Ministry of Information & Broadcasting
President of India inaugurates the Indian Institute of Mass Communication (IIMC) North Eastern Regional Campus at Aizawl
04 NOV 2022 1:39PM by PIB Delhi
Smt. Droupadi Murmu, the President of India on her visit to Mizoram inaugurated the permanent North-East Campus of Indian Institute of Mass Communication North East at Aizawl today. The Campus shall be running the post graduate diploma courses in English Journalism and Digital Media besides short duration media & communication courses.
The Indian Institute of Mass Communication (IIMC), an autonomous body under the Ministry of Information and Broadcasting, Government of India, is a premiere Institute of Journalism in the country. With the main Campus in New Delhi, IIMC has five regional campuses at Dhenkanal in Odisha, Aizawl in Mizoram, Jammu in J&K, Kottayam in Kerala and Amravati in Maharashtra. The Regional Campuses have been set up with the aim of catering to different regions and meeting the need of media education across the country. Speaking on the occasion, the President said “I am happy to inaugurate the permanent campus of Indian Institute of Mass Communication, Aizawl which will be a boost to the media and mass communication studies in the entire North East. IIMC is an esteemed institution which provides a dynamic learning and working environment which nurture new ideas, creativity, research and develop leaders and innovators in the domain of media and mass communication.”
The IIMC North East Campus began functioning in 2011 from a temporary building made available by Mizoram University. The construction work for the campus began in 2015 and was completed in 2019. The total cost is Rs 25 crores. The IIMC permanent campus on the 8 acres of land given by Mizoram University has separate Administrative and Academic buildings along with hostels and staff quarters.
Since its inception, the campus is offering PG Diploma course in English Journalism for which most of the students come from other parts of India and some from the Nort East States. This year, the Institute takes pride in having a topper in English Journalism for the second time across all IIMC Campuses.
The Campus also enables its students to secure employments in reputed media organisations across the country through campus placements and their own efforts. Year after year, students are establishing their own niche in well-known media organizations like Doordarshan, All India Radio, PTI and other leading private media organisations.
The Indian Institute of Mass Communication (IIMC), New Delhi was inaugurated in 1965 to cater to the training needs of media professionals in the country and other developing countries. It has ever since functioned as a training institute for the Indian Information Service also.
ZAH8.jpeg)
BCYQ.jpeg)

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারতকী রাস্ত্রপতীনা আইজোলদা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ মাস কম্ম্যুনিকেসন (আই.আই.এম.সি.) নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল কেম্পস শঙ্গাখ্রে
