প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. ওক্তোবর ৫দা হিমাচল প্রদেশতা চৎকনি
পি.এম.না লুপা করোর ৩৬৫০গী ওইগদবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগদৌরি অমদি উরেপ উয়ুং তমগদৌরি
পি.এম.না উরেপ উয়ুং তমখিবা এইমস বিলাসপুর পি.এম.না শঙ্গাগদৌরি
পি.এম.না লুপা করোর ১৬৯০ হেনবগী নেস্নেল হায়ৱে লেন মরিদা ওনখৎপগী প্রোজেক্ত উরেপ উয়ুং তমগদৌরি
প্রোজেক্ত অসিনা লমদম অসিদা ইন্দস্ত্রিএল দিভেলপমেন্ত অমসুং তুরিজমদা ইনোৎ হাপকনি
পি.এম.না নলাগরদা মেদিকেল দিভাইস পার্ককী উরেপ উয়ুং তমগদৌরি অমদি বন্দ্লাদা গভর্নমেন্ত হাইদ্রো ইঞ্জিনিয়রিং কলেজ শঙ্গাগদৌরি
পি.এম.না কুল্লু দসেরা কুম্হৈদা শরুক য়াগদৌরি
03 OCT 2022 2:48PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্ররী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ৫, ২০২২দা হিমাচল প্রদেশতা চত্তুনা লুপা করোর ৩৬৫০গী ওইগদবা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগদৌরি অমদি উরেপ উয়ুং তমগদৌরি‍। অয়ুক পুং ১১:৩০রোম তারকপা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা এইমস বিলাসপুর শঙ্গাগনি‍। মদুগী মতুংদা, মহাক্না নুংথিল পুং ১২:৪৫রোম তারকপদা বিলাসপুরগী লুহনু গ্রাউন্দদা য়ৌদুনা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি, লোয়ননা মীয়ামগী মীফম অমদসু ৱা ঙাঙগনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা নুংথিল পুং ৩:১৫রোম তারকপা মতমদা কুল্লুদা লৈবা ধলপুর গ্রাউন্দদা থুংদুনা কুল্লু দসেরা কুম্হৈ পাঙথোকপদসু শরুক য়াগনি‍।
এইমস বিলাসপুর
লৈবাক শিনবা থুংনা হকশেলগী সর্ভিসশিংগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী ফিরেপ এইমস বিলাসপুর শঙ্গাবসিদা অমুক হন্না উবা ফংলি‍। প্রধান মন্ত্রীনা এক্তোবর ২০১৭দা উরেপ উয়ুং তমখিবা লায়েংশঙ অসি সেন্ত্রেল সেক্তর স্কীম প্রধান মন্ত্রী স্বাস্থ্য সুরক্সা য়,জনাগী মখাদা শাবনি‍।
লুপা করোর ১৪৭০ হেন্না চঙনা শাগৎখিবা এইমস বিলাসপুর অসি স্পিসিএল্তী দিপার্তমেন্ত ১৮ অমসুং সুপর স্পিসিএল্তী দিপার্তমেন্ত ১৭, মোদুলর ওপরেসন থিএতর ১৮, আই.সি.য়ু ফমুং ৬৪গা লোয়ননা ফমুং ৭৫০ লৈবা স্তেত-ওফ-দি-আর্ত হোস্পিতাল অমনি‍। লম একর ২৪৭ পাক চাউনা কোল্লিবা লায়েংশঙ অসিদা পুং ২৪ চুপ্না মথৌ তৌগদবা ইমর্জেন্সী অমসুং দাইলাইসিস ফেসিলিতীশিং, অল্ত্রাসোনোগ্রাফী, সি.তি. স্কেন, এম.আর.আই.নচিংবা মতমগা চুনরবা দাইগ্নোস্তিক মেচিনশিং, অমৃৎ ফার্মাসী অমসুং জন ঔসধী কেন্দ্র অমদি ফুং ৩০ লৈবা অয়ুস ব্লোকশিং লৈ‍। লায়েংশঙ অসিদা হিমাচল প্রদেশকী ত্রাইবেলশিং অমসুং মনুং হঞ্জিনবা ত্রাইবেলগী মফমশিংদা হকশেলগী সর্ভিস পীননবা সেন্তর ফোর দিজিতেল হেল্থ অমসু লিংখৎলে‍। মসিগী মথক্তা কাজা, সলুন অমসুং কীলোংনচিংবা মনুং হঞ্জিনবা ত্রাইবলেগী মফমশিং অমসুং অৱাংবা হিমালয়গী মফমশিংদা হেল্থ কেম্পকী খুত্থাঙদা স্পিসিএলিস্ত হেল্থ সর্ভিসশিং লায়েংশঙ অসিনা পীগদৌরি‍। লায়েংশঙ অসিনা চহি খুদিংগী এম.বি.বি.এস. কোর্সকী মহৈরোয় ১০০ অমদি নর্সিং কোর্সকী মহৈরোয় ৬০ লৌগনি‍।
চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৬৯০ হেনগদবা এন.