প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সুরত তিরঙ্গা য়াত্রা থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংখ্রে
“ঐখোয়গী ফিরাল অসি ঐখোয়গী পুৱারিগী চাউথোকচবা, ঐখোয়গী হৌজিক্কী মতম অসিগী থাজবা অমসুং তুংগী মঙলানশিংগী মমি অমনি”
“ঐখোয়গী জাতিগী ফিরাল অসিমক লৈবাক অসিগী তেক্সতাইল উদোগ, লৈবাক অসিগী খাদি অমসুং ঐখোয়গী মশাগী ওক্নবা পুথোকচবা ঙম্বগী খুদম অমনি”
“ঐখোয়গী মচু অহুমগী ফিরাল অসি ভারতকী অমতা ওইবা, ভারতকী অপুনবগী শক্তম অমসুং ভারতকী খেন্নবা কয়াগী খুদম অমনি”
“মীয়াম্না শরুক য়ারিবা থৌরমশিং অসিনা অনৌবা ভারতকী য়ুম্ফমগী মপাঙ্গল হেনগৎহনগনি”
10 AUG 2022 6:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা সুরত্তা তিরঙ্গা রেল্লিদা ৱা ঙাংখ্রে। নুংঙাইরবা অমৃত মহোৎসব অমগীদমক মীপুম খুদিংমক য়াইফ-পাউজেল পীরদুনা মহাক্কী ৱারোল হৌখি অমসুং নুমিৎ খরিগী মনুংদা ভারতনা নিংতম্বা চহি ৭৫ মপুংফারগনি হায়না অমুক হন্না নিংশিংখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী কাচিন-কোয়া খুদিংমক্তা মচু অহুমগী ফিরাল চিংখৎতুনা পুৱারি ওইরবা নিংতম নুমিৎ অসিগীদমক ঐখোয় খুদিংমক্না থৌরাং তৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি গুজরাতকী মফম খুদিংমক হরাও-তয়াম্বনা পীক থল্লে অমসুং মসিদা সুরতনা শরুক য়ারি। ঙসিদি লৈবাক শীনবা থুংনা সুরত্তা মীৎয়েং চংলে। সুরতকী তিরঙ্গা য়াত্রা অসিদা অপীকপা ভারত অমা উবা ফংলে। খুন্নাইগী কাংলুপ খুদিংমক থৌরম অসিদা শরুক য়ারে। মচু অহুমগী অশেংবা অমতা ওইনা পুনশিনবা ঙম্বগী থৌনা অদু সুরতনা উৎলে। সহর অসিগী ললোন-ইতিক অমসুং উদোগশিংনা মালেমদা সুরত অসি মফম অমা কল্লবশু, ঙসিদি তিরঙ্গা য়াত্রা অসিনা মালেম শীনবা থুংনা পুক্নিং চিংশিনফম অমা ওইরগনি।
মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তিরঙ্গা য়াত্রা অসিদা সুরতকী মীয়াম্না ঐখোয়গী নিংতম লালহৌগী থৌনা অদু হিঙ্গৎহল্লে। ফি য়োনবা অমা, দুকান ফম্বা মীওই, য়োংখমদা ফি শারিবা কনাগুম্বা অমা, ফি তুরিবা কনাগুম্বা অমা অমসুং ফি লোল্লিবা মীওই অমা অমসুং অতোপ্পা চৎথোক-চৎশীন তৌরিবা মীওই অমা, মখোয় পুম্নমক শম্নহল্লে। সুরতকী তেক্সতাইল উদোগনা হোৎনবদগী মসি অচৌবা থৌরম অমা ওইহল্লে। তিরঙ্গাগী থৌরম অসিদা মীয়াম শরুক য়াবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মীওই খুদিংমক থাগৎখি, মরুওইনা সনৱার প্রসাদ বুধিয়া অমসুং ‘সাকেত’ গ্রুপকী মীওইশিং থাগৎখি। মসিগী থৌরম অসিদা পাংথোক্নবা অচৌবা থৌদাং লৌবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা এম.পি শ্রী সি.আর পতিল জি থাগৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঐখোয়গী জাতিগী ফিরাল অসিমক লৈবাক অসিগী তেক্সতাইল উদোগ, লৈবাক অসিগী খাদি অমসুং ঐখোয়গী মশাগী ওক্নবা পুথোকচবা ঙম্বগী খুদম অমনি। হিরম অসিদা মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত অমগীদমক মতম পুম্নমক্তা সুরতনা থৌরাং তৌদুনা লৈরি। বাপু য়াওনা গুজরাতনা নিংতম ইহৌদা মাংজিল থাখি অমসুং নিংতম্লবা মতুংদা আইরন মেন সাদার পতেলগুম্বা