প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মালেমদা শান্তি পুরক্নবা কৃষ্ণগুরু একনাম অখন্দা কির্তন্দা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংখ্রে
“কৃষ্ণগুরুজিনা লৌশিং, থবক অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী মরমদা ভারতকী অরিবা চৎন-লোনশিং মীয়ামদা শন্দোকখি”
“একনাম অখন্দা কির্তন্না মালেমদা অৱাং-নোংপোক্কী হেরিতেচ অমসুং স্পিরিচুএল ওইবা ৱাখল্লোনশিং খঙহনখি”
“চহি ১২ খুদিংগী অসিগুম্বা থৌরমশিং পাংথোকপগী অরিবা চৎনবী অমা লৈরম্মী”
“শোৎথরবশিংদা মরুওইবা মীৎয়েং চংবা হায়বসি ঙসি ঐখোয়গী মরুওইবা থবক্নি”
“অখন্নবা খোঙজংগী মখাদা লমকোয়ফম ৫০ শেমগৎকনি”
হৌখিবা চহি ৮-৯ অসিদা লৈবাক অসিদা গামোসা পাম্নবা হেনগৎহল্লক্লে”
“নুপীশিংগী শেন্থোক্না মখোয় শক্তি পীনবা পাম্বৈ অমা ওইনা, ‘মহিলা সম্মান সেভিং সর্তিফিগেদ’ স্কিম হৌদোক্লে”
“লৈবাক অসিগী য়াইফ-থৌরাংগী স্কিমশিংগী থৱায়দি খুন্নাইগী থৌনা অমসুং মীয়াম শরুক য়াবনি”
“কোর্স গ্রেনশিং হৌজিক অনৌবা মশক অমা তাক্লে-শ্রী অন্না”
03 FEB 2023 6:22PM by PIB Imphal
ঙসি অসামগী বারপেতাদা লৈবা কৃষ্ণগুরু সেবাশ্রমদা, মালেমদা শান্তি পুরক্নবা পাংথোকপা কৃষ্ণগুরু একনাম অখন্দা কির্তন্দা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ৱা ঙাংখ্রে। মালেমদা শান্তি পুরক্নবা কৃষ্ণগুরু একনাম অখন্দা কির্তন অসি কৃষ্ণগুরু সেবাশ্রমদা জনুৱারিদগী ৬তগী হৌদুনা থা অমা চুপ্না চৎথরকপা কির্তন অমনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কৃষ্ণগুরু একনাম অখন্দা কির্তন অসি থা অমা চুপ্না চৎথরকপনি। থায়না ভারত্তা লৌশিং, থবক অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী মরমদা ভারতকী অরিবা চৎন-লোনশিং কৃষ্ণগুরুজিনা শন্দোক্লম্বা অদু হৌজিক ফাওবা মখা চৎথরি। গুরু কৃষ্ণ প্রেমান্দ প্রভুজিগী ঈশ্বরগা মান্নবা থবকশিং অমসুং মহাক্কী ভক্তশিংনা পাংথোক্লম্বা থবকশিং অদু মসিগী চিংলেম্লবা থৌরম অসিদা ময়েক শেংনা উবা ফংলে।
কৃষ্ণগুরুজিনা চহি ১২ খুদিংগী পাংথোক্লম্বা অখন্দ একনাম জাপগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অসিগুম্বা স্পিরিচুএল ওইবা থৌরমশিং মরুওইবা থৌদাং অমা ওইনা পাংথোকপা হায়বসি ভারতকী চৎনবীনি। অসিগুম্বা থৌরমশিং অসিনা লনাই অমসুং খুন্নাইদা থৌদাং পাংথোক্নবগী ৱাখল্লোন অদু অমুক হন্না নিংশিংহল্লে। হৌখিবা চহি ১২গী থৌদোকশিং নৈন্নবা, হৌজিক্কী মতম নৈন্নবা অমসুং তুংগী থৌরাং তৌনবা মীয়াম পুনবনি। ব্রাহ্মাপুত্রা তুরেলদা পাংথোকপা কুম্ভ, পুসকারম, তামিল নাদুগী কুম্বাকোনামদা পাংথোকপা মহামাহাম, ভাগবান মহামাস্তকাবিসেকা, নিলাকুরিনজিন লৈ শাৎ অসি চহি ১২ খুদিংগী থোকপা থৌদোকশিংনি।একনাম অখন্দা কির্তন্না মালেমদা অৱাং-নোংপোক্কী হেরিতেচ অমসুং স্পিরিচুএল ওইবা ৱাখল্লোনশিং খঙহনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কৃষ্ণগুরুজি থোইদোক হেন্দোকপা লৌশিং, স্পিরিচুএলগী মঙাল অমসুং তোপ-তোপ্পা থৌদোকশিং অদুনা ঐখোয় খুদিংমক্কী থৌনাগী হৌরকফম অমা ওইরি। মহাক্কী পাউতাকশিংগী মতুংইন্না, থবক নত্ত্রগা মীওই অমা চাউবা নত্ত্রগা পীকপা লৈতে। মীওই খুদিংমক্কা(সবকা সাথ)লোয়ন্না মীওই খুদিংমক্কী চাউখৎ-থৌরাং(সবকা বিকাস) পায়খৎপা হায়বা ৱাখল্লোন অসিগা লোয়ন্না লৈবাক অসিগী মীয়াম য়াইফনবা লৈবাক অসিনা থবক পায়খৎলে। খ্বাইদগী হেন্না তোল্লবা অমসুং মীরাইবীরবশিংগীদমক মরুওইবা মীৎয়েং চংলে। মতম কুইনা মীরাইদুনা লাক্লবা অসাম অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিং ঙসিদি মীৎয়েং চংলে।
