প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চুৰাট ত্ৰিৰংগা যাত্ৰাত ভাষণ আগবঢ়ায়
“আমাৰ ত্ৰিৰংগা আমাৰ অতীতৰ গৌৰৱ, আমাৰ বৰ্তমানৰ প্ৰতিশ্ৰুতি, আৰু লগতে ভৱিষ্যতৰ সপোনৰ প্ৰতিফলন”
“আমাৰ জাতীয় পতাকা দেশৰ বস্ত্ৰ উদ্যোগ, দেশৰ খাদী আৰু আমাৰ আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ প্ৰতীক হৈ আহিছে”
“আমাৰ ত্ৰিৰংগা ভাৰতৰ ঐক্য, ভাৰতৰ অখণ্ডতা আৰু ভাৰতৰ বৈচিত্ৰ্যৰ প্ৰতীক”
“জনসাধাৰণৰ অংশগ্ৰহণৰ এই অভিযানসমূহে নিউ ইণ্ডিয়াৰ ভেটি শক্তিশালী কৰিব”
10 AUG 2022 6:58PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে আজি চুৰাটত ত্ৰিৰংগা ৰেলীত ভাষণ দিয়ে। তেওঁ নিজৰ ভাষণৰ আৰম্ভণিতে সকলোকে অমৃত মহোৎসৱৰ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰি কয় যে কিছুদিনৰ ভিতৰতে ভাৰতে স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ সম্পূৰ্ণ কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতৰ চুকে কোণে ত্ৰিৰংগা উত্তোলন কৰাৰ বাবে আমি সকলোৱে এই ঐতিহাসিক স্বাধীনতা দিৱসৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাই আছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে গুজৰাটৰ প্ৰতিটো চুক উৎসাহেৰে ভৰি আছে, আৰু চুৰাটে ইয়াৰ গৌৰৱ বৃদ্ধিহে কৰিছে। তেওঁ ক’লে, “আজি সমগ্ৰ দেশৰ মনোযোগ চুৰাটৰ ওপৰত। এক প্ৰকাৰে চুৰাটৰ তিৰঙা যাত্ৰাত দেখা গৈছে এখন মিনি ইণ্ডিয়া। সমাজৰ সকলো শ্ৰেণীৰ মানুহ একেলগে ইয়াৰ লগত জড়িত হৈ আছে।” প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰু কয় যে চুৰাটে ট্ৰাইকালাৰৰ প্ৰকৃত একত্ৰীকৰণ শক্তি প্ৰদৰ্শন কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰু কয় যে ব্যৱসায় আৰু উদ্যোগৰ বাবে সুৰাটে বিশ্বত স্থান দখল কৰিলেও আজি তিৰঙা যাত্ৰা সমগ্ৰ বিশ্বৰ দৃষ্টিগোচৰ হ’ব।
সভাত ভাষণ দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তিৰঙা যাত্ৰাত আমাৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ আত্মাক সজীৱ কৰি তোলা চুৰাটবাসীক স্বীকৃতি দিয়ে। তেওঁ ক’লে, “এজন কাপোৰ বিক্ৰেতা আছে, দোকানী আছে, কোনোবা তাঁতশালৰ শিল্পী আছে, কোনোবাই চিলাই আৰু এম্ব্ৰয়ডাৰী শিপিনী, আন এজন পৰিবহণত, সকলো সংযুক্ত।” তেওঁ চুৰাটৰ সমগ্ৰ বস্ত্ৰ উদ্যোগৰ প্ৰচেষ্টাৰ শলাগ লয় যিয়ে এইটোক এক মহান অনুষ্ঠানলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ত্ৰিৰংগা অভিযানত এই জন ভাগীদাৰী (জনভাগীদাৰী)ৰ বাবে সকলোকে অভিনন্দন জনায়, বিশেষকৈ শ্ৰীযুত সানোৱাৰ প্ৰসাদ বুধীয়া, আৰু এই পদক্ষেপ আৰম্ভ কৰা ‘সাকেত - সেৱাই হৈছে লক্ষ্য’ গোটৰ সৈতে জড়িত স্বেচ্ছাসেৱকসকলক। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰু এই পদক্ষেপক ক্ষমতা প্ৰদান কৰা সংসদ সদস্য শ্ৰী চি আৰ পাটিল জীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ‘আমাৰ জাতীয় পতাকা নিজেই দেশৰ বস্ত্ৰ উদ্যোগ, দেশৰ খাদী আৰু আমাৰ আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ প্ৰতীক হৈ আহিছে।” তেওঁ কয় যে চুৰাটে সদায়েই এই ক্ষেত্ৰত স্বাৱলম্বী ভাৰতৰ ভিত্তি প্ৰস্তুত কৰি আহিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰু কয় যে গুজৰাটে বাপু ৰূপত স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ নেতৃত্ব দিছিল আৰু স্বাধীনতাৰ পিছত এক ভাৰত শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতৰ ভেটি স্থাপন কৰা আইৰন মেন চৰ্দাৰ পেটেলৰ দৰে বীৰ প্ৰদান কৰিছিল। বৰদলৈ আন্দোলন আৰু দণ্ডি যাত্ৰাৰ পৰা নিৰ্গত হোৱা বাৰ্তাই সমগ্ৰ দেশক একত্ৰিত কৰিলে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে ভাৰতৰ ত্ৰিৰঙত নিজৰ মাজতে কেৱল তিনিটা ৰং নাই, ই আমাৰ অতীতৰ গৌৰৱ, বৰ্তমানৰ প্ৰতি আমাৰ দায়বদ্ধতা আৰু ভৱিষ্যতৰ সপোনৰ প্ৰতিফলন। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে আমাৰ ত্ৰিৰংগা ভাৰতৰ ঐক্য, ভাৰতৰ অখণ্ডতা আৰু ভাৰতৰ বৈচিত্ৰ্যৰ প্ৰতীক। আমাৰ যোদ্ধাসকলে ট্ৰাইৰঙত দেশৰ ভৱিষ্যৎ দেখিছিল, দেশৰ সপোন দেখিছিল, আৰু কেতিয়াও কোনো প্ৰকাৰে প্ৰণাম কৰিবলৈ নিদিয়ে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰৰ পাছত যেতিয়া আমি এখন নতুন ভাৰতৰ যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিছো, তেতিয়া ত্ৰিৰঙে পুনৰবাৰ ভাৰতৰ ঐক্য আৰু চেতনাক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছে।
দেশজুৰি অনুষ্ঠিত হৈ থকা তিৰঙা যাত্ৰাসমূহ হৰ ঘৰ তিৰঙা অভিযানৰ শক্তি আৰু ভক্তিৰ প্ৰতিফলন বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ‘১৩ আগষ্টৰ পৰা ১৫ আগষ্টলৈ ভাৰতৰ প্ৰতিটো ঘৰতে ট্ৰাইকলাৰ উত্তোলন কৰা হ’ব। সমাজৰ প্ৰতিটো শ্রেণীৰ, প্রতিটো জাতি-পত্নৰ মানুহে মাথোঁ এটা পৰিচয় লৈ স্বতঃস্ফূর্তভাৱে যোগদান কৰিছে৷ এয়াই ভাৰতৰ বিবেকবান নাগৰিকৰ পৰিচয়।”
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জোৰ দি কয় যে এয়াই ভাৰত মাতৃৰ সন্তানৰ পৰিচয়। হৰ ঘৰ তিৰঙা অভিযানক সমৰ্থন কৰাত পুৰুষ-মহিলা, যুৱক-যুৱতী, বয়োজ্যেষ্ঠ সকলোৱে নিজৰ ভূমিকা পালন কৰাৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অপৰিসীম সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে যে হৰ ঘৰ ত্ৰিৰঙী অভিযানৰ বাবে বহু দৰিদ্ৰ লোক, তাঁতশাল, হস্ততাঁত কৰ্মীয়েও অতিৰিক্ত উপাৰ্জন লাভ কৰিছে। আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱত আমাৰ সংকল্পক নতুন শক্তি প্ৰদান কৰা এনে অনুষ্ঠানৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাষণৰ সামৰণি মাৰে। প্রধানমন্ত্রীয়ে কয়, “জনসাধাৰণৰ অংশগ্ৰহণৰ এই অভিযানে নিউ ইণ্ডিয়াৰ ভেটি শক্তিশালী কৰিব।”

Prime Minister's Office
PM addresses the Surat Tiranga Yatra
“Our Tricolour is a reflection of the pride of our past, the commitment of our present, and also the dreams of the future”
“Our national flag itself has been a symbol of the country's textile industry, the country's khadi and our self-reliance.”
