প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘পিএছএলভি চি৫৪’ অভিযানৰ সফল উত্ক্ষেপনৰ বাবে ‘ইছৰো’ আৰু ‘এনএছআইএল’-লৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অভিনন্দন
26 NOV 2022 6:07PM by PIB Guwahati
‘পিএছএভি চি৫৪’ অভিযানৰ সফল উত্ক্ষেপনৰ বাবে ‘ইছৰো’ আৰু ‘এএছআইএল’-লৈ অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিছে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে। এই উত্ক্ষেপন অভিযানৰে জড়িত অন্য সকলো প্ৰতিষ্ঠানকো অভিনন্দন জনাইছে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে।
এই সন্দৰ্ভত প্ৰধাশ কৰা এলানি ‘টুইট’ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“পিএছএভি চি৫৪’ অভিযানৰ সফল উত্ক্ষেপনৰ বাবে ‘ইছৰো’ আৰু ‘এএছআইএল’-লৈ অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিছো। এই ‘ইঅ’এছ-০৬’ শীৰ্ষক কৃত্ৰিম উপগ্ৰহটোৱে আমাৰ সামু্দ্ৰিক উত্সসমূহৰ সদ্ব্যৱহাৰৰ পৰিসৰ বৃদ্ধিত সহায় কৰিব”।
“ভাৰতীয় প্ৰতিষ্ঠান @‘পিক্সেলস্পেচ’ আৰু @‘ধ্ৰুৱস্পেচ’-ৰ তিনিটাক কৃত্ৰিম উপগ্ৰহৰ উত্ক্ষেপনে এটা নতুন যুগৰ সূচনা কৰিলে, য’ত মহাকাশ-প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতীয় প্ৰতিভাক সম্পূৰ্ণৰূপে অনুভৱ কৰিব পাৰি। এই উত্ক্ষেপনৰে জড়িত সকলোবোৰ প্ৰতিষ্ঠান তথা প্ৰতিগৰাকী ব্যক্তিকে অভিনন্দন জনাইছো”।

Prime Minister's Office
PM congratulates ISRO and NSIL on successful launch of PSLV C54 mission
26 NOV 2022 6:07PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated ISRO and NSIL on the successful launch of the PSLV C54 mission. Shri Modi has also congratulated all those companies involved in this launch.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Congratulations to @ISRO and NSIL on the successful launch of PSLV C54 mission. The EOS-06 satellite will help in optimizing utilization of our maritime resources."
"The launch of 3 satellites from Indian companies @PixxelSpace and @DhruvaSpace heralds the beginning of a new era, where Indian talent in space technology can be fully realized. Congratulations to all the companies and everyone involved in this launch."