চহি অসিগী বজেতকী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শোৎথরিবশিংদা মরুওইবা মীৎয়েং চংবা হায়বসি বজেত অসিগী মরুওইবা পান্দম্নি। অৱাং-নোংপোক্কী শেন্মিৎলোন্দা তুরিজম্না মরুওইবা থৌদাং লৌরি অমসুং লমদম অসিগী লমকোয়ফম ৫০ শেমগৎনবা চহি অসিগী বজেত্তা শেনফম খাক্লে। গঙ্গা বিলাস ক্রুইজ অথুবা মতমদা অসাম য়ৌরক্লগনি। ভারতকী হেরিতেচকী খ্বাইদগী মমল য়াম্লবা লন-থুমশিং তুরেলশিংগী মপান্দা লৈরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কৃষ্ণগুরু সেবশ্রম্না খুৎহৈবশিংগী থবক কয়া পাংথোক্লমখি অমসুং মমাঙঙৈগী স্কিলশিং চাউখৎহন্নবা লৈবাক অসিনা পুৱারিগী ওইনা থিজিনবগী থবক লৈবাক অসিনা পাংথোক্লে অমসুং হৌখিবা চহি খর অসিদা খুৎহৈবশিংগা মালেমগী কৈথেলশিংগা শম্নহল্লে। ৱা অসি আইনগী মতুংইন্না উ অমনি হায়না লৌরম্বদগী হৌজিক নাপী ওইনা লৌরে, মসিনা ৱাগী ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবা কয়া হেনগৎহল্লে। বজেত্তা খন্নখিবা ‘য়ুনিতি মোল’না মখোয়গী পোৎথোকশিং উৎনবা অসামগী লৌমীশিং, খুৎহৈবশিং অমসুং নহারোলশিং মতেং পাংলগনি। মখোয়গী পোৎথোকশিং অদু অতোপ্পা রাজ্যশিং অমসুং অচৌবা লমকোয়ফমশিংদা লৈগদবা য়ুনিতি মোলশিংদা থমগনি।
মহাক্না গামোসা পাম্বা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসিদা অসামগী নুপীশিংগী থবক কন্না শুবা অমসুং হৈশিংবা অদু য়াওরে। গামোসা পাম্নবা হেনগৎলক্লে অমসুং মীয়ামগী অপাম্বশিং পীবা ঙম্নবা সেল্প হেল্প গ্রুপশিং থোরক্লে। হায়রিবা সেল্প হেল্প গ্রুপশিং মতেং পাংনবা বজেত্তা শেনফম খাক্তুনা থম্লে।নুপীশিংগী শেন্থোক্না মখোয় শক্তি পীনবা পাম্বৈ অমা ওইনা, ‘মহিলা সম্মান সেভিং সর্তিফিগেদ’ স্কিম হৌদোক্লে।শেন থমজিনবা মতমদা নুপীশিংনা শেন্দোই ৱাং ফংগনি। পি.এম অৱাস য়োজনাগী শেনফম লুপা করোর লিশিং ৭০দা হেনগৎলে অমসুং স্কিম অসিগী মখা শাবা য়ুম অয়াম্বগী মমিং নুপীশিংগী মমিংদা লৈরে। চহি অসিগী বজেত অসিদা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং হায়বদি অসাম, নাগালেন্দ, মেঘলয়গী নুপীশিংগী খুদোংচাবা কয়া য়াওরে অমসুং মখোয়গীদমক অনৌবা খুদোংচাবা কয়া পীরগনি।
কৃষ্ণগুরুগী পাউতাকশিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কনাগুম্বা অমনা মতম পুম্নমক্তা মশাগী থৱায়গী সেবা তৌগদবনি। লৈবাক অসি চাউখৎনবা সরকারনা পায়খৎলিবা তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংগী থৱায় অসি খুন্নাইগী শক্তি অমসুং মীয়াম শরুক য়াবনা ওইরি। ঙসি পাংথোক্লিবা অসিগুম্বা হায়রিবা সেবা যজ্ঞ অসিনা লৈবাক অসিগী থৌনা অমা ওইরক্লি। মীয়াম্না শরুক য়াবদগী শ্বাছ ভারত, দিজিতেল ইন্দিয়া অমসুং অতোপ্পা স্কিমশিং মাইপাক্লে। বেতি বচাউ বেতি পরাউ, পোসান অভিয়ান, খেলো ইন্দিয়া, ফিত ইন্দিয়া, য়োগ অমসুং অয়ুর্বেদা মাইপাকহনবদা কৃষ্ণগুরু সেবশ্রম্না মরুওইবা থৌদাং লৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খুৎহৈবশিংগীদমক লৈবাক অসিনা পি.