প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. নরেন্দ্র মোদী অমসুং সিঙ্গাপুরগী প্রধান মন্ত্রী লী সিয়ন লোংনা ভারত অমসুং সিঙ্গাপুরগী মরক্তা য়ু.পি.আই.-পেনাও লিঙ্কেজকী ভর্চুএল লোঞ্চ তৌবদা শরুক য়াখ্রে
য়ু.পি.আই. পেনাও লিঙ্কেজনা ক্রোস বোর্দর রেমিত্তেন্স লাইহল্লগনি, শেল চংহল্লরোই অমসুং রিএল তাইম ওইহল্লগনি
ভারত অমসুং সিঙ্গাপুরগী মরক্তা অহানবা ক্রোস-বোর্দর ত্রাঞ্জেক্সন অসি আর.বি.আই.গী গভর্নর অমসুং এম.এ.এস.কী এম.দি.না তৌখি
21 FEB 2023 12:48PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং সিঙ্গাপুরগী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী লি সিয়ন লোংনা ভারতকী য়ুনিফাইদ পেমেন্তস ইন্তর্ফেস (য়ু.পি.আই,) অমসুং সিঙ্গাপুরগী পেনাওগী মরক্তা রিএল তাইম পেমেন্ত লিঙ্কেজ তৌবগী ভর্চুএল লোঞ্চতা শরুক য়াখ্রে। রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী গভর্নর, শ্রী শক্তিকান্তা দাস অমসুং মোনিতরী ওথোরিতী ওফ সিঙ্গাপুরগী মেনেজিং দিরেক্তর, শ্রী রবি মেনন্না মখোয় মশা-মশাগী ফোনশিং শীজিন্নদুনা অমনা অমদা লাইব ক্রোস-বোর্দর ত্রাঞ্জেক্সনশিং তৌখি।
পর্সন তু পর্সন (পি২পি) পেমেন্ত ফেসিলিতী লোঞ্চ তৌখিবা সিঙ্গাপুরনা অহানবা লৈবাক ওইরি। সিঙ্গাপুরদগী ভারত অমদি ভাইস ভর্সা ওইনা শেল খুদক্তা থাবা অমসুং লো-কোস্ত ত্রান্সফর তৌবগী খুত্থাংদা মসিনা সিঙ্গাপুরদা লৈরিবা ইন্দিয়ন দাইস্পোরা মরু ওইনা মাইগ্রেন্ত ৱার্কর/মহৈরোয়শিংদা মতেং পাংলগনি অমসুং ফিনতেক অমদি দিজিতাইজেসনগী কান্নবশিং ফংহল্লগনি। ক্যু.আর. কোদশিংগী খুত্থাংদা য়ু.পি.আই. পেমেন্তশিং তৌবা অসিদু সিঙ্গাপুরগী অখন্নবা মর্চেন্ত আউৎলেৎশিংদা হান্ননা য়াহনখিবা লৈখ্রে।
ভর্চুএল লোঞ্চ অসিগী মমাংদা প্রধান মন্ত্রী অনিগী মরক্তা তেলেফোন্দা ৱারী শাখি, মসিদা মখোয়না নাকল অনিমক্কী কান্নগদবা লমশিংদা খন্ন-নৈনখি। প্রধান মন্ত্রীনা ভারত-সিঙ্গাপুরগী মরী অসি মাংদা পুখৎনবা হোৎনবদা পীরিবা মহাক্কী পার্তনরশিপকীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং ভারতকী জি২০ প্রসিদেন্সীগী মখাদা মখাদা মহাক্কা লোয়ননা থবক তৌনীবগী অপাম্বা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
PM Narendra Modi and Prime Minister of Singapore Lee Hsien Loong participate in the Virtual Launch of UPI-PayNow Linkage between India and Singapore
UPI PayNow Linkage will make Cross Border Remittances Easy, Cost-Effective and Real Time
Governor, RBI and MD, MAS make the first cross-border transaction between India and Singapore
21 FEB 2023 12:48PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Singapore, Mr. Lee Hsien Loong participated in the virtual launch of real time payment linkage between the Unified Payments Interface (UPI) of India and PayNow of Singapore. Shri Shaktikanta Das, Governor of Reserve Bank of India and Mr. Ravi Menon, Managing Director, Monetary Authority of Singapore made live cross-border transactions to each other using their respective mobile phones.
Singapore is the first country with which cross border Person to Person (P2P) payment facility has been launched. This will help the Indian diaspora in Singapore, especially migrant workers/students and bring the benefits of digitalisation and FINTECH to the common man through instantaneous and low-cost transfer of money from Singapore to India and vice-versa. Acceptance of UPI payments through QR codes is already available in selected merchant outlets in Singapore.
The virtual launch was preceded by a phone call between the two Prime Ministers, wherein discussions were held on areas of mutual interest. Prime Minister thanked Prime Minister Lee for his partnership in taking the India-Singapore relationship forward and looked forward to working with him under India’s G20 Presidency.