শেল-থুম মন্ত্রালয়
স্তেত ১৪দা লুপা করোর ৭১৮৩.৪২গী রিভিন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত কাইথখ্রে
চৎলিবা শেনবা চহিসিদা স্তেতশিংদা থাদোকখ্রবা অপুনবা রিভিন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তকী শেন্ফম লুপা করোর ৫৭,৪৬৭.৩৩ য়ৌখ্রে
স্তেতশিংনা ২০২২-২৩দা লুপা করোর ৮৬,২০১গী অপুনবা রিভিন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তকী শেনফম ফংগনি
07 NOV 2022 2:17PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা ঙসি স্তেত ১৪তা লুপা করোর ৭,১৮৩.৪২গী ৮শুবা থাগী ওইবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ (পি.দি.আর.দি.) গ্রান্তকী শেনফম কাইথখ্রে। গ্রান্ত অসি তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসন মতুং ইন্না পীবনি‍।
তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না শেনবা চহি ২০২২-২৩গী ওইনা স্তেত ১৪দা অপুনবা লুপা করোর ৮৬,২০১গী পোস্ত দিভোলুসন রিভিন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তকী শেনফম পীননবা রিকম্মেন্দ তৌরকখিবনি‍। রিকম্মেন্দ তৌরক্লিবা গ্রান্ত অসি দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা রিকম্মেন্দ তৌরক্লবা স্তেতশিংদা থাগী ওইবা মান্নবা ইন্সতোল্মেন্ত ১২ থোক্না থাদোক্কদবনি‍। সেপ্তেম্বর ২০২২দা ৮শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোকখিবগা লোয়ননা ২০২২-২৩গী ওইনা স্তেতশিংদা থাদোকখ্রবা অপুনবা রিভিন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তকী শেন্ফম লুপা করোর ৫৭,৪৬৭.৩৩ শুখ্রে‍।
সংবিধানগী আর্তিকল ২৭৫গী মখাদা স্তেতশিংদা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত পীবনি‍। গ্রান্তশিং অসি ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না স্তেতশিংগী পোস্ত দিভোল্যুসনগী রিভেন্যু একাউন্তশিংদা লাকপা অৱাৎপা মেনখৎনবা পীবনি‍।
স্তেতশিংনা গ্রান্ত অসি ফংবা য়াবগী ইলিজিবিলিতী অমসুং গ্রান্তগী শেন্ফমগী চাং অসি শেনবা চহি ২০২০-২১দগী ২০২৫-২৬ ফাওবগী ওইনা এসেস তৌরবা দিভোল্যুসন য়েংলবা মতুংদা স্তেত অদুগী শেন্থোক অমসুং চাদিংগী ফীভম নৈনরবা মতুংদা মরক্তা লৈরিবা অহোবা অদুদা য়ুম্ফম ওইরগা লেপ্পনি‍।
পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্তগীদমক তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না ২০২২-২৩গী ওইনা রিকম্মেন্দ তৌখ্রবা স্তেতশিং অদুদি: অন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, হিমাচল প্রদেশ, কেরলা, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরাম, নাগালেন্দ, পঞ্জাব, রাজস্থান, সিক্কিম, ত্রিপুরা, উত্তরাখন্দ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলনি‍।
শেনবা চহি ২০২২-২৩গী ওইনা স্তেত-স্তেতশিংগী রিকম্মেন্দ তৌরক্লবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত অমসুং ৮শুবা ইন্সতোলমেন্ততা স্তেতশিংদা থাদোকখ্রবা শেনফমগী মচা খায়বা ৱারোল মখাদা পীরি:
স্তেত-স্তেতকী ওইনা কাইথখিবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত (পি.দি.আর.দি.জি.)
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
সেরিএল মশিং
স্তেত মমিং
নবেম্বর ২০২২দা ৮শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোকখিবা শেন্ফম
স্তেতশিংদা ২০২২-২৩ মনুংদা থাদোকখ্রবা অপুনবা পি.দি.আর.দি.
১
অন্ধ প্রদেশ
৮৭৯.০৮
৭০৩২.৬৭
২
অসাম
৪০৭.৫০
৩২৬০.০০
৩
কেরলা
১০৯৭.৮৩
৮৭৮২.৬৭
৪
মনিপুর
১৯২.৫০
১৫৪০.০০
৫
মেঘালয়
৮৬.০৮
৬৮৮.৬৭
৬
মিজোরম
১৩৪.৫৮
১০৭৬.৬৭
৭
নগালেন্দ
৩৭৭.৫০
৩০২০.০০
৮
পঞ্জাব
৬৮৯.৫০
৫৫১৬.০০
৯
রাজস্থান
৪০৫.১৭
৩২৪১.৩৩
১০
সিক্কিম
৩৬.৬৭
২৯৩.৩৩
১১
ত্রিপুরা
৩৬৮.৫৮
২৯৪৮.৬৭
১২
উত্তরাখন্দ
৫৯৪.৭৫
৪৭৫৮.০০
১৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
১১৩২.২৫
৯০৫৮.০০

Ministry of Finance
Revenue Deficit Grant (RDG) of Rs. 7,183.42 crore released to 14 States
Total Revenue Deficit Grant released to States so far in current financial year has gone up to Rs. 57,467.33 crore
States will get a total Revenue Deficit Grant of Rs.86, 201 crore in 2022-23
07 NOV 2022 2:17PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance, today released the 8th monthly instalment of Post Devolution Revenue Deficit (PDRD) Grant of Rs. 7,183.42 crore to 14 States. The grant has been released as per the recommendations of the Fifteenth Finance Commission.
The Fifteenth Finance Commission has recommended a total Post Devolution Revenue Deficit Grant of Rs. 86,201 crore to 14 States for the financial year 2022-23. The recommended grant is released by the Department of Expenditure to the recommended States in 12 equated monthly instalments. With the release of 8th instalment for the month of November, 2022, the total amount of Revenue Deficit Grants released to the States in 2022-23 has gone up to Rs. 57,467.33 crore.
The Post Devolution Revenue Deficit Grants are provided to the States under Article 275 of the Constitution. The grants are released to the States as per the recommendations of the successive Finance Commissions to meet the gap in Revenue Accounts of the States post devolution.
The eligibility of States to receive this grant and the quantum of grant for the period from 2020-21 to 2025-26 was decided by the Fifteenth Finance Commission based on the gap between assessment of revenue and expenditure of the State after taking into account the assessed devolution during this period.
The States that have been recommended Post Devolution Revenue Deficit Grant by the Fifteenth Finance Commission during 2022-23 are: Andhra Pradesh, Assam, Himachal Pradesh, Kerala, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tripura, Uttarakhand, and West Bengal.
State-wise details of Post Devolution Revenue Deficit Grant recommended for 2022-23 and the amount released to States as 8th instalment are as under:
State-wise Post Devolution Revenue Deficit Grant (PDRDG) Released
(Rs in crore)
S. No.
Name of State
8th instalment released for the month of November, 2022.
Total PDRDG released to States during 2022-23.
1
Andhra Pradesh
879.08
7032.67
2
Assam
407.50
3260.00
3
Kerala
1097.83
8782.67
4
Manipur
192.50
1540.00
5
Meghalaya
86.08
688.67
6
Mizoram
134.58
1076.67
7
Nagaland
377.50
3020.00
8
Punjab
689.50
5516.00
9
Rajasthan
405.17
3241.33
10
Sikkim
36.67
293.33
11
Tripura
368.58
2948.67
12
Uttarakhand
594.75
4758.00
13
West Bengal
1132.25
9058.00