এম বিশ্বর্কমা কাউসাল য়োজনা পায়খৎপা হৌরে। মমাংঙৈগী খুৎহৈবশিংগী হৈথোই-শিংথোইবা হেনগৎহন্নবা হৌজিক লৈবাক অসিনা অহানবা ওইনা থবক পায়খৎলে। স্কিম অসি মীয়ামদা খঙহন্নবা কৃষ্ণগুরু সেবশ্রম্না থবক পায়খৎপীয়ু। শ্রী অন্নাগী ‘প্রাসাদা’ শেম্নবা হন্দক শ্রী অন্না হায়না মমিং থোল্লবা কোর্স গ্রেন অসি মীয়ামদা খঙহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা সেবশ্রমদা হায়জখি। সেবশ্রমগী চেফোঙশিংগী খুৎথাংদা নিংতম লান্মীশিংগী ৱারি কয়া তুংগী মীরোলশিংদা খঙহন্নবশু প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়দা হায়জখি। মহাক্কী লোইশিল্লকপগী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসিগী অখন্দ কির্তন অসি চহি ১২গী মতুংদা পাংথোকপা মতমদা ঐখোয়না চাউখৎলবা ভারত অমা উবা ফংলগনি।
নুঙগীৱারোল
কুমজা ১৯৭৪দা অসামগী বারপেতাগী নাসাত্রাদা পরমগুরু কৃষ্ণগুরু ঈশ্বরনা কৃষ্ণগুরু সেবশ্রম লিংখৎখি। মহাক মমিং চৎলবা বৈষ্ণব সাধু শ্রী সঙ্করদেবগী ভক্ত মহাবৈষ্ণব মনোহরদেবকী মপানশুবা চাদা-নাওদানি। মালেমদা শান্তি পুরক্নবা কৃষ্ণগুরু একনাম অখন্দা কির্তন অসি জনুৱারি ৬তগী থা অমা চুপ্না কৃষ্ণগুরু সেবশ্রমদা চৎথরকপনি।

Prime Minister's Office
PM addresses Krishnaguru Eknaam Akhanda Kirtan for World Peace
“Krishnaguru ji propagated ancient Indian traditions of knowledge, service and humanity”
“Eknaam Akhanda Kirtan is making the world familiar with the heritage and spiritual consciousness of the Northeast”
“There has been an ancient tradition of organizing such events on a period of 12 years”
“Priority for the deprived is key guiding force for us today”
“50 tourist destination will be developed through special campaign”
“Gamosa’s attraction and demand have increased in the country in last 8-9 years”
“In order to make the income of women a means of their empowerment, ‘Mahila Samman Saving Certificate’ scheme has also been started”
“The life force of the country's welfare schemes are social energy and public participation”
“Coarse grains have now been given a new identity - Shri Anna”
03 FEB 2023 6:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the Krishnaguru Eknaam Akhanda Kirtan for World Peace, being held at Krishnaguru Sevashram at Barpeta, Assam via video conferencing today. Krishnaguru Eknaam Akhanda Kirtan for World Peace is a month-long kirtan being held from 6th January at Krishnaguru Sevashram.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that Krishnaguru Eknaam Akhanda Kirtan has been going on for a month. He underlined that the traditions of knowledge, service and humanity in ancient India which were propagated by Krishna Guru ji are in perpetual motion even today. The Prime Minister observed that the divinity of the contributions of Guru Krishna Premanand Prabhu Ji and the efforts of his disciples are clearly visible on this magnificent occasion. Expressing his desire to join the august gathering in person today as well as on previous occasions, the Prime Minister sought the blessings of Krishna Guru so he gets the opportunity to visit the sevashram in the near future.
