রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ওগস্ত’২২দা এম.তি. ১১৯.৩২গী থাগী ওইবা ফ্রেত লোদিং তৌদুনা ওগস্তনা খ্বাইদগী ৱাংবগী রেকোর্দ থম্বা ঙমখ্রে
ওগস্ত থাগী ইনক্রিমেন্তেল লোদিং অসি এম.তি. ৮.৬৯ ওইখি হায়বদি ২০২১গী ওগস্তকী হান্নগী খ্বাইদগী য়ামখিবা মশিংদগী ৭.৮৬%গী গ্রোথ লৈখি
মসিগা লোয়ননা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা খ্বাইদগী ফজবা থাগী ওইবা ফ্রেত লোদিং অসি থা ২৪ থংন-থংননা তৌবা ঙমখ্রে
05 SEP 2022 11:14AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজ (আই.আর)না ওগস্ত’২২দা এম.তি. ১১৯.৩২গী থাগী ওইবা ফ্রেত লোদিং তৌদুনা ওগস্তনা খ্বাইদগী ৱাংবগী রেকোর্দ থম্বা ঙমখ্রে। ওগস্ত থাগী ইনক্রিমেন্তেল লোদিং অসি এম.তি. ৮.৬৯ ওইখি হায়বদি ২০২১গী ওগস্তকী হান্নগী খ্বাইদগী য়ামখিবা মশিংদগী ৭.৮৬%গী গ্রোথ লৈখি। মসিগা লোয়ননা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা খ্বাইদগী ফজবা থাগী ওইবা ফ্রেত লোদিং অসি থা ২৪ থংন-থংননা তৌবা ঙমখ্রে।
আই.আর.না কোলদা এম.তি. ৯.২গী ইনক্রিমেন্তেল লোদিং তৌবা ঙমখি, মতুংদা হরদা এম.তি. ০.৭১, বেলেন্স অদর গুদসতা এম.তি. ০.৬৮ অমসুং কন্তেনরশিংগী এম.তি. ০.৬২ ওইখি। ওতোমোবাইল লোদিংদা হেনগৎলকপা অসিনা এফ.ৱাই. ২০২২-২৩গী ফ্রেত বিজিনেসকী অতোপ্পা হাইলাইত অমা ওইখি অমসুং ওগস্ত ফাওবদা এফ.ৱাই. ২০২২-২৩দা রেক ২২০৬ লোদ তৌখি মসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদা রেক ১৩১৪ ওইখিবা অদুগা চাংদম্বদা ৬৮%গী গ্রোথ লৈখি।
এপ্রিল ১, ২০২২দগী ওগস্ত ৩১, ২০২২ ফাওবদা তৌখিবা অপুনবা ফ্রেত লোদিং অসি ২০২১-২২দা ওইখিবা এম.তি. ৫৬২.৭৫গা য়েংনবদা এম.তি. ৬২০.৮৭ ওইখি হায়বদি এম.তি. ৫৮.১১গী ইনক্রিমেন্তেল লোদিং লৈখি, লোয়ননা মমাং চহিদগী ১০.৩২%গী গ্রোথ লৈখি।
ফ্রেত এন.তি.কে.এম.শিং (নেত তন কিলোমিতরগস) অসি ওগস্ত’২১দা বিলিয়ন ৬৩ ওইরম্বদগী ওগস্ত’২২দা বিলিয়ন ৭৩ ওইদুনা ১৬%গী গ্রোথ রেজিস্তর তৌখি। অহানবা থা মঙাগী অপুনবা এন.তি.কে.এম.শিং অসিদা ১৮.২৯% হেনগৎলকখি।
পাৱর অমসুং কোল মন্ত্রাকয়গা খুৎশম্নদুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা পাৱর হাউসশিংদা কোলগী সপ্লাই হেনগৎহন্নবা লেপ্পা লৈতনা খোঙথাংশিং পাইখৎপা অসিনা ওগস্ত থাদা ফ্রেত পর্ফোরমেন্স ফজনবগী মরু ওইবা ফীচরশিংগী মনুংদা অমা ওইখি। পাৱর হাউসশিংদা কোল (দোমেস্তিক অমসুং ইম্পোর্ত তৌরকপা অনিমক্তা) লোদিং তৌবা অসি ‌ওগস্ততা এম.তি. ১০.৪৬ হেনগৎলকখি লোয়ননা মমাং চহি এম.তি. ৩৪.১৮ পাৱর হাউসশিংদা থাখিবা কোল অদুগা চাংদম্নবদা এম.তি. ৪৪.৪৬ ওইদুনা ৩১%গী গ্রোথ লৈখি। অপুনবা ওইনা, চহি অসিগী অহানবা থা মঙাদা আই.আর.না মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা পাৱর হাউসশিংদা অহেনবা কোল এম.তি. ৫৮.৪‌১ হেন্না লোদ তৌখি, লোয়ননা ৩২% হেনবগী গ্রোথ লৈখি।
পোৎলম-পোৎলমগী ওইবা গ্রোথকী মশিং অসিনা আই.আর.না মখাদা পীরিবা গ্রোথ রেতশিং অসিগা লোয়ননা পোৎলমগী সেগমেন্ত পুম্নমক্তা নীংথিনা গ্রোথ লৈবা ঙমখি হায়না উৎলি:
পোৎলম
খেন্নবা
(এম.তি.)
খেন্নবগী %
