Prime Minister's Office
On the eve of Deepavali, PM to visit Ayodhya on 23rd October
PM to inspect Shree Ram Janmabhoomi Teerth Kshetra site
PM to perform darshan and pooja of Bhagwan Shree Ramlala Virajman
PM to perform the Rajyabhishek of symbolic Bhagwan Shree Ram
PM to commence the grand Deepotsav celebrations
PM to witness Aarti at New Ghat, Saryu river, 3-D Holographic Projection Mapping Show
21 OCT 2022 10:04AM by PIB Delhi
On the eve of Deepavali, Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Ayodhya, UP on 23rd October. At around 5 PM, Prime Minister will perform darshan and pooja of Bhagwan Shree Ramlala Virajman, followed by inspection of Shree Ram Janmabhoomi Teerth Kshetra site. At around 5:45 PM, he will perform the Rajyabhishek of symbolic Bhagwan Shree Ram. Around 6:30 PM, Prime Minister will witness Aarti at New Ghat, Saryu river, which will be followed by the commencement of the grand Deepotsav celebrations by the Prime Minister.
This year, the sixth edition of Deepotsav is being held, and it is for the first time that the Prime Minister will be participating in-person in the celebrations. More than 15 lakh diyas will be lit on the occasion. Five animated tableaus and eleven Ramleela tableaus with different dance forms from different states will also be put up during Deepotsav. Prime Minister will also witness the 3-D Holographic Projection Mapping Show at Ram Ki Paidi at the banks of river Saryu along with the Grand Musical Laser Show.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দীপাৱলীগী মাংওইননা ওক্তোবর ২৩দা প্রধান মন্ত্রীনা অয়োধ্যাদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী রাম জন্মভুমি তীর্থ ক্ষেত্রগী মফম য়েংশিনগনি
প্রধান মন্ত্রীনা ভগৱান শ্রী রামললা বিরাজমানগী দর্শন অমসুং পুজা পাঙথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা পুম্নমকপু মশক তাক্লিবা ভগৱান শ্রী রামগী রাজ্যাভিশেক পাঙথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা অচৌবা দীপোৎসবকী পালন থৌরম হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা সরয়ু তুরেলগী ন্যু ঘাত্তা আর্তি, ৩-দি হোলোগ্রাফিক প্রোজেক্সন মেপিং শো মীৎয়েং তাগনি
21 OCT 2022 10:04AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দীপাৱলীগী মাংওইননা ওক্তোবর ২৩দা য়ু.পি.গী অয়োধ্যাদা চৎকনি। নুমিদাং ৱাইরম পুং ৫ তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রী ভগৱান শ্রী রামললা বিরাজমানগী দর্শন অমসুং পুজা পাঙথোক্কনি, মতুংদা মহাক্না শ্রী রাম জন্মভুমি তীর্থ ক্ষেত্রগী মফম য়েংশিনগনি। নুমিদাং ৱাইরম পুং ৫:৪৫রোম তারকপদা মহাক্না পুম্নমকপু মশক তাক্লিবা ভগৱান শ্রী রামগী রাজ্যাভিশেক পাঙথোক্কনি। নুমিদাং ৱাইরম পুং ৬:৩০রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রী সরয়ু তুরেলগী ন্যু ঘাত্তা আর্তী তৌবা মীৎয়েং তাগনি। মসিগী মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা অচৌবা দীপোৎসবকী পালন থৌরম হৌদোক্কনি।
চহি অসিদা দীপোৎসবকী তরুকশুবা ইদিসন পাঙথোক্কনি অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা হকথেংননা য়াওদুনা পাঙথোকপা অহানবা ওইরগনি। থৌরম অসিদা দিয়া লাখ ১৫ হেন্না থানগনি। এনিমেতেদ তেব্লো মঙা অমসুং রামলীলা তেব্লো তরা-মাথোই অমসুং তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংগী তোঙান-তোঙানবা জগোই মখলশিং দীপোৎসব অসিদা উৎকনি। প্রধান মন্ত্রীনা অচৌবা ম্যুজিকেল লেজর শোগা লোয়ননা সরয়ু তুরেল তোর্বান্দা রাম কী পৌরীদা ৩-দি হোলোগ্রাফিক প্রোজেক্সন মেপিং শো মীৎয়েং তাগনি।