Ministry of Health and Family Welfare
Dr. Mansukh Mandaviya inaugurates States/UTs Leadership Meeting of Indian Red Cross Society
Sewa and Sahyog are part of our legacy, integral part of our Sanskar; They also define motto of Red Cross Society: Dr Mansukh mandaviya
“IRCS needs to move with times to refine and redefine itself to reach the widest population through innovative and collaborative ventures”
22 SEP 2022 12:49PM by PIB Delhi
Sewa and Sahyog are part of our legacy, and they form an integral part of our Sanskar. These also underline and define the motto of Indian Red Cross Society which is known for its work to help and aid humanity in times of need and emergencies”. This was stated by Dr Mansukh Mandaviya, Union Minister for Health and Family Welfare and Chairman, IRCS as he inaugurated the States/UTs Leadership Meeting of Indian Red Cross Society (IRCS), here today. The purpose of the two-day Chitan Shivir is to discuss ways and means to improve functioning of IRCS. State Red Cross Chairmen, Vice-Chairmen, Secretaries and other dignitaries from IRCS participated in the meeting.
Congratulating IRCS for its commendable work, Dr Mansukh Mandaviya stated that “Red Cross is identified with hope and “Asha” for people. It epitomises credibility and assured presence”. At the same time he cautioned that if IRCS does not keep pace with changing times, its relevance and identity may be lost. “IRCS needs to introspect on its strengths and weakness, and chart an action plan on how does it redefine itself to embrace the changing role with time. This may need deep diving into structural and organisational structures, attention of discipline in working of IRCS regional centres, transparency in appointments, better grievance redressal mechanisms, better utilisation of digital technology for people- centered activities among other things”, he noted.
Speaking on the advancements in India’s healthcare facilities which were witnessed recently during the Covid pandemic, the Union Minister stated that, “We are always fascinated with the healthcare models of other countries but COVID showed the strength of our system and exposed the weaknesses of even advanced countries. India not only managed COVID with successful regional models, but provided international support to many countries through drugs and vaccines under Vaccine Maitri. It is commendable that our medicines did not falter on quality and nor did we exploit the situation with higher prices. This reflects our deep adherence to the philosophy of Vasudeva Kutumbakam”, he stressed.
Dr Mandaviya invited suggestions from the participants on taking up unique ventures and expanding the ambit of operations of IRCS. The participants openly shared their thoughts on best practices and innovative endeavours.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা ইন্দিয়ন রেদ ক্রোস সোসাইতীগী স্তেত/য়ু.তি.শিংগী লুচিংবশিংগী মীফম হৌদোকখ্রে
থৌগল অমসুং তেংবাং হায়বসিনা ঐখোয়গী চৎনবীগী শরুক্নি, ঐখোয়গী লীচৎকী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক্নি; মখোয়না রেদ ক্রোস সোসাইতীগী মোতোসু তাক্লি: দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়া