ঐচ. ১০৫কী পিঞ্জোরদগী নলাগর ফাওবগী শরুক্কী নেস্নেল হায়ৱে লেন মরিদা ওনখৎপগী কিলোমিতর ৩১ শাংবা প্রোজেক্ত অমগী উরেপ উয়ুং তমগনি‍। প্রোজেক্ত অসি পায়খৎকদৌরিবা লম্বী অসি অম্বালা, চান্দিগর, পঞ্জকুলা অমসুং সোলন/সিম্লাগী ত্রাফিকশিংনা বিলাসপুর, মন্দী অমসুং মনালিদা চৎপগী মরুওইবা ফাওনফম পরিং অমনি‍। লেন মরিগী নেস্নেল হায়ৱে অসিগী কিলোমিতর ১৮লোমগী শরুক্না হিমাচল প্রদেশতা লৈ অদুগা লেমহৌরিবা শরুক অসিনা হরিয়ানাগী মনুং চল্লি‍। হায়ৱে অসিনা হিমাচল প্রদেশকী ইন্দস্ত্রিএল হব ওইরিবা নলাগর-বদ্দিদা হেন্না ফবা ত্রান্সপোর্ত ফেসিলিতী ফংহনগনি, অমদি লমদম অসিদা ইন্দস্ত্রি হেন্না চাওখৎহনবদা ইনোৎসু হাপকনি‍। মসিনা স্তেত অসিগী তুরিজমগী লমদসু ইনোৎ হাপ্লগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৩৫০রোম চঙনা নলাগরদা শাগদবা মেদিকেল দিভাইস পার্ক্কী উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মেদিকেল দিভাইস পার্ক অসিদা ইন্দস্ত্রীশিং লিংখৎনবগী লুপা করোর ৮০০ হেনবগী এম.ও.য়ু.শিং হান্ননা খুৎয়েক পীনখ্রে‍। প্রোজেক্ত অসিনা লমদম অসিদা থবক পীবগী চাং মশক থোক্না হেনগৎহল্লগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা বন্দ্লাদা গভর্নমেন্ত হাইদ্রো ইঞ্জিনিয়রিং কলেজসু শঙ্গাগনি‍। লুপাক রোর ১৪০রোম চঙনা লিংখৎখিবা কলেজ অসিনা হিমাচল প্রদেশনা মাঙজিল থাবা স্তেতশিংগী মরক্তা অমসু ওইরিবা হাইদ্রো পৱার প্রোজেক্তকী মরমদা নীংথিনা ত্রেন তৌরবা মেনপৱারশিং পুথোক্কনি‍। মসিনা নহাশিংগী স্কিল হেনগৎহনবদা মতেং পাংদুনা হাইদ্রো পৱার সেক্তরদা থবক হেন্না পীবগী খুদোংচাবা পীগনি‍।
কুল্লু দসেরা
ইন্তরমেস্নেল কুল্লু দসেরা কুমহৈ কুল্লুগী ধলপুর গ্রাউন্দদা ওক্তোবর ৫দগী ১১, ২০২২ ফাওবা পাঙথোক্কনি‍। কুমহৈ অসি তম্পাক্কী লম অদুগী লাই ৩০০ হেনবা পুনশিন্দুনা পাঙথোক্কদবা তোপ তোপ্পা মখলগী কুমহৈ অমনি‍। কুমহৈ অসিগী অহানবা নুমিত্তা, নীংথিনা লৈতেংলবা দোলাইদা লাইশিং অসি পুরক্তুনা লাই মকোক ভগবান রখুনাথ জীগী লাইশঙদা কারক্কনি অমদি মফমদুদগী ধলপুর গ্রাউন্দদা চৎখিগনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা অসিগুম্লবা শেংলবা রথ য়াত্রা অমদি পুৱারী ওইরবা কুল্লু দসেরা কুমহৈ পাঙথোকফমদা লাইশিং তিনবগী নীংথিরবা শক্তমশিং মীৎয়েঙ তাগনি‍। কুল্লু দসেরা কুমহৈ পাঙথোকপদা লৈবাকসিগী প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়াবা হন্দক্কী অসিনা অহানবা ওইগনি‍।

Prime Minister's Office
PM to visit Himachal Pradesh on 5th October
PM to inaugurate and lay foundation stone of projects worth over Rs 3650 crore
PM to dedicate AIIMS Bilaspur, whose foundation stone had also been laid by PM
PM to lay foundation stone of project for four laning of National Highway worth over Rs 1690 crore
Project will boost industrial development and tourism in the region
PM to lay foundation stone of Medical Device Park at Nalagarh and inaugurate Government Hydro Engineering College at Bandla
PM to participate in Kullu Dussehra celebrations
03 OCT 2022 2:48PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Himachal Pradesh on 5th October, 2022 where he will inaugurate and lay the foundation stone of projects worth over Rs 3650 crore. At around 11:30 AM, Prime Minister will dedicate AIIMS Bilaspur to the Nation. After that, he will reach Luhnu Ground of Bilaspur at around 12:45 PM, where he will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects and also address a public function. Prime Minister will reach the Dhalpur Ground of Kullu at around 3:15 PM, where he will participate in Kullu Dussehra celebrations.
AIIMS Bilaspur
Prime Minister's vision and commitment to strengthen health services across the country is being showcased again through the dedication of AIIMS Bilaspur to the Nation. The Hospital, whose foundational stone was also laid by the Prime Minister in October 2017, is being established under the Central sector scheme Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojana.
