ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏସସିଓ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ତୁର୍କୀ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ରିସେପ ତୟିପ ଏରଦୋଗାନଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବୈଠକ
16 SEP 2022 11:05PM by PIB Bhubaneswar
୧. ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୧୬, ୨୦୨୨ରେ ଉଜବେକିସ୍ତାନର ସମରକନ୍ଦ ଠାରେ ଏସସିଓ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ତୁର୍କୀ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ରିସେପ ତୟିପ ଏରଦୋଗାନଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି ।
୨. ଉଭୟ ନେତା ଭାରତ- ତୁର୍କୀ ସମ୍ପର୍କ ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ । ବିଗତ ବର୍ଷଗୁଡିକରେ ଆର୍ଥିକ ସମ୍ପର୍କ ବିଶେଷ କରି ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ବାଣିଜ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥିବାରୁ ଉଭୟେ ଆର୍ଥିକ ଓ ବାଣିଜ୍ୟିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଆହୁରି ବଢାଇବା ପାଇଁ ସହମତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
୩. ଉଭୟ ନେତା ଆଞ୍ଚଳିକ ଓ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ଘଟଣାବଳୀ ସମ୍ପର୍କରେ ମତ ବିନିମୟ କରିଛନ୍ତି । କେବଳ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ନୁହେଁ ବରଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ଲାଭ ପାଇଁ ଉଭୟ ନେତା ପରସ୍ପର ସହ ନିୟମିତ ଯୋଗାଯୋଗରେ ରହିବାକୁ ଏକମତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ସମରକନ୍ଦ
ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୧୬, ୨୦୨୨

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with President of the Republic of Türkiye H.E. Mr. Recep Tayyip Erdoğan on the sidelines of the SCO Summit
16 SEP 2022 11:05PM by PIB Delhi
1. Prime Minister Shri Narendra Modi met President of the Republic of Türkiye, H.E. Mr. Recep Tayyip Erdoğan on 16 September 2022 in Samarkand, Uzbekistan on the sidelines of the SCO Summit.
2. Both leaders reviewed India - Türkiye relations. While noting the increase in recent years in economic relations, particularly bilateral trade, they acknowledged the potential for further enhancement of economic and commercial linkages.
3. The two leaders also exchanged views on regional and global developments. Both leaders agreed to maintain regular contacts not just on bilateral issues, but also for the benefit of the region.
Samarkand
September 16, 2022