|
বিত্ত মন্ত্ৰালয়
২০২২ৰ ডিচেম্বৰ মাহত দেশত সংগৃহীত মুঠ জিএছটিৰ পৰিমাণ ১,৪৯,৫০৭ কোটি টাকা ২০২১ৰ ডিচেম্বৰৰ তুলনাত বৃদ্ধিৰ হাৰ ১৫শতাংশ
একেৰাহে ১০মাহ ধৰি মাহিলী জিএছটি সংগ্ৰহৰ পৰিমাণ ১.৪লাখ কোটিতকৈ অধিক হৈ আছে
01 JAN 2023 3:48PM by PIB Guwahati
২০২২ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহত দেশত মুঠ জিএছটি সংগ্ৰহৰ পৰিমাণ আছিল ১,৪৯,৫০৭ কোটি টকা। ইয়াৰে চিজিএছটিৰ পৰা ২৬,৭১১ কোটি আৰু এছজিএছটিৰ পৰা ৩৩,৩৫৭ কোটি সংগ্ৰহ কৰা হৈছে। উপকৰ হিচাপে সংগ্ৰহ কৰা হৈছে ১১,০০৫ কোটি টকা। ২০২১ চনৰ ডিচেম্বৰৰ তুলনাত যোৱা বছৰৰ ডিচেম্বৰ মাহত জিএছটি সংগ্ৰহ ১৫ শতাংশ বৃদ্ধি পাইছে।
তলৰ তালিকাত জিএছটি সংগ্ৰহৰ গতি সম্পৰ্কে আভাস দাঙি ধৰা হৈছে–
ৰাজ্যভিত্তিক জিএছটি সংগ্ৰহৰ নিৰ্দিষ্ট তথ্য আৰু পৰিসংখ্যা ২০২২ৰ ডিচেম্বৰলৈকে(কোটি টকাৰ হিচাপত)[1]
ক্ৰ.নং
ৰাজ্য
ডিচেম্বৰ ২০২১
ডিচেম্বৰ ২০২২
বৃদ্ধিৰ হাৰ
১
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
৩২০
৪১০
২৮%
২
হিমাচল প্রদেশ
৬৬২
৭০৮
৭%
৩
পাঞ্জাৱ
১,৫৭৩
১,৭৩৪
১০%
৪
চণ্ডীগড়
১৬৪
২১৮
৩৩%
৫
উত্তৰাখণ্ড
১,০৭৭
১,২৫৩
১৬%
৬
হাৰিয়ানা
৫,৮৭৩
৬,৬৭৮
১৪%
৭
দিল্লী
৩,৭৫৪
৪,৪০১
১৭%
৮
ৰাজস্থান
৩,০৫৮
৩,৭৮৯
২৪%
৯
উত্তৰপ্রদেশ
৬,০২৯
৭,১৭৮
১৯%
১০
বিহাৰ
৯৬৩
১,৩০৯
৩৬%
১১
ছিকিম
২৪৯
২৯০
১৭%
১২
অৰুণাচল প্রদেশ
৫৩
৬৭
২৭%
১৩
নাগালেণ্ড
৩৪
৪৪
৩০%
১৪
মণিপুৰ
৪৮
৪৬
-৫%
১৫
মিজোৰাম
২০
২৩
১৬%
১৬
ত্রিপুৰা
৬৮
৭৮
১৫%
১৭
মেঘালয়
১৪৯
১৭১
১৫%
১৮
অসম
১,০১৫
১,১৫০
১৩%
১৯
পশ্চিমবংগ
৩,৭০৭
৪,৫৮৩
২৪%
২০
ঝাৰখণ্ড
২,২০৬
২,৫৩৬
১৫%
২১
ওড়িশা
৪,০৮০
৩,৮৫৪
-৬%
২২
ছত্তীশগড়
২,৫৮২
২,৫৮৫
০%
২৩
মধ্যপ্রদেশ
২,৫৩৩
৩,০৭৯
২২%
২৪
গুজৰাট
৭,৩৩৬
৯,২৩৮
২৬%
২৫
দমন আৰু দিউ
২
-
-৮৬%
২৬
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলি
২৩২
৩১৭
৩৭%
২৭
মহাৰাষ্ট্র
১৯,৫৯২
২৩,৫৯৮
২০%
২৯
কর্ণাটক
৮,৩৩৫
১০,০৬১
২১%
৩০
গোৱা
৫৯২
৪৬০
-২২%
৩১
লাক্ষাদ্বীপ
১
১
-৩৬%
৩২
কেৰালা
১,৮৯৫
২,১৮৫
১৫%
৩৩
তামিলনাডু
৬,৬৩৫
৮,৩২৪
২৫%
৩৪
পুডুচেৰী
১৪৭
১৯২
৩০%
৩৫
আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ
২৬
২১
-১৯%
৩৬
তেলেংগানা
৩,৭৬০
৪,১৭৮
১১%
৩৭
অন্ধ্রপ্রদেশ
২,৫৩২
৩,১৮২
২৬%
৩৮
লাডাখ
১৫
২৬
৬৮%
৯৭
অন্যান্য অঞ্চল
১৪০
২৪৯
৭৮%
৯৯
কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
১৮৬
১৭৯
-৪%
মুঠ
৯১,৬৩৯
১,০৮,৩৯৪
১৮%

Ministry of Finance
Rs 1,49,507 crore GST Revenue collected for December 2022, records increase of 15% Year-on-Year
Monthly GST revenues more than Rs 1.4 lakh crore for 10 straight months in a row