04 NOV 2022 1:39PM by PIB Imphal
শ্রীমতী দ্রৌপদি মুরমু, ভারতকী রাস্ত্রপতীনা মহাক্কী মিজোরম খোঙচত্তা ঙসি আইজোলদা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ মাস কম্ম্যুনিকেসনগী পর্মেনেন্ত নোর্থ ইস্ত কেম্পস শঙ্গাখ্রে। কেম্পস অসিদা অতেনবা মতমগী মিদিয়া এন্দ কম্ম্যুনিকেসন কোর্সশিংগী মথক্তা ইংলিস জর্নেলিজম অমসুং দিজিতেল মিদিয়াগী পোস্ত গ্রেজুএৎ দিপ্লোমা কোর্সশিং হাংগন‍ি‍।
ইনফোর্মেসন এন্দ ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়, ভারত লৈঙাক্কী মখাদা মনীং তম্বা বোদী অমা ওইনা লৈরিবা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ মাস কম্ম্যুনিকেসন (আই.আই.এম.সি.) অসি লৈবাকসিগী জর্নেলিজমগী মকোক থোংবা ইন্সতিত্যুৎ অমনি‍। নই দিল্লিদা মেন কেম্পস লৈরিবা আই.আই.এম.সি.গী রিজনেল কেম্পস মঙা - ওরিসাগী ধেনকনলদা, মিজোরমগী আইজোলদা, জম্মু অমসুং কাস্মিরগী জম্মুদা, কেরলাগী কোত্তায়মদা অমদি মহারাস্ত্রগী অম্রাবতীদা লৈ‍। রিজনেল কেম্পসশিং অসি তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা খুদোংচাবা ফংহন্নবা অমদি লৈবাক পুম্বগী ওইনা মিদিয়া এজুকেসনগী মথৌ তাবা ফংহন্নবগীদমক লিংখৎপনি‍। থৌরমদুদা ৱা ঙাঙলদুনা, রাস্ত্রপতীনা হায়খি “অৱাং নোংপোক লমদম পুম্বদা মিদিয়া অমসুং মাস কম্ম্যুনিকেসন তম্বদা চাউনা কান্নবা পীগদবা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ মাস কম্ম্যুনিকেসন, আইজোলগী পর্মেনেন্ত কেম্পস অসি শঙ্গাবদা ঐনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি‍। আই.আই.এম. অসি অনৌবা ৱাখল্লোন, ক্রিএতিভিতী, থিজিন হুমজিনববু মখোঙ শোম্বিবা অমদি মিদিয়া অমসুং মাস কম্ম্যুনিকেসনগী লমদা লুচিংবা অমসুং ইনোভেতরশিং শেমগৎনবগী মতিং লৈবা তম্নবগী অমদি থবক তৌনবগী ফীভম অমা পীরিবা মমিং লৈরবা ইন্সতিত্যুসন অমনি‍।”
আই.আই.এম.সি. নোর্থ ইস্ত কেম্পস অসি মিজোরম য়ুনিভর্সিতীনা পীবা মতম খরখক্কী ওইবা বিল্দিং অমদা ২০১১দগী মথৌ তৌবা হৌরকখিবনি‍। কেম্পস অসি শেমগৎ শাগৎপগী থবক ২০১৫দা হৌখি অদুগা ২০১৯দা লোইশিনখি‍। মসি শাগৎপগী অপুনবা শেনফম লুপা করোর ২৫নি‍। মিজোরম য়ুনিভর্সিতীনা পীবা লম একর ৮দা শাগৎলিবা আই.আই.এম.সি.গী পর্মেনেন্ত কেম্পস অসিগী হোস্তেল অমদি স্তাফ ক্বার্তরগা লোয়ননা তোখাইবা এদমিনিস্ত্রেতিব অমসুং একাদমিক বিল্দিং লৈ‍।
হৌরকপদগী হৌনা, কেম্পস অসিনা ইংলিস জর্নেলিজমদা পি.জি. দিপ্লোমা কোর্স হাংদুনা লাক্লি অদুগা মসিগী মহৈরোয় অয়াম্বদি ভারতকী তোঙান তোঙানবা মফমশিং অমসুং অতৈ অৱাং নোংপোক স্তেত খরদগীনি‍। চহি অসিদা ইন্সতিত্যুৎ অসিনা আই.আই.এম.সি. কেম্পস পুম্বদা অনিরক শুবা ওইনা ইংলিস জর্নেলিজমদা মকোক তাবা মহৈরোয় পুথোক্তুনা চাউথোকচনিংঙাই ওইরি‍।
কেম্পস অসিনা মহৈরোয়শিংবু কেম্পস প্লেসমেন্ত অমদি মখোয় মশাগী ওইবা থৌওংনা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা মমিং লৈরবা মিদিয়া ওর্গনাইজেসনশিংদা থবকসু পীরি‍। চহি খুদিংগী মহৈরোয়শিংনা দুরদর্শন, ওল ইন্দিয়া রেদিও, পি.তি.আই.নচিংবা মমিং লৈরিবা মিদিয়া ওর্গনাইজেসন অমদি অতৈ মাঙজিল থাবা লনাই মিদিয়া ওর্গনাইজেসনশিংদা মখোয়গী ওইবা মফম কনবা ঙম্লি‍।
ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ মাস কম্ম্যুনিকেসন (আই.আই.এম.সি.), নই দিল্লী লৈবাকসিগী অমদি অতৈ চাওখৎলক্লিবা লৈবাকশিংগী মিদিয়া প্রোফেস্নেলশিংদা ত্রেনিং পীবগীম থৌ তাবা ফংহন্নবগীদমক ১৯৬৫তা লিংখৎখিবনি‍। মদুদগী হৌনা মসিনা ইন্দিয়ন ইনফোর্মেসন সর্ভিসকী ত্রেনিং ইন্সতিত্যুৎ ওইনসু মথৌ তৌদুনা লাক্লি।
ZAH8.jpeg)
BCYQ.jpeg)