শেল-থুম মন্ত্রালয়
দিসেম্বর ২০২২গী ওইনা জি.এস.তি. রিভেন্যু লুপা করোর ১,৪৯,৫০৭ কল্লেক্ত তৌরে, চহি-চহিগী ওইনা রেকোর্দ ওইবা চাদা ১৫ হেনগৎলে
থংন-থংননা থা তরাসিদা থাগী জি.এস.তি. রিভিন্যু লুপা করোর লাখ ১.৪ হেল্লে
01 JAN 2023 3:48PM by PIB Imphal
দিসেম্বর ২০২২দা অপুনবা জি.এস.তি. রিভিন্যু লুপা করোর ১,৪৯,৫০৭ খোমগৎখি, মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.না লুপা করোর ২৬,৭১১, এস.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৩৩,৩৫৭, আই.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৭৮,৪৩৪ (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৪০,২৬৩ য়াওরগা) অমদি সেসনা লুপা করোর ১১,০০৫ (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৮৫০ য়াওরগা) ওইখি‍।
লৈঙাক্না আই.জি.এস.তি.দগী রিগুলর সেত্তলমেন্ত ওইনা লুপা করোর ৩৬,৬৬৯ সি.জি.এস.তি.দা অদুগা লুপা করোর ৩১,০৯৪না এস.জি.এস.তি.দা সেত্তল তৌখ্রে‍। দিসেম্বর ২০২২দা রিগুলর সেত্তলমেন্ত তৌখিবা কেন্দ্র অমসুং স্তেতশিংগী অপুনবা রিভিন্যু সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৬৩,৩৮০ অমদি এস.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৬৪,৪৫১নি‍।
দিসেম্বর ২০২২গী রিভিন্যু অসি মমাং চহিগী মান্নবা থাগী জি.এস.তি. রিভিন্যুদগী ১৫% হেনখি‍। মমাঙ চহিগী মান্নবা থাদা মান্নবা সোর্সতগী কারকখিবা রিভিন্যুদগী থা অসিদা পোৎ পুশিল্লকপগী রিভিন্যু ১৮% হেনগৎলে অমদি দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সন্দগী (সর্ভিস ইম্পোর্ত য়াওরগা) কারকপা রিভিন্যু ৮% হেনগৎলে। ২০২২গী নবেম্বর থাদা ই-ৱে বিল করোর ৭.৯ জেনরেত তৌখি, মদু ২০২২গী ওক্তোবরদা জেনরেত তৌখিবা ই-ৱে বিল করোর ৭.৬তগী হেল্লে।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিদা থাগী অপুনবা জি.এস.তি. রিভিন্যুগী মচৎ উৎলি‍। তেবল অসিদনা দিসেম্বর ২০২২ অমদি দিসেম্বর ২০২১দা স্তেত-স্তেতকী ওইনা খোমগৎখিবা জি.এস.তি.গী মশিং উৎলি‍।
দিসেম্বর ২০২২দা জি.এস.তি. রিভিন্যুশিংগী (করোরদা) স্তেত-স্তেতকী ওইবা গ্রোথ[১]
রাজ্য
দিসেম্বর-২১
দিসেম্বর-২২
গ্রোথ
১
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩২০
৪১০
২৮%
২
হিমাচল প্রদেশ
৬৬২
৭০৮
৭%
৩
পঞ্জাব
১,৫৭৩
১,৭৩৪
১০%
৪
চান্দিগর
১৬৪
২১৮
৩৩%
৫
উত্তরাখন্দ
১,০৭৭
১,২৫৩
১৬%
৬
হরিয়ানা
৫,৮৭৩
৬,৬৭৮
১৪%
৭
দিল্লী
৩,৭৫৪
৪,৪০১
১৭%
৮
রাজস্থান
৩,০৫৮
৩,৭৮৯
২৪%
৯
উত্তর প্রদেশ
৬,০২৯
৭,১৭৮
১৯%
১০
বিহার
৯৬৩
১,৩০৯
৩৬%
১১
সিক্কিম
২৪৯
২৯০
১৭%
১২
অরুনাচল প্রদেশ
৫৩
৬৭
২৭%
১৩
নগালেন্দ
৩৪
৪৪
৩০%
১৪
মনিপুর
৪৮
৪৬
-৫%
১৫
মিজোরাম
২০
২৩
১৬%
১৬
ত্রিপুরা
৬৮
৭৮
১৫%
১৭
মেঘলায়া
১৪৯
১৭১
১৫%
১৮
অসাম
১,০১৫
১,১৫০
১৩%
১৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৭০৭
৪,৫৮৩
২৪%
২০
ঝার্খন্দ
২,২০৬
২,৫৩৬
১৫%
২১
ওরিশা
৪,০৮০
৩,৮৫৪
-৬%
২২
ছত্তিশগর
২,৫৮২
২,৫৮৫
০%
২৩
মধ্য প্রদেশ
২,৫৩৩
৩,০৭৯
২২%
২৪
গুজরাত
৭,৩৩৬
৯,২৩৮
২৬%
২৫
দামন অমসুং দ্যু
২
-
-৮৬%
২৬
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
২৩২
৩১৭
৩৭%
২৭
মহারাস্ত্র
১৯,৫৯২
২৩,৫৯৮
২০%
২৯
কর্নাতকা
৮,৩৩৫
১০,০৬১
২১%
৩০
গৱা
৫৯২
৪৬০
-২২%
৩১
লক্ষদ্বীপ
১
১
-৩৬%
৩২
কেরলা
১,৮৯৫
২,১৮৫
১৫%
৩৩
তমিল নাদু
৬,৬৩৫
৮,৩২৪
২৫%
৩৪
পুদুচেরী
১৪৭
১৯২
৩০%
৩৫