AIIMS Bilaspur, constructed at a cost of more than Rs 1470 crore, is a state-of-the-art hospital with 18 specialty & 17 super specialty departments, 18 modular operation theaters, 750 beds with 64 ICU beds. Spread over 247 acres, the hospital is equipped with 24 hours emergency and dialysis facilities, modern diagnostic machines like ultrasonography, CT scan, MRI etc, Amrit Pharmacy & Jan Aushadhi Kendra and also a 30 bedded AYUSH block. The Hospital has also set up the Centre for Digital Health to provide health services in the tribal and inaccessible tribal areas of Himachal Pradesh. Also, specialist health services will be provided by the hospital through health camps in the inaccessible tribal and high Himalayan regions like Kaza, Saluni, and Keylong. The hospital will admit 100 students for MBBS Course and 60 students for nursing courses every year.
Development projects
Prime Minister will lay the foundation stone of around 31 km long project for four laning of the National Highway from Pinjore to Nalagarh on NH-105, worth over Rs. 1690 crore. The project road is a major connecting link for the traffic from Ambala, Chandigarh, Panchkula and Solan /Shimla going towards Bilaspur, Mandi and Manali. About 18 km stretch of this four-lane national highway falls under Himachal Pradesh and the remaining portion falls in Haryana. This highway will ensure better transport facilities in Nalagarh-Baddi, the industrial hub of Himachal Pradesh, and will also give a fillip to further industrial development in the region. It will also boost tourism in the state.
Prime Minister will lay the foundation stone of the Medical Device Park at Nalagarh, which will be built at a cost of about Rs 350 crore. MoUs of more than Rs. 800 crore have already been signed for setting up industries in this Medical Device Park. The project will significantly enhance employment opportunities in the region.
Prime Minister will also inaugurate the Government Hydro Engineering College at Bandla. Costing about Rs 140 crore, the college will help make available trained manpower for hydro power projects, in which Himachal Pradesh is one of the leading states. It will help in upskilling the youth and providing ample job opportunities in the hydro power sector.
Kullu Dussehra
The International Kullu Dussehra Festival will be celebrated from 5th to 11th October 2022 at Dhalpur Ground of Kullu. The Festival is unique in the sense that it is the congregation of more than 300 Deities of the Valley. On the first day of the Festival, the Deities in their well decorated palanquins pay their obeisance at the temple of the Chief Deity Bhagwan Raghunath Ji and then proceed to the Dhalpur Ground. Prime Minister will witness this divine Rath Yatra and the grand assembly of the Deities in the historic Kullu Dussehra celebrations. It will be the first time ever that the Prime Minister of the country is participating in the Kullu Dussehra celebrations.