“ইনোভেতিব অমদি কোলোবোরেতিব ভেঞ্চরশিংগী খুত্থাঙদা খ্বাইদগী হেন্না পাক-শন্না য়ৌশিনবা ঙম্নবগীদমক আই.আর.সি.এস.না মশাবু হেন্না ফগৎহন্নবা অমদি হন্না শক্তাকচনবা মতমগী খোঙলৈ তুংইন্না চৎপা মথৌ তাই”
22 SEP 2022 12:49PM by PIB Imphal
“থৌগল অমদি তেংবাং হায়বসি ঐখোয়গী চৎনবীগী শরুক্নি, অমদি মখোয়না ঐখোয়গী লীচৎকী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক ওইরি‍। মসিনা অমুকসু মথৌ তারকপা অমদি খুদোংথিবা তারকপা মতমদা মীওইবা খুন্নাইবু তেংবাংবগীদমক খঙনরিবা ইন্দিয়ন রেদ ক্রোস সোসাইতীকী খোল্লাউসু তাক্লিবনি‍‍।” ৱাফম অসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী অমদি আই.আর.সি.এস. চেয়রমেন দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা ঙসি মফমসিদা পাঙথোকপা ইন্দিয়ন রেদ ক্রোস সোসাইতী (আই.আর.সি.এস.)কী স্তেত/য়ু.তি.শিংগী লুচিংবশিংগী মীফম হৌদোকপদা ফোঙদোকখিবনি‍। নুমিৎ নিনি চত্থগদবা চিন্তন সিবিরগী পান্দমদি আই.আর.সি.এস.কী থবক থৌওংশিং ফগৎহন্নবা লম্বী অমদি পাম্বৈশিং খন্নবনি‍। স্তেতশিংগী রেদ ক্রোস চেয়রমেনশিং, ভাইস-চেয়রমেনশিং, সেক্রেতরীশিং অমসুং আই.আর.সি.এস.কী অতৈ মীথুংশিং মীফম অসিদা শরুক য়ারি‍।
আই.আর.সি.এস.পু মখোয়গী শিংথানিংঙাই ওইরবা থবকশিংগীদমক থাগৎলদুনা, দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা “রেদ ক্রোস অসি মীয়ামগী মঙলান অমসুং থাজবগা লোয়ননা শক্তাক্লি‍। মসিনা থাজববু থাক ৱাংনা থাঙ্গৎলি অমদি লেঙদনা লেপ্তুনা লৈবগী থাজবা পীরি,” হায়না ফোঙদোকখি‍। অমরোমদা, আই.আর.সি.এস.না হোংলক্লিবা মতমগী খোঙলৈ মতুং ইনবা ঙমদ্রবদি মসিগী মরুওইবা অমদি শক্তম মাঙখিবসু য়াই‍। “আই.আর.সি.এস.না মশাগী পাঙ্গল অমসুং অশোনবা মফমশিং খঙদোক্তুনা হোংলক্লিবা মতমগী শক্লোনশিংবু কোনশিন্দুনা চৎনবগীদমক মশানা মশাবু কমদৌনা শেমদোক শাদোক্কদগে হায়বসিদা পায়খৎকদবা থবকশিং য়াত্থোকপা মথৌ তাই‍। ফীভম অসি পুরক্নবগীদমক লৈরিবা লূপকী স্ত্রকচরদা হকচিন্না য়েংশিনবা, আই.আর.সি.এসো রিজনেল সেন্তরশিংগী থবক তৌবগী পরমদা মীৎয়েঙ চঙবা, মী হাপ্পদা লৌথুপ লৌকোই লৈহন্দবা, হেন্না ফবা ৱাকৎ তানবগী থৌওং, মীয়ামগী য়াইফ-থৌরাংশিংগীদমক দিজিতেল তেক্নোলোজীবু হেন্না ফবা মওংদা শীজিন্নবনচিংবা ৱাফমশিং মথৌ তাবা য়াই,” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
হন্দক্কী কোবিদ লাইচৎ মনুংদা উখ্রবা ভারতকী হেল্থকেয়র ফেসিলিতীগী খুমাঙ চাওশিল্লবা ফীভমগী মতাঙদা পল্লদুনা, “ঐখোয়না অতোপ্পা লৈবাকশিংগী হেল্থকেয়র ফেসিলিতীশিংদা পুক্নিং চিংশিন্নরম্মি অদুবু কোবিদনা ঐখোয়গী সিস্তেমগী মপাঙ্গলশিং উৎখি অমদি চাওখৎলবা লৈবাকশিংগী অশোনবশিংসু উত্থোকখি,” হায়না কেন্দ্র মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍। ভারতনা কোবিদপু মায় পাক্লবা রিজনেল মোদেলনা লাকশিনবতা নত্তনা মালেমগী লৈবাক ময়াম অমদা ভেক্সিন মাইত্রিগী মখাদা হিদাক লাংথক অমসুং ভেক্সিন ফংহন্দুনা তেংবাংখি‍। ঐখোয়গী হিদাক লাংথকশিং ক্বালিতীদা হন্থখিদবা অমদি ফীভম অদুগী খুদোংচাবা লৌদুনা মমল হেন্না য়োনখিদবা অসি থাগৎনিংঙাইনি‍। মসিনা ঐখোয়গী বাসুদেব কুতুম্বকমগী ৱাখল্লোন ঙাক্না চৎপগী মওং উৎখি,” হায়না মহাক্না হায়খি‍।
তোপ তোপ্পা থৌওংশিং পায়খৎনবা অমদি আই.আর.সি.এস.নো কোনশিল্লিবা থবক থৌওংশিং পাকথোক চাউথোকহন্নবা সজেসনশিং শরুক য়ারিবশিংনা পীরক্নবা ৱাফম দোক্তর মন্দাবিয়ানা থমখি‍। শরুক য়াখিবশিংনা খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিং অমসুং ইনোভেতিব ওইবা থৌওংশিংগী মরমদা ৱাখল্লোন কয়া অয়েৎ-অপন লৈতনা ফোঙদোক্নখি‍।