মন্ত্রীমন্দল
কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা জুলাই ০১, ২০১৯দগী চৎনবা হৌদুনা ৱান রেঙ্ক ৱান পেন্সনগী মখাদা আর্মদ ফোর্সেস পেন্সনরশিং/ফেমিলী পেন্সনরশিংগী পেন্সন রিভিজন তৌবদা অয়াবা পীখ্রে
জুন ৩০, ২০১৯ ফাওবদা থবক্তগী পোত্থাখ্রবা আর্মদ ফোর্সেস পর্সনেল কোনশিনগনি; লাখ ২৫.১৩ হেনবদা কান্নবা পীরগনি
জুলাই ২০১৯দগী জুলাই ২০২২ ফাওবা এরিয়র ওইনা লুপা করোর ২৩,৬৩৮ পীথোক্লগনি
দীয়রনেস রিলিফ @৩১%দা হোৎপদা রিভিজন অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক হোৎতোক্লবা অহেনবা চহিগী চাদিং অসি চাউরাক্না লুপা করোর ৮,৪৫০ ওইরি
23 DEC 2022 8:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা জুলাই ০১, ২০১৯দগী চৎনবা হৌদুনা ৱান রেঙ্ক ৱান পেন্সন (ও.আর.ও.পি.)গী মখাদা আর্মদ ফোর্সেস পেন্সনরশিং/ফেমিলী পেন্সনরশিংগী পেন্সন রিভিজন তৌবদা অয়াবা পীখ্রে। হান্নগী পেন্সনরশিংগী পেন্সন অসি সর্ভিস তৌরকপগী চপ মান্নবা মতমগা লোয়ননা চপ মান্নবা রেঙ্কতা দিফেন্স ফোর্সেস রিতায়রিজকী কেলেন্দর ইয়র ২০১৮গী মিনিমম পেন্সন অমসুং মেক্সিমম পেন্সনগী চাংচৎতা য়ুম্ফম ওইরগা নৌনা লেপথোক্লগনি।
বেনিফিসরীশিং
জুন ৩০, ২০১৯ ফাওবদা {জুলাই ০১, ২০১৪দগী চৎনবা হৌবা প্রি-মেচুর (পি.এম.আর.) রিতায়র য়াওদনা} থবক্তগী পোত্থাখ্রবা আর্মদ ফোর্সেস পর্সনেল রিভিজন অসিগী মখাদা কোনশিনগনি। আর্মদ ফোর্সেস পেন্সনর/ফেমিলী পেন্সনর লাখ ২৫.১৩ হেনবদা কান্নবা পীরগনি। চাংচৎকী মথক্তগী হেন্না ফংবা পেন্সন ঙাকশেন্দুনা থমগনি। কান্নবা অসি লানদা মপুরোইবা কাইনখ্রবীশিং অমসুং হকচাংগী ফীভম মীমান্নদ্রবা পেন্সনরশিং য়াওনা ফেমিলী পেন্সনরশিংদসু ফংহনগনি।
এরিয়রশিং অসি থা তরুক খুদিং মরিরক তাঙ্কক নাইনা পীগনি। অদুম ওইনমক স্পেসিএল/লিবরেলাইজ ফেমিলী পেন্সন অমসুং গেলেন্ত্রী এৱার্দ ৱিনরশিং য়াওনা ফেমিলী পেন্সনর পুম্নমক্তা এরিয়রশিং অসি তাঙ্কক অমদা পুন্না পীথোক্কনি।
চাদিং
দীয়রনেস রিলিফ @৩১%দা হোৎপদা রিভিজন অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক হোৎতোক্লবা অহেনবা চহিগী চাদিং অসি চাউরাক্না লুপা করোর ৮,৪৫০ ওইরি। জুলাই ০১, ২০১৯দগী দিসেম্বর ৩১, ২০২১ ফাওবগী এরিয়রশিং অসি জুলাই ০১, ২০১৯দগী জুন ৩০, ২০২১গী মতমগী ওইনা দি.আর. @১৭%দা অমসুং জুলাই ০১, ২০২১দগী দিসেম্বর ৩১, ২০২১ ফাওবগী ওইনা @৩১%দা হোৎপদা লুপা করোর ১৯,৩১৬ হেন্না তাখি। চৎনরিবা দিয়রনেস রিলিফকী মতুং ইন্না জুলাই ০১, ২০১৯দগী জুন ২০, ২০২২গী এরিয়রশিং হোৎপদা লুপা করোর ২৩,৬৩৮ ওইখি। মসিগী চাদিং অসি ও.আর.ও.পি.গী একাউন্তগী হৌজিক তৌরিবা চাদিং অসিদগী হেল্লি।
জুলাই ০১, ২০১৯দগী হৌদুনা ও.আর.ও.পি.গী মখাদা সর্ভিস পেন্সনদা রেঙ্ককী মতুং ইন্না চাউরাক্না হেনগৎপা য়াবা (লুপাদা):
রেঙ্ক
০১.০১.২০১৬ ফাওবদা ফংবা পেন্সন
০১.০৭.২০১৯দগী চৎনবা হৌদুনা রিভাইজ তৌখিবা পেন্সন
০১.০৭.২০১৯দগী ৩০.০৬.২০২২ ফাওবগী ফংবা য়াবা এরিয়রশিং
সিপোই
১৭,৬৯৯
১৯,৭২৬
৮৭,০০০
নায়ক
১৮,৪২৭
২১,১০১
১,১৪,০০০
হভিলদার
২০,০৬৬
২১,৭৮২
৭০,০০০
এন.বি সুবেদার
২৪,২৩২
২৬,৮০০
১,০৮,০০০
সব মেজর
৩৩,৫২৬
৩৭,৬০০
১,৭৫,০০০
মেজর
৬১,২০৫
৬৮,৫৫০
৩,০৫,০০০
লেফতনেন্ত কর্নেল
৮৪,৩৩০
৯৫,৪০০
৪,৫৫,০০০
কর্নেল
৯২,৮৫৫
১,০৩,৭০০
৪,৪২,০০০
ব্রিগেদিয়র
৯৬,৫৫৫
১,০৮,৮০০
৫,০৫,০০০
মেজর জেনরেল
৯৯,৬২১
১,০৯,১০০
৩,৯০,০০০
লেফতনেন্ত জেনরেল
১,০১,৫১৫
১,১২,০৫০
৪,৩২,০০০
বেকগ্রাউন্দ
সরকারনা দিফেন্স ফোর্সেস পর্সনেল/ফেমিলী পেন্সনরশিংগীদমক ও.আর.ও.পি. ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা পুৱারী ওইরবা ৱারেপ অমা লৌখি অমসুং জুলাই ০১, ২০১৪দগী চৎনবা হৌদুনা পেন্সন রিভিজন তৌনবা নবেম্বর ০৭, ২০১৫দা পোলিসী লেত্তর ইসু তৌখি। হায়রিবা পোলিসী লেত্তর অদুদা অসুম্না হায়খি মদুদি তুংলমচৎতা পেন্সন অসি চহি ৫ খুদিংগী নৌনা লেপকনি। ও.আর.ও.পি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা চহি নিপান অসিদা চহি অমদা লুপা করোর ৭,১২৩ চাদিং তৌদুনা চাউরাক্না লুপা করোর ৫৭,০০০ চৎলি।

