প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
সংসদৰ বাজেট অধিৱেশনৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ অসমীয়া অনুবাদ
31 JAN 2023 11:35AM by PIB Guwahati
নমস্কাৰ বন্ধুসকল,
২০২৩ বৰ্ষটো আজিৰ পৰা আৰম্ভ হৈছে যেতিয়া বাজেট অধিৱেশন আৰম্ভ হৈছে আৰু আৰম্ভণিতে, অৰ্থনীতিৰ কণ্ঠস্বৰ যাৰ কণ্ঠস্বৰ স্বীকৃত হৈছে, চাৰিওফালৰ পৰা ইতিবাচক বাৰ্তা লৈ আহিছে, যাৰ ফলত আশাৰ ৰশ্মি, উৎসাহৰ আৰম্ভণি হৈছে। আজিৰ দিনটো এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অনুষ্ঠান।২০২৩ বৰ্ষটো আজিৰ পৰা আৰম্ভ হৈছে, আৰু বাজেট অধিৱেশনো আৰম্ভ হৈছে আৰম্ভণিতে। এই বাজেট অধিবেশনকে অৰ্থনীতিৰ কণ্ঠস্বৰ হিচাপে স্বীকৃতিও দিয়া হৈছে। এই অধিবশনে চাৰিওফালৰ পৰা ইতিবাচক বাৰ্তা লৈ আহিছে, যাৰ ফলত আশাৰ কিৰণ দেখাৰ লগতে উৎসাহৰো আৰম্ভণি হৈছে। আজিৰ দিনটো এনেবোৰ কাৰণতেই গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ উঠিছে। ভাৰতৰ বৰ্তমানৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে আজি প্ৰথমবাৰৰ বাবে সংযুক্ত সদনত ভাষণ দিবলৈ আগবাঢ়িছে। ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ভাষণ হৈছে ভাৰতৰ সংবিধানৰ গৌৰৱ, ভাৰতৰ সংসদীয় ব্যৱস্থাৰ গৌৰৱ আৰু বিশেষকৈ আজি মহিলাৰ সন্মানৰ এক উপলক্ষ আৰু লগতে দূৰৱৰ্তী এলেকাত বাস কৰা আমাৰ দেশৰ মহান জনজাতীয় পৰম্পৰাক সন্মান জনোৱাৰ এক উপলক্ষ।আজি কেৱল সাংসদসকলৰ বাবেই নহয়, সমগ্ৰ দেশৰ বাবে এক গৌৰৱৰ মুহূৰ্ত, যিটো ভাৰতৰ বৰ্তমানৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে আজি প্ৰথমবাৰৰ বাবে তেওঁলোকক সম্বোধন কৰিবলৈ লৈছে। আৰু আমাৰ সংসদীয় কামত ছয়ৰ পৰা সাত দশক ধৰি বিকশিত হোৱা পৰম্পৰাবোৰত দেখা গৈছে যে যদি কোনো নতুন সাংসদে, যিয়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে সদনত ভাষণ দিবলৈ থিয় হয়, তেন্তে গোটেই সদনে তেওঁক সন্মান জনায়। সেয়া সদায়েই দল নিৰ্বিশেষে হয়। ই তেওঁলোকৰ আত্মবিশ্বাস বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে এক মনোৰম পৰিৱেশ সৃষ্টি কৰে। এইটো এক উজ্জ্বল আৰু উৎকৃষ্ট পৰম্পৰা। আজি ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ভাষণো প্ৰথম ভাষণ, সকলো সাংসদৰ হৈ উৎসাহ, প্ৰেৰণা আৰু শক্তিৰে পৰিপূৰ্ণ এই মুহূৰ্তটো উপভোগ কৰাটো আমাৰ সকলোৰে দায়িত্ব। মই নিশ্চিত যে আমি সকলো সাংসদে এই চৰ্তটো পূৰণ কৰিব পাৰিম। উল্লেখ্য যে আমাৰ দেশৰ বিত্ত মন্ত্ৰীগৰাকীও এগৰাকী মহিলা, তেওঁ কাইলৈ বাজেট লৈ দেশবাসীৰ আহিব।আজিৰ গ্লোবেল পৰিৱেশত ভাৰতৰ বাজেট কেৱল ভাৰতৰেই হৈ থকা নাই, ই সমগ্ৰ বিশ্বৰ কেন্দ্ৰবিন্দু হৈ পৰিছে। বিশ্বৰ অৰ্থনৈতিক পৰিস্থিতিত ভাৰতৰ বাজেটে কেৱল ভাৰতৰ সাধাৰণ মানুহৰ আশা-আকাংক্ষা পূৰণ কৰাৰ চেষ্টা নকৰে, বিশ্বই ভাৰতৰ মাজত আশাৰ কিৰণ দেখিছে। মই নিশ্চিত যে নিৰ্মলাজীয়েও এই প্ৰত্যাশাবোৰ পূৰণ কৰিবলৈ যথাসাধ্য চেষ্টা কৰিব। ভাৰতীয় জনতা পাৰ্টিৰ নেতৃত্বত এন ডি এ চৰকাৰৰ কেৱল এটাই উদ্দেশ্য, একেই মূলমন্ত্ৰ, একেই লক্ষ্য আৰু আমাৰ কৰ্ম সংস্কৃতিৰ কেন্দ্ৰত একেই ধাৰণা হৈছে 'ইণ্ডিয়া ফাৰ্ষ্ট চিটিজেন ফাৰ্ষ্ট'। একেই মনোভাৱেৰে, বাজেট অধিৱেশনতো বিভিন্ন বিবাদ হ'ব, কিন্তু তাত এটা ভাষণো থাকিব লাগে আৰু মই নিশ্চিত যে আমাৰ সকলো বিৰোধী সতীৰ্থই অতি সূক্ষ্মভাৱে অধ্যয়ন কৰিব আৰু সদনত বক্তব্য ৰাখিব। সদনে দেশৰ নীতি নিৰ্ধাৰণৰ বিষয়ে ভালদৰে আলোচনা কৰিব আৰু দেশৰ বাবে উপযোগী হ'ব পৰা অমৃত ইয়াৰ পৰা উলিয়াই আনিব। মই আকৌ এবাৰ আপোনালোক সকলোকে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিছো।