01 JAN 2023 3:48PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected during December 2022 is Rs 1,49,507 crore, of which CGST is Rs 26,711 crore, SGST is Rs 33,357 crore, IGST is Rs 78,434 crore (including Rs 40,263 crore collected on import of goods) and Cess is Rs 11,005 crore (including Rs 850 crore collected on import of goods).
The Government has settled Rs 36,669 crore to CGST and Rs 31,094 crore to SGST from IGST as regular settlement. The total revenue of Centre and the States after regular settlements in the month of December 2022 is Rs 63,380 crore for CGST and Rs 64,451 crore for the SGST.
The revenues for the month of December 2022 are 15% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, revenues from import of goods was 8% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 18% higher than the revenues from these sources during the same month last year. During the month of November, 2022, 7.9 crore e-way bills were generated, which was significantly higher than 7.6 crore e-way bills generated in October, 2022.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of December, 2022 as compared to December, 2021.
State-wise growth of GST Revenues (Rs crore) during December 2022[1]
State
Dec-21
Dec-22
Growth
1
Jammu and Kashmir
320
410
28%
2
Himachal Pradesh
662
708
7%
3
Punjab
1,573
1,734
10%
4
Chandigarh
164
218
33%
5
Uttarakhand
1,077
1,253
16%
6
Haryana
5,873
6,678
14%
7
Delhi
3,754
4,401
17%
8
Rajasthan
3,058
3,789
24%
9
Uttar Pradesh
6,029
7,178
19%
10
Bihar
963
1,309
36%
11
Sikkim
249
290
17%
12
Arunachal Pradesh
53
67
27%
13
Nagaland
34
44
30%
14
Manipur
48
46
-5%
15
Mizoram
20
23
16%
16
Tripura
68
78
15%
17
Meghalaya
149
171
15%
18
Assam
1,015
1,150
13%
19
West Bengal
3,707
4,583
24%
20
Jharkhand
2,206
2,536
15%
21
Odisha
4,080
3,854
-6%
22
Chhattisgarh
2,582
2,585
0%
23
Madhya Pradesh
2,533
3,079
22%
24
Gujarat
7,336
9,238
26%
25
Daman and Diu
2
-
-86%
26
Dadra and Nagar Haveli
232
317
37%
27
Maharashtra
19,592
23,598
20%
29
Karnataka
8,335
10,061
21%
30
Goa
592
460
-22%
31
Lakshadweep
1
1
-36%
32
Kerala
1,895
2,185
15%
33
Tamil Nadu
6,635
8,324
25%
34
Puducherry
147
192
30%
35
Andaman and Nicobar Islands
26
21
-19%
36
Telangana
3,760
4,178
11%
37
Andhra Pradesh
2,532
3,182
26%
38
Ladakh
15
26
68%
97
Other Territory
140
249
78%
99
Center Jurisdiction
186
179
-4%
Grand Total
91,639
1,08,394
18%