তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
ডিডি নেচনেলত বিঞ্জ ৱাচ্চ মোডত সম্প্ৰচাৰিত হ'ব স্বৰাজ ধাৰাবাহিক
08 FEB 2023 3:09PM by PIB Guwahati
ডিডি নেচনেলত ১১ ফেব্ৰুৱাৰী ২০২৩ তাৰিখৰ পৰা শনিবাৰে আৰু দেওবাৰে দুপৰীয়া ১ বজাৰ পৰা বিঞ্জ ৱাচ্চ মোডত 'স্বৰাজ' ধাৰাবাহিক সম্প্ৰচাৰ কৰা হ’ব।
সম্প্ৰচাৰণৰ অনুসূচী নিম্নলিখিত ধৰণৰ:
খণ্ড নং
প্ৰধান চৰিত্ৰ/ঘটনা/স্থান
সময়কাল
সম্প্ৰচাৰৰ তাৰিখ
১ৰ পৰা ৩লৈ
• ভাস্কো ডা গামা
• বিজয় নগৰ
• ৰাণী আব্বাক্কা
• ১৪৯৮ – ২৪ডিচেম্বৰ১৫২৪
• ১৩৩৬ – ১৬৪৬
• ১৫২৫ – ১৫৭০
১১.০২.২০২৩
৪ৰ পৰা ৬লৈ
• শিৱাপ্পা নায়ক
• শিৱাজী
• কানহাজী আংৰে
• ১৬৪৫ – ১৬৬০
• ১৬৭৪ – ৩এপ্ৰিল১৬৮০
• ১৬৮৯–১৭২৯
১২.০২.২০২৩
৭ৰ পৰা ৯লৈ
• বাজি ৰাও
• চিমাজী আপ্পা
• ইআইচি – ফৰাচী
• ১৭ এপ্ৰিল১৭২০ – ২৮ এপ্ৰিল ১৭৪০
• ১৭০৭ – ১৭৪০
• ১৬৬৪–১৭৯৪
১৮.০২.২০২৩
১০ৰ পৰা ১২লৈ
• ইআইচি – ব্ৰিটিছ
• মাৰ্তণ্ড বাৰ্মা
• পলাচীৰ যুদ্ধ
• ১৬০০ – ১ জুন ১৮৭৪
• ১৭০৬ – ৭ জুলাই ১৭৫৮
• ২৩ জুন ১৭৫৭
১৯.০২.২০২৩
১৩ৰ পৰা ১৫লৈ
• পুলি থেৱৰ
• ৰাণী বেলু নাচিয়াৰ
• বীৰাপাণ্ডিয়া কাট্টাবোমন
• ১৭১৫–১৭৬৭
• ৩জানুৱাৰী১৭৩০ – ২৫ ডিচেম্বৰ১৭১৬
• ১৭৬০ – ১৬ ডিচেম্বৰ১৭৯৯
২৫.০২.২০২৩
১৬ৰ পৰা ১৮লৈ
• পাজাহাছী ৰাজা
• সন্যাসী আন্দোলন
• বক্সী জগবন্ধু পাইকা নেতৃত্ব
• ১৭৭৪ – ৩০ নৱেম্বৰ ১৮০৫
• ১৭৭০
• মে’১৮১৭ – ডিচেম্বৰ
১৮১৮
২৬.০২.২০২৩
১৯ৰ পৰা ২১লৈ
• ৱাজিৰ আলি
• বেলু থাম্পি ডালভা
• তিলকা মাঞ্জী
• ১৯ এপ্ৰিল ১৭৮৯ – ১৫ মে’ ১৮১৭
• ১৮০২ – ১৭ জুলাই১৮৩৫
• ২৯ ডিচেম্বৰ১৮৫৬ – ১৩ আগষ্ট ১৮৯১
০৪.০৩.২০২৩
২২ৰ পৰা ২৪লৈ
• হাথৰাছ বিদ্ৰোহ (ৰাজা দয়াৰাম)
• উ তিৰৎ সিং
• সিধো কানো মূৰ্মু
• ১৮১৮
• ১৮০২-১৭জুলাই১৮৩৫
• ১৮৫৫-৫৬
০৫.০৩.২০২৩
'স্বৰাজ - ভাৰত কে স্বতন্ত্ৰতা সংগ্ৰাম কি সমগ্ৰ গাঁথা' হৈছে ১৫শতিকাত ভাস্কো-ডা-গামাই ভাৰতত অৱতৰণ কৰাৰ সময়ৰ পৰা ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ গৌৰৱময় ইতিহাসৰ৭৫ টাখণ্ডৰ এক মেগা শ্ব'ধাৰাবাহিকখনে স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ স্বল্পখ্যাত নায়কসকলৰ জীৱন আৰু ত্যাগৰ সৈতে ভাৰতীয় ইতিহাসৰ কেইবাটাও দিশ প্ৰদৰ্শন কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰ আৰু কেন্দ্ৰীয় তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী ড০ এল মুৰুগানৰ উপস্থিতিত কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সহযোগিতা মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ৫ আগষ্ট, ২০২২ তাৰিখে স্বৰাজ ধাৰাবাহিক মুকলি কৰে। ২০২২ চনৰ ১৪ আগষ্টত ডিডি নেচনেলতহিন্দী ভাষাতধাৰাবাহিকখনৰ সম্প্ৰচাৰ আৰম্ভ হৈছিল আৰু পৰৱৰ্তী সময়ত দূৰদৰ্শনৰ আঞ্চলিক নেটৱৰ্কত নটা আঞ্চলিক ভাষাত (তামিল, তেলেগু, কানাড়া, মালায়ালম, মাৰাঠী, গুজৰাটী, বঙালী, ওড়িয়া আৰু অসমীয়া) আৰম্ভ কৰা হৈছিল। হিন্দীত স্বৰাজৰ প্ৰতিটো নতুন খণ্ড দেওবাৰে ৰাতিপুৱা ৯বজাত আৰু নিশা৯বজাত ডিডি নেচনেলত সম্প্ৰচাৰিত হয় আৰু মঙলবাৰে, বুধবাৰে আৰু বৃহস্পতিবাৰে দুপৰীয়া ১বজাত তথা শনিবাৰে নিশা ৯বজাত পুনৰ সম্প্ৰচাৰ কৰা হয়। অডিঅ' সংস্কৰণটো শনিবাৰে পুৱা ১১ বজাৰ পৰা অল ইণ্ডিয়া ৰেডিঅ' নেটৱৰ্কত সম্প্ৰচাৰ কৰা হয়।

