ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভোতর এৱ্যারনেস প্রোগ্রাম, “মাতাদাতা জংসন”গী অনিসুবা তাঙ্কক, ইরাই নুমিৎ, ওক্তোবর ১৪দা ওল ইন্দিয়া রেদিওনা ১০০.১ এফ.এম. গোল্দ চেন্নেলদা নুমিদাং পুং ৭.২৫-৭.৪০ ফাওবা শন্দোক্কনি
থীম – দি পৱার ওফ ৱন ভোৎ - ভোৎ অমগী মতিক
মাতাদাতা জংসন থৌরম লৈবাক শিনবা থুংনা লোল ২২দা শন্দোক্লি
এফ.এম. গোল্দ, এফ.এম. রেনবো, বিবিধ ভারতী স্তেসনশিং অমসুং এ.আই.আর.গী প্রাইমারী চেন্নেলশিংদা মিনৎ ১৫ শাংবা তাঙ্কক ৫২ শন্দোক্ননবগীদমক এ.আই.আর.না ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়াগা খুৎশম্ননা চৎমিন্নরি
14 OCT 2022 10:05AM by PIB Imphal
ওল ইন্দিয়া রেদিওনা ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়াগা খুৎশম্নরগা ভোতর এৱ্যারনেসকী মরমদা ‘মাতাদাতা জংসন’ কৌবা চয়োলগী ওইবা অনৌবা থৌরম অমা শন্দোকপা হৌখ্রে‍। “মাতাদাতা জংসন” থৌরমগী অনিসুবা তাঙ্কক ইরাই নুমিৎ, ওক্তোবর ১৪দা ১০০.১ এফ.এম. গোল্দ চেন্নেলদা নুমিদাং পুং ৭ও২৫দগী পুং ৭.৪০ ফাওবা দিল্লী, মুম্বাই, কোলকতা, চেন্নাই অমসুং হায়দরবাদতা শন্দোক্কনি‍। থৌরম অসিগী থীমদি দি পৱার ওফ ৱন ভোৎ নৎত্রগা ভোৎ অমগী মতিক হায়বনি‍।
মিনৎ ১৫ শাংবা থৌরম অসি চয়োল খুদিংগী ইরাই নুমিত্তা অসামিজ, বেঙ্গলি, ইংলিস, গুজরাতী, হিন্দী, কন্নারা, কাস্মিরী, কোনকনী, মলয়ালম, মনিপুরি, মরাথী, নেপালী, ওরিয়া, পঞ্জাবী, সংস্কৃৎ, সিন্ধী, তামিল, তেলুগু, উর্দু, বোরো, সন্থলী, মাইথিলী অমসুং দোগ্রী হায়রিবা লোল ২৩ অসিদা লৈবাক শিনবা থুংনা শন্দোকপনি‍।
থৌরম অসি নুমিদাং পুং ৭তগী ৯ ফাওবগী মনুংদা লৈবাক শিনবা থুংনা এফ.এম. রেনবো, বিবিধ ভারতী স্তেসনশিং অমসুং এ.আই.আর.গী প্রাইমীরী চেন্নেলশিংদা শন্দোক্কনি‍। মীয়াম্না থৌরম অসিবু ত্বীত্তরদা @airnewsalerts তা, নিউজ ওন এ.আই.আর. এপ অমসুং ওল ইন্দিয়া রেদিওগী য়ুত্যুব চেন্নেলশিংদসু তাবা ফংগনি‍।
চয়োলগী ওইনা শন্দোকপা থৌরম অসিনা ভোতর ইকোসিস্তেমগী হীরম পুম্নমক কোনশিল্লি‍। তাঙ্কক অমমম্না অকক্নবা ইলেক্তোরেল প্রোসেস অমদা য়ুম্ফম ওইবনি‍। থীম ৫২মক ভোৎ থাদবা য়ারবা মীপুম খুদিংমক, মরুওইনা নহা ওইরিবা অমদি অহানবা ওইনা ভোৎ থাদগদবা ভোতরশিংদা মীখল মতমদা অচুম্বা ফিরেপ লৌজবা ঙমনবা পুক্নিং থৌগৎপগী পান্দম থমদুনা শেম্বনি‍। তাঙ্কক খুদিংদা ৱাহং পাউহং, এক্সপর্তশিংগী ইন্তরভিউ, অমসুং ই.সি.আই.গী স্বীপ (সিস্তেমেতিক ভোতর্স এজুকেসন এন্দ ইলেক্তোরেল পার্তিসিপেসন) তীম্না পুথোকপা ঈশিংশিং য়াওগনি‍। থৌরম অসিদা মীওই অমা হেক্তনা মীখলগী হীরম অমা হেক্তদা ৱাহং হংবা নৎত্রগা সজেসন পীবা য়াবা সিতিজন্স কোর্নর অমা য়াওরি‍।

Ministry of Information & Broadcasting
Second Episode of Voter Awareness Program, "Matadata Junction" to be broadcast on Friday, October 14 by All India Radio during 7.25-7.40pm on 100.1 FM Gold Channel
Theme - The Power of One Vote- Ek Vote ki Taqat
Matadata Junction program is being broadcast in 23 languages across the country.
AIR collaborates with the Election Commission of India for broadcast of 52 Episodes of 15 minutes each on FM Gold, FM Rainbow, Vividh Bharati stations and Primary channels of AIR
14 OCT 2022 10:05AM by PIB Delhi
All India Radio in collaboration with the Election Commission of India has started a new weekly program ‘Matadata Junction’ on Voter Awareness. Second Episode of the Program, "Matadata Junction" will be broadcast on Friday, October 14 on 100.1 FM GOLD Channel during 7.25-7.40pm in Delhi, Mumbai, Kolkata, Chennai and Hyderabad. The theme is the Power of One Vote or Ek Vote ki Taqat.
The 15 minutes weekly program goes on air every Friday in 23 languages across the country including Assamese, Bengali, English, Gujarati, Hindi, Kannada, Kashmiri, Konkani, Malayalam, Manipuri, Marathi, Nepali, Oriya, Punjabi, Sanskrit, Sindhi, Tamil, Telugu, Urdu, Bodo, Santhali, Maithili & Dogri.
It will be broadcast between 7-9pm time band on FM Rainbow, Vividh Bharati stations and Primary channels of AIR across the country. Citizens can also listen to the Program on ‘Twitter on @airnewsalerts, News On AIR’ App and YouTube channels of All India Radio.
The weekly program covers all aspects of Voter ecosystem. Each episode is based on a particular Theme on the electoral process. All the 52 Themes are aimed at encouraging all eligible citizens and especially the young and first-time voters to vote and make an informed decision during the elections. Quiz, Experts' interview, and Songs produced by the SVEEP (Systematic Voters’ Education and Electoral Participation) Team of the ECI shall be carried in every episode. The program includes a Citizen's Corner where any citizen can ask a query or suggest on any aspects of the voting.