প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জি-২০ সন্মিলনৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ইণ্ডোনেছিয়া ভ্ৰমণ
10 NOV 2022 7:34PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৪-১৬ নৱেম্বৰত ইণ্ডোনেছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি জোকো উইডোডোৰ আমন্ত্ৰণত ১৭ সংখ্যক জি-২০ সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ ইণ্ডোনেছিয়াৰ বালি ভ্ৰমণ কৰিব।
বালি সন্মিলনৰ সময়ত জি-২০ নেতাসকলে "একেলগে পুনৰুদ্ধাৰ, পুনৰুদ্ধাৰ শক্তিশালী" শীৰ্ষক সন্মিলনৰ বিষয়বস্তুৰ অধীনত বিশ্বব্যাপী উদ্বেগৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ বিষয়সমূহৰ ওপৰত বিস্তৃতভাৱে আলোচনা কৰিব। জি-২০ সন্মিলনৰ কাৰ্যসূচীৰ অংশ হিচাপে তিনিটা কাৰ্যকৰী অধিৱেশন অনুষ্ঠিত হ'ব - খাদ্য আৰু শক্তি সুৰক্ষা; স্বাস্থ্য; আৰু ডিজিটেল ৰূপান্তৰ।
সন্মিলনৰ সামৰণি অধিৱেশনত ৰাষ্ট্ৰপতি উইডোডোৱে প্ৰতীকীভাৱে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক জি-২০ অধ্যক্ষতা হস্তান্তৰ কৰিব। ভাৰতে ২০২২ চনৰ ১ ডিচেম্বৰৰ পৰা আনুষ্ঠানিকভাৱে জি-২০ অধ্যক্ষতা গ্ৰহণ কৰিব।
সন্মিলনৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ কেইজনমান সমকক্ষ নেতৃত্বৰ সৈতে দ্বিপাক্ষিক বৈঠকত মিলিত হ'ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বালিত ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ক সম্বোধন আৰু বাৰ্তালাপ কৰিব।

Prime Minister's Office
Visit of Prime Minister to Indonesia for the G20 Summit
10 NOV 2022 7:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will be visiting Bali, Indonesia from November 14-16 to attend the 17th G20 Summit at the invitation of the President of Indonesia, H.E. Mr. Joko Widodo.
During the Bali Summit, G20 Leaders will deliberate extensively upon key issues of global concern under the Summit theme of "Recover Together, Recover Stronger”. Three working sessions will be held as part of the G20 Summit Agenda - food and energy security; health; and digital transformation.
At the closing session of the Summit, President Widodo will symbolically hand over the G20 Presidency to Prime Minister Shri Narendra Modi. India will formally assume the G20 Presidency from 1 December 2022.
On the sidelines of the Summit, Prime Minister will hold bilateral meetings with some of his counterparts. Prime Minister will also address and interact with the Indian community in Bali.