Cabinet
Union Cabinet approves revision of pension of Armed Forces Pensioners/family pensioners under One Rank One Pension w.e.f. July 01, 2019
Armed Forces Personnel retired up to June 30, 2019 to be covered; Over 25.13 lakh to be benefitted
Rs 23,638 crore to be paid as arrears from July 2019 to June 2022
Estimated additional annual expenditure for implementation of the revision calculated as approx. Rs 8,450 crore @31% Dearness Relief
23 DEC 2022 8:39PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, headed by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved revision of pension of Armed Forces Pensioners/family pensioners under One Rank One Pension (OROP) w.e.f. July 01, 2019. Pension of the past pensioners would be re-fixed on the basis of average of minimum and maximum pension of Defence Forces retirees of calendar year 2018 in the same rank with the same length of service.
Beneficiaries
The Armed Forces Personnel retired up to June 30, 2019{excluding pre-mature (PMR) retired w.e.f. July 01, 2014} will be covered under this revision. More than 25.13 lakh (including over 4.52 lakh new beneficiaries) Armed Forces Pensioners/family pensioners will be benefitted. Pension for those drawing above the average shall be protected. The benefit would also be extended to family pensioners, including war widows and disabled pensioners.
Arrears will be paid in four half-yearly instalments. However, all the family pensioners, including those in receipt of Special/Liberalised Family Pension and Gallantry Award Winners, shall be paid arrears in one instalment.
Expenditure
The estimated annual expenditure for the implementation of the revision has been calculated as approx. Rs 8,450 crore @31% Dearness Relief (DR). Arrears w.e.f. July 01, 2019 to December 31, 2021 have been calculated as over Rs 19,316 crore based on DR @ 17% for the period from July 01, 2019 to June 30, 2021 and @31% for the period from July 01, 2021 to December 31, 2021. Arrears w.e.f. July 01, 2019 to June 30, 2022 have been calculated as approx. Rs 23,638 crore as per the applicable dearness relief. This expenditure is over and above the ongoing expenditure on account of OROP.
Rank wise likely estimated increase (in rupees) in service pension under OROP w.e.f. July 01, 2019:
Rank
Pension as on 01.01.2016
Revised pension w.e.f. 01.07.2019
Likely arrears from 01.07.2019 to 30.06.2022
Sepoy
17,699
19,726
87,000
Naik
18,427
21,101
1,14,000
Havildar
20,066
21,782
70,000
Nb Subedar
24,232
26,800
1,08,000
Sub Major
33,526
37,600
1,75,000
Major
61,205
68,550
3,05,000
Lt. Colonel
84,330
95,400
4,55,000
Colonel
92,855
1,03,700
4,42,000
Brigadier
96,555
1,08,800
5,05,000
Maj. Gen.
99,621
1,09,100
3,90,000
Lt. Gen.
1,01,515
1,12,050
4,32,000
Background
The Government took a historic decision to implement OROP for the Defence Forces Personnel/family pensioners and issued policy letter on November 07, 2015 for revision of pension w.e.f. July 01, 2014. In the said policy letter, it was mentioned that in future, the pension would be re-fixed every 5 years. Approx. Rs 57,000 crore has been spent @Rs 7,123 crore per year in eight years in the implementation of OROP.