Referring to the tradition of Akhand Eknaam Jap every twelve years by Krishnaguru ji, the Prime Minister noted the Indian tradition of organizing spiritual events with duty as the key thought. “These events rekindle a sense of duty in the individual and society. People used to gather to discuss and analyze the happenings of the last twelve years, evaluate the present and create a blueprint for the future”, the Prime Minister said. The Prime Minister gave examples of Kumbh, Pushkaram Celebration in the Brahmaputra River, Mahamaham at Kumbakonam in Tamil Nadu, Mahamastakabhisheka of Bhagwan Bahubali, blooming of Neelakurinji flower as key events that take place once in twelve years. Eknaam Akhanda Kirtan is laying down a similarly powerful tradition and making the world familiar with the heritage and spiritual consciousness of the Northeast, he added.
The Prime Minister underlined that the exceptional talent, spiritual realizations and extraordinary incidents related to the life of Krishnaguru act as a source of inspiration for each one of us. Dwelling on his teachings, the Prime Minister noted that no work or person is big or small. Similarly, the Prime Minister said that the nation has worked towards the betterment of its people with the same spirit of taking everyone along (Sabka Saath) for everyone’s development (Sabka Vikas) with absolute dedication. Underlining that the nation gives top priority to those who have been so far deprived and neglected, the Prime Minister said, “Priority to the deprived” Giving examples of the state of Assam and the Northeast, the Prime Minister observed that these regions have been neglected for decades when it comes to development and connectivity, but they are being given top priority today.
Referring to this year’s Budget the Prime Minister underlined the same priority to the deprived as the key guiding sentiment. Noting the key role of tourism in the economy of Northeast, the Prime Minister mentioned this year’s Budget provision of developing and upgrading 50 tourist destinations which will benefit the region a great deal. The Prime Minister also talked about the Ganga Vilas Cruise which will soon reach Assam. He highlighted that Indian heritage’s most valuable treasures are situated on the river banks.
The Prime Minister also mentioned Krishnaguru Sewashram’s work for artisans in traditional skills and informed the country has done historical work in developing the traditional skills and linking the artisans with the global markets in the last few years. He also informed about changing laws about bamboo and changing its category from tree to grass, which opened the avenues of bamboo business. He said that ‘Unity Malls’, proposed in the Budget, will help farmers, artisans and youth of Assam by showcasing their products. These products will be showcased in the Unity Malls in other states and big tourist places. The Prime Minister also talked about his fondness for Gamosa and said that it encapsulates the hard work and skills of the women of Assam. He also noted the increasing demand for Gamosa and self-help groups that have emerged to meet the rising demand. Shri Modi said that the Budget has made special provisions for these self-help groups. “In order to make the income of women a means of their empowerment, ‘Mahila Samman Saving Certificate’ scheme has also been started. Women will especially get the benefit of higher interest on savings” he said. He also said that PM Awas Yojana allocation has been increased to 70 thousand crores and most of the houses built under the scheme are in the name of the women of the house. “There are many such provisions in this budget, from which women of North Eastern states like Assam, Nagaland, Tripura, Meghalaya will be widely benefited, new opportunities will be created for them’, he added.
Quoting the teachings of Krishnaguru, the Prime Minister said that one should always serve their own soul while believing in the daily acts of devotion. Underlining that the lifeline of various government run schemes for the development of the country make for the power of the society and public participation, the Prime Minister said that these Sewa Yagya like the one organized today are becoming a great strength of the country. Giving the examples of Swacch Bharat, Digital India and various other schemes that were made successful by public participation, the Prime Minister emphasized that Krishnaguru Sevashram has an important role to play in taking forward schemes like Beti Bachao Beti Padhao, Poshan Abhiyan, Khelo India, Fit India, Yoga and Ayurveda that will further strengthen the nation.
The Prime Minister pointed out that the country is starting PM Vishwakarma Kaushal Yojana for the traditional artisans. “The country has now for the first time resolved to enhance the skills of these traditional artisans”, the Prime Minister emphasized, requesting Krishnaguru Sevashram to work to spread awareness about the scheme. The Prime MInister asked the Sewashram to propagate coarse grains, recently branded as Shri Anna by preparing ‘Prasada’ with Shri Anna. He also asked them to take the history of the freedom fighters to the younger generation through Sevashram publications. Concluding the address, the Prime Minister said that we will be witnessing a more empowered India when this Akhand Kirtan will take place after 12 years.
Background
Paramguru Krishnaguru Ishwar established the Krishnaguru Sevashram in 1974, at Nasatra village in Barpeta, Assam. He is the ninth descendant of Mahavaishnab Manohardeva, who was a follower of the great Vaishnavite saint Shri Shankardeva. Krishnaguru Eknaam Akhanda Kirtan for World Peace is a month-long kirtan being held from 6th January at Krishnaguru Sevashram.