নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
কাংলুপ তরুক্তা মখোয়গী তোপ-তোপ্পা মাইপাকপশিংগীদমক হয়েং অঙাং ১১দা ভারতকী রাস্ত্রপতিনা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার ২০২৩ য়েন্থোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা মনা ফংলবশিংগা জনুৱারি ২৪দা ৱারি শানগনি
ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্তগী মিনিস্তর শ্রীমতি স্মৃতি ইরানি অমসুং রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর মুঞ্জপারা মহেন্দ্রভাইনা অঙাংশিংগা উনগনি অমসুং মখোয় থাগৎকনি
মনা ফংলবশিংগী মনুংদা নুপামচা ৬ অমসুং নুপীমচা ৫দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি ১১দগীনি
প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার ফংলবা অঙাং অমদা মেদল অমা, লুপা লাখ ১ অমসুং শক্তাকচে অমা পীগনি
22 JAN 2023 10:48AM by PIB Imphal
হয়েং জনুৱারি ২৩, ২০২৩দা বিগ্যান ভাবন্দা পাংথোক্কদবা মনা য়েন্থোকপা থৌরম অমদা শক্নাইরবা অঙাং ১১দা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মুনা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার ২০২৩ য়েন্থোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারি ২৪, ২০২৩দা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার ফংলবা অঙাংশিংগা উনগনি।
জনুৱারি ২৪, ২০২৩দা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্তগী মিনিস্তর শ্রীমতি স্মৃতি ইরানি অমসুং রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর মুঞ্জপারা মহেন্দ্রভাইনা অঙাংশিংগা উনগনি অমসুং মখোয়গী শিংথানিঙাই ওইবা থবকশিংগীদমক মখোয় থাগৎকনি।
মখোয়গী অখন্নবা মাইপাকপশিংগীদমক ভারত সরকারনা অঙাংশিংদা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার পীরি। কলা অমসুং কলচর, থৌনা ফবা, অনৌবা পুথোকপা, লাইরিক হৈবা, খুন্নাইগী থবক তৌবা অমসুং শান্ন-খোৎনবগী লমদা শিংথানিঙাই ওইবা থবকশিং পাংথোকপা চহি ৫-১৮ ফাওবগী মনুংদা লৈবা অঙাংশিংদা মনা অসি পীরি। প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার ফংলবা অঙাং অমদা মেদল অমা, লুপা লাখ ১ অমসুং শক্তাকচে অমা পীগনি।
চহি অসিগী ওইনা কলা অমসুং কলচর, থৌনা ফবা, অনৌবা পুথোকপা, লাইরিক হৈবা, খুন্নাইগী থবক তৌবা অমসুং শান্ন-খোৎনবগী লমদা মখোয়গী মশক থোকপা মাইপাকপশিংগীদমক লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদগী খনগৎলবা অঙাং ১১দা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার পীগনি।

Ministry of Women and Child Development
President of India to confer the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar 2023 tomorrow on 11 children for their exceptional achievement in six categories
Prime Minister to interact with the Awardees on 24th January
Minister of Women & Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani to also interact with the children and congratulate them in the presence of MoS, Dr. Munjpara Mahendrabhai
There are 6 boys and 5 girls among the Awardees belonging to 11 States and UTs
Each awardee of PMRBP to be given a medal, a cash prize of Rs.1 Lakh and a Certificate.
22 JAN 2023 10:48AM by PIB Delhi
The President of India, Smt. Droupadi Murmu will confer the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar, 2023 to 11 exceptional children in an award ceremony which will take place at Vigyan Bhawan tomorrow i.e. on 23rd January, 2023.
Prime Minister, Shri Narendra Modi will interact with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar awardees on 24th January, 2023.
Minister of Women & Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani will interact with the children and congratulate them for their exemplary performances in their respective categories in the gracious presence of Minister of State, Dr. Munjpara Mahendrabhai on 24th January, 2023.
The Government of India confers the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP) award to children for their exceptional achievements. The awards are conferred upon children in the age group 5 – 18 years, for their excellence in six categories, viz. Art & Culture, Bravery, Innovation, Scholastic, Social Service and Sports, which deserve national recognition. Each awardee of PMRBP is given a medal, a cash prize of Rs.1 Lakh and a Certificate.
This year, the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar will be conferred upon 11 children selected from all regions of the country for their exceptional achievement in the field of Art and Culture (4), Bravery (1), Innovation (2), Social Service (1), and Sports (3).