প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সেপ্তেম্বর ১০দা ‘সেন্তর-স্তেত সাইন্স কনক্লেব’ হৌদোক্কদৌরি
কোওপরেতিব ফেদরেলিজমগী ৱাখল্লোন্দা, কনক্লেব অসিদা লৈবাক পুম্বদগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী মন্ত্রীশিং অমসুং সেক্রেতরীশিং শরুক য়াগদৌরি
অসিগুম্বা মখলগী অহানবা ওইগদৌরিবা কনক্লেব অসিনা অচৌবা সাইন্স, তেক্নোলোজী অমসুং ইনোভেসনগী ইকোসিস্তেম অমা থম্নবা পান্দম থম্লি
09 SEP 2022 12:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বর ১০গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা সেন্তর-স্তেত সাইন্স কনক্লেব ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা হৌদোক্কদৌরি‍। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অদুদা তিল্লিবা মীয়ামগী মফমদসু ৱা ঙাঙগনি‍।
লৈবাকসিদা ইনোভেসন অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুরসিপ য়োকখৎনবগী প্রধান মন্ত্রীনা চোকথবা নাইদনা হোৎনরিবা অসিগী পরিংদা, অসিগুম্বা মখলগী অহানবা ওইগদৌরিবা কনক্লেব অসিনা কোওপরেতিব ফেদরেলিজমগী ৱাখল্লোন্দা লৈবাকসিদা অচৌবা সাইন্স, তেক্নোলোজী অমসুং ইনোভেসন (এস.তি.আই.)গী ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবগীদমক কেন্দ্রগী স্তেতশিংগী খুৎশম্ননা চৎমিন্নবগী অমদি তেংবাংনবগী মেকানিজমবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি‍।
নুমিৎ নিনি চত্থগদবা কনক্লেব অসি সেপ্তেম্বর ১০-১১, ২০২২দা অহমদবাদকী সাইন্স সিতীদা পাঙথোক্কদবনি‍। মসিদা এস.তি.আই. ভিজন ২০৪৭; ফ্যুচর গ্রোথ পাথৱেজ এন্দ ভিজন ফোর এস.তি.আই. ইন স্তেত্স; হেল্থ – দিজিতেল হেল্থ কেয়র ফোর ওল; ২০৩০ ফাওবদা আর. এন্দ দি. সেক্তরদা প্রাইভেত সেক্তরগী ইনভেস্তমেন্ত শরুক অনি হেনগৎহনবা; লৌউ শিংউগী লমদা – লৌমীশিংগী শেন্থোক হেনগৎহন্নবা তেক্নোলোজীগী ইন্তরভেন্সন; ঈশিংগী লমদা – থক্নবা ঈশিং পুথোক্নবা ইনোভেসন; ইনর্জীগী লমদা – হায়দ্রোজেন মিসন্দা এস. অমসুং তি.গী শক্লোন য়াওনা ক্লীন ইনর্জী ফোর ওল; দীপ ওসীন মিসন অমসুং সমুদ্র খোঙবালগী স্তেত/য়ু.তি.শিংদা মসিগী মরু ওইবা লোয়ননা লৈবাকসিগী তুংগী শেন্মিৎলোন য়াওনা তোঙান তোঙানবা হীরমশিংদা পাঙথোকপা সেসনশিং লৈগনি‍।
অসিগুম্বা মখলগী অহানবা ওইগদৌরিবা কনক্লেব অসিদা গুজরাৎ সি.এম., য়ুনিয়ন এম.ও.এস. সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী (এস. এন্দ তি.), স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংদগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী মন্ত্রীশিং অমসুং সেক্রেতরীশিং, ইন্দস্ত্রী লুচিংবা, ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিং, এন.জি.ও.শিং, নহা ওইরিবা সাইন্তিস্তশিং অমসুং মহৈরোয়শিংনা শরুক য়াগদৌরি‍।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate ‘Centre - State Science Conclave’ on 10th September
In the spirit of cooperative federalism, the Conclave to witness participation of Science & Technology Ministers and Secretaries from across the country
The first of its kind conclave is aimed towards building a robust science, technology & innovation ecosystem
09 SEP 2022 12:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Centre- State Science Conclave on the 10th September at 10:30 AM via video conferencing. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
In line with the Prime Minister’s relentless efforts to facilitate innovation and entrepreneurship in the country, the first of its kind Conclave will strengthen Centre-State coordination and collaboration mechanisms - in the spirit of cooperative federalism - to build a robust science, technology & innovation (STI) ecosystem across the country.
The two day Conclave is being organised at Science City, Ahmedabad on 10-11 September 2022. It will include sessions on different thematic areas including STI Vision 2047; Future Growth Pathways and Vision for STI in States; Health - Digital Health Care for All; Doubling Private Sector investment in R&D by 2030; Agriculture - Technological interventions for improving farmers’ income; Water - Innovation for producing potable drinking water; Energy- Clean Energy for All including S&T role in Hydrogen mission; Deep Ocean Mission and its relevance for Coastal States/UTs as well as country’s future economy.
The first of its kind Conclave will witness the participation of Gujarat CM, Union MoS Science & Technology (S&T), S&T Ministers and Secretaries of States & Union Territories, industry leaders, entrepreneurs, NGOs, young scientists and students.