কোল
৯.২০
১৯.২৬
হার
০.৭১
১৭.১০
বেলেন্স অদর গুদশিং
০.৬৮
৭.৬৯
কন্তেনরশিং
০.৬২
৯.৩৯
পি.ও.এল.
০.২৮
৭.৮০

Ministry of Railways
Indian Railways records best ever August Monthly freight loading of 119.32 MT in August’22
The incremental loading in the month of August has been 8.69 MT i.e. a growth of 7.86 % over the previous best August figures achieved in 2021
With this, Indian Railways has had 24 straight months of best ever monthly freight loading
05 SEP 2022 11:14AM by PIB Delhi
Indian Railways (IR) has recorded best ever August Monthly freight loading of 119.32 MT in August’22. The incremental loading in the month of August has been 8.69 MT i.e. a growth of 7.86 % over the previous best August figures achieved in 2021. With this, Indian Railways has had 24 straight months of best ever monthly freight loading.
IR has achieved an incremental loading of 9.2 MT in Coal, followed by 0.71 MT in Fertilizer, 0.68 MT in Balance other goods and 0.62 MT Containers. Increase in automobile loading has been another highlight of Freight Business in FY 2022-23 and 2206 rakes have been loaded in FY 2022-23 till August as compared to 1314 rakes during the same period of last year i.e. a growth of 68%.
The cumulative freight loading from 1st April’2022 to 31st August ’2022 has been 620.87 MT as against 562.75 MT achieved in 2021-22 i.e. an incremental loading of 58.11 MT, with a growth of 10.32 % over same period last year.
The freight NTKMs (Net tonne kilometers) have increased from 63 Billion in August ’21 to 73 Billion in August’22 registering a growth of 16 %. The cumulative NTKMs in the first five months have also grown by 18.29 %.
The sustained efforts of Indian Railways to increase supply of Coal to Power houses, in close coordination with Ministry of Power and Coal, have been one of the key features of the freight performance in the month of August. The loading of Coal (both domestic and imported) to Power Houses has increased by 10.46 MT in August with 44.64 MT Coal being moved to Power houses as against 34.18 MT last year, i.e. a growth of 31%. Cumulatively, in the first five months of the year, IR has loaded more than 58.41 MT extra coal to Power Houses as compared to same period of last year, with a growth of more than 32%.
The commodity wise growth number show that IR has achieved impressive growth in almost all commodity segments with the following growth rates :
Commodity
Variation (MT)
% variation
Coal
9.20
19.26
Fertilizer
0.71
17.10
Balance Other Goods
0.68
7.69
Containers
0.62
9.39
POL
0.28
7.80