ) অমসুং আর্তিকল ৫৬ এমেন্দ তৌবা অয়াবা পীরে।
চিকাগো কনভেন্সনগী আর্তিকলশিংদা শরুক য়ারিবা লৈবাকশিংনা ফংলিবা খুদোংচাবশিং অমসুং তৌফম থোকপা থবকশিংগী মতাংদা পল্লি অমসুং মালেমগী ওইনা এয়র ত্রান্সপোর্তকী থবকশিংগী চৎন-কাংলোন ঙাক্নবা মালেমগী আই.সি.এ.ও স্তেন্দার্দশিং অমসুং রিকমেন্দেদ প্রাক্তিসেস(এস এ আর পি)শিং ঙাক্না চৎহল্লি।
হৌখিবা চহি ৭৮গী মনুংদা, চিকাগো কনভেন্সন এমেন্দমেন্ত খর পাংথোকখ্রে অমসুং হায়রিবা এমেন্দমেন্তশিং অদু ভারতনা মতম মতমগী ওইনা শেমদোক্লে। ইন্তরনেসনেল সিবিল এভিএসন(চিকাগো কনভেন্সেন),১৯৪৪গী এমেন্দমেন্তশিংগা মরী লৈন্নবা মখাগী প্রোতোগোল অহুম শেমদোকপদা অয়াবা পীরে:
1. মেম্বর লৈবাকশিংনা মথক্তা পাইরিবা সিবিল এয়রক্রাফতা খুৎলায় শীজিন্নবা থিংনবা(মে,১৯৮৪দা খুৎয়েক পীনখিবা প্রোতোগোল) চিকাগো কনভেন্সন,১৯৪৪দা আর্তিকল ৩ অমুক হন্না হাপচিন্নবা প্রোতোগোল;
2. আই.সি.এ.ওগী মপাঙ্গল ৩৬দগী ৪০দা হেনগৎহন্নবা(ওক্তোবর,২০১৬দা খুৎয়েক পীনখিবা প্রোতোগোল)চিকাগো কনভেন্সন,১৯৪৪গী আর্তিকল ৫০(এ) শেমদোক্নবা প্রোতোগোল; অমসুং
3. এয়র নেভিগেসন কম্মিসনগী মপাঙ্গল ১৮দগী ২১দা হেনগৎহন্নবা(ওক্তোবর,২০১৬দা খুৎয়েক পীনখিবা প্রোতোগোল)চিকাগো কনভেন্সন,১৯৪৪গী আর্তিকল ৫৬ শেমদোক্নবা প্রোতোগোল;
অমুক হন্না শেমদোকপা অসিনা ইন্তরনেসনেল সিবিল এভিএসন কনভেন্সন্দা য়াওরিবা ফিদমশিং ভারতনা ঙাক্না চৎপা ঙমহনগনি। শেমদোকপা অসিনা ইন্তরনেসনেল সিবিল এভিএসনগা মরী লৈনবা থবকশিংদা ভারতনা খুদোংচাবা হেন্না ফংবা ঙমগনি।