Ministry of Information & Broadcasting
Swaraj Serial to be telecast in Binge watch mode on DD National
08 FEB 2023 3:09PM by PIB Delhi
DD National will telecast ‘Swaraj’ serial in binge watch mode on Saturday & Sunday starting from 11th February 2023 from 1 PM onwards.
The telecast schedule is as follows:
Episode
No.
Main Character/Event/Place
Period
Date of Telecast
1 to 3
• Vasco Da Gama
• Vijay Nagar
• Rani Abbakka
• 1498 – 24 Dec 1524
• 1336 – 1646
• 1525 – 1570
11.02.2023
4 to 6
• Shivappa Naik
• Shivaji
• Kanhoji Angre
• 1645 – 1660
• 1674 – 3 April 1680
• 1689 – 1729
12.02.2023
7 to 9
• Baji Rao
• Chimaji Appa
• EIC – French
• 17 April 1720 – 28 April 1740
• 1707 – 1740
• 1664 – 1794
18.02.2023
10 to 12
• EIC – British
• Martand Verma
• Battle of Plassey
• 1600 – 1 June 1874
• 1706 – 7 July 1758
• 23 June 1757
19.02.2023
13 to 15
• Puli Thevar
• Rani Velu Nachiyar
• Veerapandiya Kattaboman
• 1715 – 1767
• 3 Jan. 1730 – 25 Dec. 1716
• 1760 – 16 Dec. 1799
25.02.2023
16 to 18
• Pazahasi Raja
• Sanyasi Movement
• Bakshi Jagbandhu Paika Leaders
• 1774 – 30 Nov. 1805
• 1770
• May 1817 – Dec.
1818
26.02.2023
19 to 21
• Wazir Ali
• Velu Thampi Dalava
• Tilka Manjhi
• 19 April 1780 – 15 May 1817
• 1802 – 17 July 1835
• 29 Dec. 1856 – 13 August 1891
04.03.2023
22 to 24
• Haathras Revolt (Raja Dayaram)
• U Tirot Singh
• Sidho Kano Murmu
• 1818
• 1802-17 July 1835
• 1855-56
05.03.2023
‘Swaraj - Bharat Ke Swatantrata Sangram Ki Samagra Gatha’, is a 75-episode mega show illustrating the glorious history of India’s freedom struggle from the 15th century onwards when Vasco-Da-Gama landed in India. The serial showcases several aspects of Indian history featuring the lives and sacrifices of lesser known heroes of the freedom struggle.
Swaraj serial was launched on 5th August, 2022 by the Union Minister for Home & Cooperation Shri Amit Shah in the presence of Union Minister for Information & Broadcasting Shri Anurag Singh Thakur and Union Minister of State for Information & Broadcasting Dr. L. Murugan. The telecast of the serial began on 14th August 2022 in Hindi on DD National and subsequently in nine regional languages (Tamil, Telugu, Kannada, Malayalam, Marathi, Gujarati, Bengali, Odia, and Assamese) on the regional network of Doordarshan. Every fresh episode of Swaraj in Hindi is being aired at 9 AM & 9 PM on Sunday on DD National and is repeated on Tuesday, Wednesday & Thursday at 1 PM and on Saturday at 9 PM. The audio version is broadcast on All India Radio network from 11 AM on Saturday.
Saurabh Singh