সদৌটিকে শুভকামনা জনাইছো। ধন্যবাদ।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks ahead of the Budget Session of Parliament
31 JAN 2023 11:35AM by PIB Delhi
Namaskar friends,
The Budget Session of 2023 is going to commence from today. At the very outset, the stalwarts from the financial world, whose opinions matter, have been signalling positive messages from all directions bringing rays of hope and new enthusiasm. Today is a very significant day. The present Hon'ble President of India is going to address the Joint Session of Parliament for the first time. The President's address signifies the dignity of India’s Constitution and the pride of the parliamentary procedures. Especially, today is also an occasion to pay respect to women power as also to the great tribal tradition of our country who live in remote forests. Today is a glorious moment not only for the MPs, but also for the entire country as the present Hon'ble President of India is going to address the Parliament for the first time. In our parliamentary proceedings the tradition that has developed in the last six-seven decades, it has been noticed that when a new MP speaks for the first time, the entire House pays respect to the MP regardless of the Party he or she belongs to. A conducive atmosphere is created in the House so that the self-confidence of the MP is boosted. This is a brilliant and excellent tradition. Today the Hon'ble President will also deliver her inaugural speech. It is our responsibility to mark the moment with appropriate enthusiasm and energy by all the MPs. I believe that we, all the MPs, will be able to meet this standard. The Finance Minister of our country is also a woman. Tomorrow she will present yet another Budget to the country. In the present global scenario, the Indian budget is monitored not only by India, but also the whole world. Considering the fluid world economic scenario, India’s budget will not only try to meet the aspirations of ordinary people of India but also take into consideration the hopes and aspirations of the whole world. I firmly believe that Nirmala ji will try her best to fulfil these aspirations. The NDA government under BJP leadership has only one motto and the focal point of our work culture is ‘India First, Citizen First’. Taking forward this idea, this budget session will discuss as well as debate all these issues and I believe that our friends from the opposition will come fully prepared and put forward their opinions after studying the subjects minutely. These deliberations in the House for policy decisions will produce such nectar that will be fruitful for the country. I once again welcome you all!
Heartiest wishes to you all! Thank you.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.