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
২৬
২১
-১৯%
৩৬
তেলঙ্গনা
৩,৭৬০
৪,১৭৮
১১%
৩৭
আন্ধ্র প্রদেশ
২,৫৩২
৩,১৮২
২৬%
৩৮
লদাখ
১৫
২৬
৬৮%
৯৭
অতোপ্পা তেরিতোরী
১৪০
২৪৯
৭৮%
৯৯
সেন্ত্রর জুরিদিক্সন
১৮৬
১৭৯
-৪%
অপুনবা
৯১,৬৩৯
১,০৮,৩৯৪
১৮%

Ministry of Finance
Rs 1,49,507 crore GST Revenue collected for December 2022, records increase of 15% Year-on-Year
Monthly GST revenues more than Rs 1.4 lakh crore for 10 straight months in a row
01 JAN 2023 3:48PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected during December 2022 is Rs 1,49,507 crore, of which CGST is Rs 26,711 crore, SGST is Rs 33,357 crore, IGST is Rs 78,434 crore (including Rs 40,263 crore collected on import of goods) and Cess is Rs 11,005 crore (including Rs 850 crore collected on import of goods).
The Government has settled Rs 36,669 crore to CGST and Rs 31,094 crore to SGST from IGST as regular settlement. The total revenue of Centre and the States after regular settlements in the month of December 2022 is Rs 63,380 crore for CGST and Rs 64,451 crore for the SGST.
The revenues for the month of December 2022 are 15% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, revenues from import of goods was 8% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 18% higher than the revenues from these sources during the same month last year. During the month of November, 2022, 7.9 crore e-way bills were generated, which was significantly higher than 7.6 crore e-way bills generated in October, 2022.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of December, 2022 as compared to December, 2021.
State-wise growth of GST Revenues (Rs crore) during December 2022[1]
State
Dec-21
Dec-22
Growth
1
Jammu and Kashmir
320
410
28%
2
Himachal Pradesh
662
708
7%
3
Punjab
1,573
1,734
10%
4
Chandigarh
164
218
33%
5
Uttarakhand
1,077
1,253
16%
6
Haryana
5,873
6,678
14%
7
Delhi
3,754
4,401
17%
8
Rajasthan
3,058
3,789
24%
9
Uttar Pradesh
6,029
7,178
19%
10
Bihar
963
1,309
36%
11
Sikkim
249
290
17%
12
Arunachal Pradesh
53
67
27%
13
Nagaland
34
44
30%
14
Manipur
48
46
-5%
15
Mizoram
20
23
16%
16
Tripura
68
78
15%
17
Meghalaya
149
171
15%
18
Assam
1,015
1,150
13%
19
West Bengal
3,707
4,583
24%
20
Jharkhand
2,206
2,536
15%
21
Odisha
4,080
3,854
-6%
22
Chhattisgarh
2,582
2,585
0%
23
Madhya Pradesh
2,533
3,079
22%
24
Gujarat
7,336
9,238
26%
25
Daman and Diu
2
-
-86%
26
Dadra and Nagar Haveli
232
317
37%
27
Maharashtra
19,592
23,598
20%
29
Karnataka
8,335
10,061
21%
30
Goa
592
460
-22%
31
Lakshadweep
1
1
-36%
32
Kerala
1,895
2,185
15%
33
Tamil Nadu
6,635
8,324
25%
34
Puducherry
147
192
30%
35
Andaman and Nicobar Islands
26
21
-19%
36
Telangana
3,760
4,178
11%
37
Andhra Pradesh
2,532
3,182
26%
38
Ladakh
15
26
68%
97
Other Territory
140
249
78%
99
Center Jurisdiction
186
179
-4%
Grand Total
91,639
1,08,394
18%