ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବାଲି ଠାରେ ଜି-୨୦ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ଆମେରିକା ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଓ ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 NOV 2022 9:59PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବାଲି ଠାରେ ଜି-୨୦ ନେତୃବୃନ୍ଦଙ୍କ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ଆମେରିକା ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ଜୋସେଫ ଆର. ବାଇଡେନ ଓ ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଶ୍ରୀଯୁକ୍ତ ଜୋକୋ ୱିଦୋଦୋଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି ।
ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ଆର୍ଥିକ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଜି-୨୦ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ମଞ୍ଚ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦୋହରାଇବା ସହ ବୈଶିକ ଆହ୍ୱାନଗୁଡିକର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ପ୍ରମୁଖ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାଗୁଡିକୁ ଏକାଠି କରିବାରେ ନିଜ କ୍ଷମତା ପ୍ରଦର୍ଶନ ଜାରି ରଖିବାରେ ଜି-୨୦ର ମହତ୍ତ୍ୱକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରିଛନ୍ତି । ଜି-୨୦ ଆମ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥା ଓ ସର୍ବୋପରି ନିରନ୍ତର ତଥା ସମାବେଶୀ ବିକାଶ ପୁନରୁଦ୍ଧାର ଏବଂ ସାମ୍ପ୍ରତିକ ଜଳବାୟୁ, ଶକ୍ତି ଓ ଖାଦ୍ୟ ସଙ୍କଟ, ବୈଶିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂରଚନା ମଜବୁତ ସହ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ମିଳିତ ପ୍ରୟାସ କରୁଛି ।
ଭାରତ ନିଜ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ବେଳେ ଅନ୍ୟ ବିକାଶଶୀଳ ଦେଶଗୁଡିକ ପାଇଁ ଚିନ୍ତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିବ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛନ୍ତି । ଏହା ସହିତ ଦୁର୍ବଳ ଦେଶଗୁଡିକର ସହାୟତା କରିବା, ସମାବେଶୀ ବିକାଶକୁ ସମର୍ଥନ, ଆର୍ଥିକ ସୁରକ୍ଷା ଓ ବିଶ୍ୱ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳ ମଜବୁତ କରିବା, ବହୁପକ୍ଷୀୟ ଆର୍ଥିକ ସଂସ୍ଥାନଗୁଡିକ ପାଇଁ ଉନ୍ନତ ଓ ଅଭିନବ ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଣ ମଡେଲ ବିକଶିତ କରିବା, ଜଳବାୟୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ, ମହାମାରୀ, ଅର୍ଥନୈତିକ ଭଙ୍ଗୁରତା, ଦାରିଦ୍ର୍ୟ ହ୍ରାସ ଓ ନିରନ୍ତର ବିକାଶ ଲକ୍ଷ୍ୟ (ଏସଡିଜି) ହାସଲ ଭଳି ଆହ୍ୱାନ ସମାଧାନ କରିବା ଏବଂ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସହ ସମ୍ପର୍କିତ ବ୍ୟବଧାନ ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ ସରକାରୀ ଓ ଘରୋଇ ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଣର ସୁଫଳ ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ଜି-୨୦ର ଭୂମିକାକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି ।
ଭାରତର ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଜି-୨୦ର କାର୍ଯ୍ୟକୁ ସମର୍ଥନ ପାଇଁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ପ୍ରଦାନ କରିଥିବା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ୱିଦୋଦୋ ଓ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ବାଇଡେନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with President of USA and President of Indonesia on the sidelines of G-20 Summit in Bali
15 NOV 2022 9:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met President of USA H.E. Mr. Joseph R. Biden and President of Indonesia H.E. Mr. Joko Widodo on the margins of G-20 Leaders’ Summit in Bali today.
PM Modi affirmed that G-20 is the premier forum for international economic cooperation, and underlined the importance of G-20 continuing to demonstrate its capacity to bring together major economies, to overcome global challenges. G-20 is working together to restore sustainable and inclusive growth in our economies and beyond, tackle the ongoing climate, energy, and food crises, strengthen global health architecture and promote technological transformation.
PM Modi affirmed that India would give voice to other developing countries during its Presidency, and emphasized G-20’s role in assisting vulnerable countries; supporting inclusive development, strengthening economic security and global supply chains; developing improved and innovative financing models for multilateral financial institutions; providing solutions to challenges like climate change, pandemics, economic fragility, reducing poverty and achieving SDGs; and leveraging public and private financing to close the infrastructure gap.
PM Modi thanked President Widodo and President Biden for their commitment to support G-20’s work under India’s Presidency.