মাইন্স মন্ত্রালয়
জুন, ২০২২দা মিনরেল প্রদক্সন রেকোর্দ চাদা ৭.৫ য়ৌনা কাখি
অপুনবা গ্রোথনা এপ্রিল-জুন, ২০২২-২৩গী মনুংদা চাদা ৯ য়ৌখি
মরুওইবা মিনরেল রেকোর্দ সবস্তেন্সিএল প্রদক্সন গ্রোথ
20 AUG 2022 3:27PM by PIB Imphal
মাইনিং অমসুং ক্বারিয়িং সেক্তরগী ওইনা জুন, ২০২২ (বেজঃ ২০১১-১২=১০০)কী ১১৩.৪দা লৈবা ইন্দেক্স অসি ২০২১গী জুন থাদা লৈখিবগা চাংদম্নবদা ৭.৫% হেন্না ৱাংখি। ইন্দিয়ন ব্যুরো ওব মাইন (আই.বি.এম.)গী মরক্কী ওইবা ফিগরনা পীবগী মতুং ইন্না, এপ্রিল-জুন, ২০২২-২৩গী ওইবা মমাং চহিগী মতম অসিগা য়েংনবদা লৈখিবা অপুনবা গ্রোথনা চাদা ৯.০ হেনগৎলে।
মরুওইবা মিনরেলশিং জুন ২০২২দা পুথোকখিবগী চাংনাঃ কোইলা ৬৬৯ লাখ তন, লিগ্নাইৎ ৪৬ লাখ তন, নেচরেল গ্যাস (য়ুতিলাইজ তৌরবা) ২৭৪৭ মিলিয়ন ক্যুবিক এম. পেত্রোলিয়ম (ক্রুদ) ২৪ লাখ তন, বোক্সাইৎ ১৯৫০ থাউজন্দ তন, ক্রোমাইত ৩৪৩ থাউজন্দ তন, কোপ্পর কঙ্ক তন লিশিং ১০, সনা কিলো ৮৫, আইরন ওর তন লাখ ২০১, লিদ কঙ্ক তন লিশিং ৩০, মেঙ্গানিজ ওর তন লিশিং ২৩৮, জিঙ্ক কঙ্ক তন লিশিং ১৪২, লাইমস্তোন তন লাখ ৩৩৫, ফোস্ফরাইত তন লিশিং ১৮৯, মেগ্নেসাইত তন লিশিং ৮, অমসুং দাইমন কেরেত ৪৪নি।
জুন ২০২১গা চাংদম্নবদা জুন ২০২২্দা হেন্না ৱাংখৎলকপা মরুওইবা মিনরেলশিং পুথোকপগী চাংনাঃ দাইমন্দ (৩৪০%), সনা (১০৭.৩%), ফোস্ফরাইত (৪১.০%), কোইলা (৩১.১%), লিগ্নাইত (২৮.৮%), জিঙ্ক কঙ্ক (২০.০%), মেঙ্গানিজ ওর (১৯.৩%), বোক্সাইত (৮.(%), ক্রোমাইত (১.৩%)নি। নেগেতিব গ্রোথ লাকপা মরুওইবা মিনরেলশিংনাঃ পেত্রোলিয়ম (ক্রুদ) (-১.৭%), কোপ্পর কঙ্ক (-৭.২%), অমসুং আইরন ওর (-৯.৭%)নি।

Ministry of Mines
Mineral Production Records 7.5 per cent Growth in June, 2022
Cumulative Growth Touches 9 per cent During April-June, 2022-23
Important Minerals Record Substantial Production Growth
20 AUG 2022 3:27PM by PIB Delhi
The index of mineral production of mining and quarrying sector for the month of June, 2022 (Base: 2011-12=100) at 113.4, was 7.5% higher as compared to the level in the month of June, 2021. As per the provisional figures of Indian Bureau of Mines (IBM), the cumulative growth for the period April- June, 2022-23 over the corresponding period of the previous year has increased by 9.0 per cent.
Production level of important minerals in June, 2022 were: Coal 669 lakh tonnes, Lignite 46 lakh tonnes, Natural gas (utilized) 2747million cu. m., Petroleum (crude) 24 lakh tonnes, Bauxite 1950 thousand tonnes, Chromite 343 thousand tonnes, Copper conc. 10 thousand tonnes , Gold 85 kg, Iron ore 201 lakh tonnes, Lead conc. 30 thousand tonnes, Manganese ore 238 thousand tonnes, Zinc conc. 142 thousand tonnes, Limestone 335 lakh tonnes, Phosphorite 189 thousand tonnes, Magnesite 8 thousand tonnes, and Diamon 44 carat.
The production of important minerals showing positive growth during June, 2022 over June, 2021 include: Diamond (340%), Gold (107.3%), Phosphorite (41.0%), Coal (31.1%), Lignite (28.8%), Zinc conc (20.0%), Manganese ore 19.3%), Magnesite (16.6%), Bauxite (8.9%), Chromite (6.5%), Lead conc (4.2%), Limestone 1.6%), and Natural Gas (U) (1.3%). The production of other important minerals showing negative growth include: Petroleum (crude) (-1.7%), Copper conc (-7.2%), and Iron Ore (-9.7%).