মন্ত্রীমন্দল
এজুকেসনগী লমদা তেংবাং পীনবগী মতাংদা ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ অরব এমিরেতসকী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং খুৎয়েক পীনবদা মন্ত্রী-মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
07 SEP 2022 4:06PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা এজুকেসনগী লমদা তেংবাং পীনবগী মতাংদা ভারত সরকারগী এজুকেসন মন্ত্রালয় অমসুং য়ুনাইতেদ অরব এমিরেতস সরকারগী এজুকেসন মন্ত্রালয়গী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং খুৎয়েক পীনবদা অয়াবা পীখ্রে। এম.ও.য়ু. অসিগী পান্দমদি ভারত অমসুং য়ু.এ.ই.গী মরক্তা হৌজিক চত্থরিবা এজুকেস্নেল কোল্লাবোরেসন অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনবনি অমসুং ঐখোয়গী থবক-থৌরমশিংগী হীরম হেন্না পাকথোক-চাউথোকহনবনি।
য়ু.এ.ই.গা লোয়ননা এজুকেসনগী লমদা ২০১৫দা এম.ও.য়ু. অমা খুৎয়েক পীনখি হায়রিবা অসি ২০১৮দা মতম লোইখি। ২০১৯দা লৈবাক অনিগী এজুকেসন মন্ত্রীশিংগী মরক্তা পাঙথোকপা মীফম অমদা য়ু.এ.ই.না অনৌবা এম.ও.য়ু. অমা খুৎয়েক পীননবগী অপাম্বা পুখৎখি। অনৌবা এন,ও.য়ু. অসিদা ভারতকী এজুকেসন ইকোসিস্তেমদা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০না পুরকপা অহোংবশিং অদু ইনকোর্পোরেৎ তৌরি।
এম.ও.য়ু. অসিনা একচেঞ্জ ওফ ইনফোর্মেসন এজুকেসনম প্রমোৎ তৌনবা, তেক্নিকেল এন্দ ভোকেস্নেল এজুকেসন এন্দ ত্রেনিং (তি.ভি.ই.তি.)গী কেপাসিতী দিবেলপমেন্ত তৌনবা, ত্বিনিং, জোইন্ত দিগ্রী অমসুং দুএল দিগ্রী প্রোগ্রামশিং ওফর তৌনবা অমসুং অসিগুম্বা য়ান্নখিবা অতোপ্পা লমশিংদা লৈবাক অনিদা লৈরিবা হায়র এজুকেসন ইন্সতিত্যুসনশিংগী মরক্তা একাদেমিক কোল্লাবোরেসন তৌহন্নবা পান্দম থম্মি।
এম.ও.য়ু. অসিনা ক্বালিফিকেসনশিং অসিদা নাকল অনিমক্না শকখঙনবা ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবদা খুদোংচাহনবগী মথক্তা ভারত অমসুং য়ু.এ.ই.গী মরক্তা এজুকেস্নেল কোওপরেসন নৌহৌনা ইনোৎ হাপকনি অমসুং একাদেমিক মোবিলিতী হেনগৎহনগনি। মসিনা তি.ভি.ই.তি.দা কোওপরেসন পীনবসু কবর তৌগনি মরমদি য়ু.এ.ই. অসি ভারত মচাশিংগী ওইনা মরু ওইবা থবক তৌফম ওইরিবা লমথুংফম অমনি।
এম.ও.য়ু. অসি খুৎয়েক পীনখিবগী তাংদগী চহি মঙাগী মতম ফাওবা চৎনগনি অমসুং মসি নাকল অনিগী অয়াবা য়াওরগা ওতোমেতিক ওইনা রিন্যু তৌগনি। হেক খুৎয়েক পীনখিবগা এম.ও.য়ু. অসিনা ২০১৫দা য়ু.এ.ই.গা লোয়ননা মমাংদা খুৎয়েক পীনখিবা এম.ও.য়ু. অদু সুপর্সিদ তৌগনি, মসিগী মতুংদা হায়রিবা অসি চৎনবা লেপকনি।

Cabinet
Cabinet approves signing of memorandum of Understanding between India and United Arab Emirates on cooperation in the field of Education
07 SEP 2022 4:06PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi has approved to sign a Memorandum of Understanding between the Ministry of Education, Government of India and the Ministry of Education of the Government of United Arab Emirates on cooperation in the field of Education. The objective of the MoU is to further strengthen our ongoing educational collaboration between India and UAE and widen the scope of our engagements.
An MoU was signed in 2015 with UAE in the field of Education which expired in 2018. In 2019, at a meeting between Education Ministers of the two countries, UAE side proposed to sign a new MoU. The new MoU incorporates changes brought in by the National Education Policy 2020 in India’s education ecosystem.
This MoU aims to promote Exchange of Information Education, Capacity Development of Technical and vocational Education and Training (TVET) teaching staff, Facilitation of academic collaboration between Higher Education Institutions in both the countries for offering Twinning, Joint Degree and Dual Degree Programmes and any such other areas agreed upon.
This MoU will rejuvenate educational cooperation and increase academic mobility between India and UAE besides facilitating exchange information in order to promote mutual recognition of these qualifications. It also covers cooperation in TVET as UAE is a major work destination for Indians.
The MoU will be valid for a period of five years from the date of signing and will be automatically renewable with the consent of both parties. Once signed, this MoU shall supersede the earlier MoU signed with UAE in 2015, which will then cease to have effect.