Prime Minister's Office
Prime Minister attends State Funeral of former Prime Minister of Japan Shinzo Abe
27 SEP 2022 4:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi attended the State Funeral of former Prime Minister of Japan Shinzo Abe at the Nippon Budokan, Tokyo. Representatives from over 100 countries, including more than 20 Heads of State / Government participated in the State Funeral.
Prime Minister honoured the memory of former PM Abe, who he considered a dear friend and a great champion of India-Japan partnership.
Following the State Funeral, Prime Minister had a private meeting with Mrs. Akie Abe, spouse of Late PM Abe, at the Akasaka Palace. Prime Minister Modi conveyed his heartfelt condolences to Mrs. Abe. He recalled his fond friendship and the significant contribution made by former PM Abe in taking India-Japan relationship to new heights. Prime Minister also had a brief interaction thereafter with Prime Minister Kishida to reiterate his condolences.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জাপানগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী, শিঞ্জো অবেগী স্তেত ফ্যুনরেলদা শরুক য়াখ্রে
27 SEP 2022 4:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তোকিয়োগী নিপ্পোন বুদোকান্দা পাংথোকপা জাপানগী হান্নগী প্রধান মন্ত্রী, শিঞ্জো অবেগী স্তেত ফ্যুনরেলদা শরুক য়াখ্রে। লৈবাক/সরকারগী মকোক থোংবা মীওই ২০ হেনবশিং য়াওনা, লৈবাক ১০০ হেনবগী মীহুৎশিংনা স্তেত ফ্যুনরেলদা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী চানবা মরুপ অমসুং ভারত-জাপান মরীগী শক্নাইরবা লুচিংবা ওইরম্বা হান্নগী পি.এম. অবেগী মেমোরীশিং ইকায় খুম্নখি।
প্রধান মন্ত্রীনা স্তেত ফ্যুনরেল লোইরবা তুংদা লৈখিদ্রবা পি.এম. অবেগী লোয়নবী শ্রীমতি অকী অবেগা আকাসাকা পেলেস্তা তোঙান্না উন্নখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা শ্রীমতি অবেগী মফমদা থম্মোই শোক্না নুংঙাইতবা ফোংদোকখি। মহাক্না মখোয় অনিগী মরুপ-মপাং ওইবগী ৱারীশিং অমসুং ভারত-জাপান মরীবু অনৌবা অৱাংবা থাক্তা পুখৎপদা হান্নগী পি.এম. অবেনা লৌখিবা মশক থোকপা থৌদাংশিংবু নৌহৌননা নীংশিংখি। প্রধান মন্ত্রীনা মসিগী মতুংদা প্রধান মন্ত্রী কিশিদাগা ঙৈহাক উন্নদুনা মহাক্কী নুংঙাইতবগী ৱারোল অমুক ফোংদোকখি।