“Our Tricolor is a symbol of India's unity, India's integrity and India's diversity”
“These campaigns of public participation will strengthen the foundation of New India”
10 AUG 2022 6:58PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the Tiranga Rally in Surat via video conferencing. He began his address by wishing everyone a very Happy Amrit Mahotsav and recalled that in a few days’ time, India is completing 75 years of its independence. The Prime Minister said that all of us are preparing for this historic Independence Day as the Tricolour is hoisted in every corner of India.
The Prime Minister remarked that every corner of Gujarat is full of enthusiasm, and Surat has only added to its glory. He said, “The attention of the whole country is on Surat today. In a way, a mini India is being seen in the Tiranga Yatra of Surat. People from all sections of society are involved in this together.” The Prime Minister further added that Surat has shown the real uniting power of the Tricolour. The Prime Minister further added that even though Surat has made a mark on the world because of its business and its industries, today the Tiranga Yatra will be the centre of attention for the entire world.
While addressing the gathering, the Prime Minister acknowledged the people of Surat who brought alive the spirit of our freedom struggle in the Tiranga Yatra. He said, “There is a clothing seller, shopkeeper, somebody is a craftsman of looms, someone is a sewing and embroidery artisan, another one in transportation, they are all connected.” He appreciated the efforts of the entire textile industry of Surat who turned this into a grand event. The Prime Minister congratulated everyone for this Jan Bhagidari (public participation) in the Tricolor campaign, especially Mr. Sanwar Prasad Budhia, and the volunteers associated with 'Saket - Service is the goal' group who started this initiative. The Prime Minister further thanked Member of Parliament Shri C R Patil ji who empowered this initiative.
The Prime Minister said, “Our national flag itself has been a symbol of the country's textile industry, the country's khadi and our self-reliance.” He said that Surat has always prepared the basis for a self-reliant India in this field. The Prime Minister further added that Gujarat led the freedom struggle in the form of Bapu and gave heroes like Iron Man Sardar Patel who laid the foundation of Ek Bharat Shreshtha Bharat after independence. The message emanating from the Bardoli movement and the Dandi Yatra united the entire country.
The Prime Minister remarked that the Tricolour of India does not contain only three colours in itself, but is a reflection of the pride of our past, our commitment to the present and our dreams of the future. The Prime Minister mentioned that our Tricolour is a symbol of India's unity, India's integrity and India's diversity. Our fighters saw the future of the country in the Tricolour, saw the dreams of the country, and never let it bow down by any means. The Prime Minister remarked that after 75 years of independence when we are beginning the journey of a new India, the Tricolour is once again representing the unity and consciousness of India.
The Prime Minister expressed happiness that the Tiranga Yatras being held across the country are a reflection of the power and devotion of the Har Ghar Tiranga Abhiyan. The Prime Minister said, “From August 13 to 15, the Tricolour will be hoisted in every house of India. People from every section of the society, every caste and creed are spontaneously joining with only one identity. This is the identity of the conscientious citizen of India.”
The Prime Minister emphasised that this is the identity of the child of Mother India. The Prime Minister expressed immense satisfaction after men and women, youths, elders, everybody is playing their role in supporting the Har Ghar Tiranga campaign. The Prime Minister also expressed happiness that many poor people, weavers and handloom workers are also getting additional income due to the Har Ghar Tricolor campaign. The Prime Minister concluded his address by underlining the importance of such events that give new energy to our resolves in the Azadi Ka Amrit Mahotsav. The Prime Minister said, “These campaigns of public participation will strengthen the foundation of New India.”