প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদতা নবরাত্রী কুহ্মৈগী নুংঙাইবা ফোংদোকপগী থৌরমদা শরুক য়াখ্রে
লাইনীংবা লাখ কয়াগা লোয়ননা মহা আর্তী কৎখি
29 SEP 2022 10:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অহমেদবাদকী জি.এম.দি.সি. গ্রাউন্দদা ঙসি নুমিদাংদা নবরাত্রীগীদমক্তা পাংথোকপা নুংঙাইবা ফোংদোকপগী কুহ্মৈদা শরুক য়াখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা কুহ্মৈ পাংথোকফমদা গুজরাতকী রাজ্যপাল, শ্রী অচার্য়া দেবব্রত অমসুং মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্র ভাই পতেলগা লোয়ননা থুংলখি। গুজরাতকী রাজ্যপাল, মুখ্য মন্ত্রী অমসুং লাইনীংবা লাখ কয়াগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীনা মহা আর্তী কৎখি। ভারতকী চৎনবী অমসুং গুজরাত লমদমগী থৌওং কয়াগী শক্তম তাকপা নবরাত্রীগী কুহ্মৈদা প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়াখিবদা লাইনীংবা কয়ানা শেংলবা থৌরম অসিদা হরাও নুংঙাইবা ফাওনখি। মুখ্য মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রীগী মফমদা ইমা অম্বাজী শ্রী য়ন্ত্রা অমবু য়াইফরবা খুদোলপোৎ ওইনা পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা নাৎকী থৌরম কয়া অমসুং গর্বা মিৎয়েং তাখি।
নুমিৎ নিনিগী খোঙচৎকীদমক্তা গুজরাত্তা লৈরিবা প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি সুরত অমসুং ভবনাগরদা পাংথোকপা থৌরম কয়াদা শরুক য়াখি অমসুং প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাখি/মীয়ামদা খুৎশিন্নখি/উরেপ উয়ুং তমখি। মহাক্না ঙসি অহমেদবাদতা ৩৬শুবা নেস্নেল গেম্স ২০২২বুসু হৌদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হয়েং শক্তি পীথ ৫১গী মনুংদা অমা ওইরিবা অম্বাজীদা লৈবা লাইনীংবগী মফমদা অমদা পাংথোকপা থৌরমদা শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীনা অম্বাজীদা লুপা করোর ৭২০০ হেন্না চঙনা শাবা চাউখৎ-থৌরাংগী তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুং তম্বগা লোয়ননা লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম. অৱস য়োজনাগী মখাদা শাবা য়ুম ৪৫,০০০ হেনববু মীয়ামদা খুৎশিন্নদুনা উরেপ উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা তরঙ্গা হিল-অম্বাজী-অবু রোদ ন্যু ব্রোদ গেজ লাইন অমসুং প্রসাদ স্কিমগী মখাদা পায়খৎপা অম্বাজী লাইশঙগী লাই নীংবগী ফেসিলিতীশিং চাউখৎহনবগী থবক্কী উরেপ উয়ুং তমগনি। অনৌবা রেল লাইন অসিনা শক্তি পীথ ৫১গী মনুংদা অমা ওইরিবা অম্বাজীদা লাকপা লাইনীংবা লাখ কয়াদা কান্নবা পীগনি, অমসুং হায়রিবা মফমশিংদা অসিদা লাইনীংবশিংনা লাই নীংবগী নুংঙাইরবা এক্সপেরিএন্স ফংহনগনি। উরেপ উয়ুং তমগদবা অতোপ্পা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা দীসাগী এয়রফোর্স স্তেসনগী রনৱে অমসুং মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর; অম্বাজী বাইপাস রোদশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা ৱেস্তর্ন ফ্রৈত কোরিদোরগী কিলোমীতর ৬২ শাংবা অনৌবা পালনপুর-ন্যু কহেসানা সেক্সন অমসুং কিলোমীতর ১৩ শাংবা ন্যু পালনপুর-ন্যু চতোদর সেক্সন (পালনপুর বাইপাস লাইন) অসিসু মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। মসিনা পিপাবব, দীন্দয়াল পোর্ত ওথোরিতী (কান্দলা), মুন্দ্রা অমসুং গুজরাতকী অতোপ্পা হিংথাংফমশিং চৎপগী কন্নেক্তিবিতী হেন্না ফগৎহনগনি। সেক্সনশিং অসি হাংদোকপদগী, ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরগী কিলোমীতর ৭৩৪ মথৌ তৌবা হৌগনি। লম্বী অসি হাংদোকপনা গুজরাতকী মেহসানা-পালনপুর; রাজস্থানগী স্বরুপগঞ্জ, কেশবগঞ্জ, কিশনগর; হরিয়ানাগী রেৱারী-মনেসর অমসুং নার্নাউলগী ইন্দস্ত্রীশিংদা কান্নবা য়াম্না পীগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মিথা-থারদ-দীসা শোরোক পাকথোক চাউথোকহনবা য়াওনা অতোপ্পা রোদ প্রোজেক্ত কয়াসু মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি।

Prime Minister's Office
PM participates in Navratri Festival celebrations in Ahmedabad
Offers Maha Aarti along with lakhs of devotees
29 SEP 2022 10:14PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi attended the Navratri Festival at GMDC ground in Ahmedabad tonight.
The Prime Minister arrived at the venue with the Governor of Gujarat, Shri Acharya Devvrat, and the Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel. The Prime Minister offered Maha Aarti to Maa Amba along with the Governor and the Chief Minister and lakhs of devotees at the venue. The Prime Minister’s participation in the Navratri Celebration which is a mark of Indian culture and embodies the local flavour of Gujarat filled the devotees with joy and happiness on the auspicious occasion. The Chief Minister presented Maa Ambaji Shri Yantra as an auspicious memento to the Prime Minister. The Prime Minister also witnessed the cultural programme and Garba.
The Prime Minister who is on a two-day tour to Gujarat today attended a series of events and inaugurated/dedicated/laid foundation stones at Surat and Bhavnagar. He also declared the National Games 2022 open today in Ahmedabad.
Tomorrow, the Prime Minister will attend another place of faith at Ambaji, one of the 51 Shakti Peethas. The Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate various development projects to the nation worth over Rs. 7200 crores in Ambaji. The Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of over 45,000 houses built under PM Awas Yojana. The Prime Minister will lay the foundation stone of Taranga Hill – Ambaji - Abu Road New Broad Gauge Line and development of pilgrimage facilities at Ambaji temple under PRASAD scheme. The new rail line will benefit lakhs of devotees visiting Ambaji, one of the 51 Shakti Peethas and will enrich the worship experience of the devotees at all these pilgrimage places. Other projects whose foundation stone will be laid include the construction of the runway and associated infrastructure at Airforce station, Deesa; Ambaji Bypass Road among others.
The Prime Minister will also dedicate the 62 Km long New Palanpur-New Mahesana section of the Western Freight Dedicated Corridor and the 13 Km long New Palanpur-New Chatodar Section (Palanpur bypass line). It will enhance connectivity to Pipavav, Deendayal Port Authority (Kandla), Mundra and other ports of Gujarat. With the opening of these sections, 734 km of the Western Dedicated Freight Corridor will become operational. The opening of this stretch will benefit industries in Mehsana-Palanpur in Gujarat; Swaroopganj, Keshavganj, Kishangarh in Rajasthan; Rewari-Manesar and Narnaul in Haryana. The Prime Minister will also dedicate various road projects including the widening of Mitha - Tharad - Deesa Road among others.