অথৌবশিংনা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী য়ুম্ফম থোনখি। বারদোলি খোঙজং অমসুং দান্দি য়াত্রানা পীবা পাউজেলনা লৈবাক অসি অমতা ওইনা পুনশিনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী ফিরাল অসিদা মচু অহুমখক য়াওবতা নত্তনা, ফিরাল অসি ঐখোয়গী পুৱারিগী চাউথোকচবা, ঐখোয়গী হৌজিক্কী মতম অসিগী থাজবা অমসুং তুংগী মঙলানশিংগী মমি অমনি। ঐখোয়গী মচু অহুমগী ফিরাল অসি ভারতকী অমতা ওইবা, ভারতকী অপুনবগী শক্তম অমসুং ভারতকী খেন্নবা কয়াগী খুদম অমনি। ঐখোয়গী নিংতম লান্মীশিংনা মচু অহুমগী ফিরালদা লৈবাক্কী তুংগী ফিবম উখি, লৈবাক্কী মঙলানশিং উখি অমসুং করিগুম্বা মওং অমতদা ফিরাল অসি ইকায়বা পীবা তৌখিদে। নিংতম্বা চহি ৭৫গী মতুংদা ঐখোয়না অনৌবা ভারত অমগী খোঙচৎ হৌরে অমসুং অমুক হন্না মচু অহুমগী ফিরাল অসিনা ভারতকী অপুনবা অমসুং ৱাখল্লোনগী মহুৎশীল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হর ঘর তিরঙ্গা অভিয়ানগী শক্তি অমসুং কৎথোকপগী মমি অমা ওইনা লৈবাক শীনবা থুংনা তিরঙ্গা য়াত্রাশিং পাংথোক্লে। অগস্ত ১৩দগী ১৫ ফাওবগী মনুংদা, ভারতকী য়ুমথোং খুদিংমক্তা মচু অহুমগী ফিরাল চিংখৎকনি। অপুনবা শক্তম অমা খক্তগা লোয়ন্না খুন্নাইগী কাংলুপ খুদিংমক, ফুরুপ খুদিংমক্কী মীওইশিংনা মশানা পামজনা শরুক য়ারি। মসি লৈবাকমচা তাবা ভারতকী নাগরিক্কী মশক্নি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থৌরম অসি ইমা ভারতকী মচাগী শক্তম্নি। নুপাশিং, নুপীশিং, নহারোলশিং, অহলশিং, মীওই খুদিংমক্না হর ঘর তিরঙ্গা খোংজং শৌগৎতুনা মখোয়গী থৌদাং পাংথোকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা অপেনবা ফোঙদোকখি। হর ঘর তিরঙ্গা খোংজং অসিনা মরম ওইদুনা লায়রবা মীওই কয়া, ফিশাবীশিং অমসুং হেন্দলুমশিংগী শিন্মীশিংনা অহেনবা শেনফম ফংবদশু প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখি। অজাদি কা অমৃত মহোৎসবতা ঐখোয়গী ৱারেপশিংদা অনৌবা থৌনা অমা পীনবা অসিগুম্বা থৌরমশিং অসিগী মরুওইবা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীয়াম শরুক য়ারিবা অসিগুম্বা থৌরমশিং অসিনা অনৌবা ভারতকী য়ুম্ফম হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।

Prime Minister's Office
PM addresses the Surat Tiranga Yatra
“Our Tricolour is a reflection of the pride of our past, the commitment of our present, and also the dreams of the future”
“Our national flag itself has been a symbol of the country's textile industry, the country's khadi and our self-reliance.”
“Our Tricolor is a symbol of India's unity, India's integrity and India's diversity”
“These campaigns of public participation will strengthen the foundation of New India”
10 AUG 2022 6:58PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the Tiranga Rally in Surat via video conferencing. He began his address by wishing everyone a very Happy Amrit Mahotsav and recalled that in a few days’ time, India is completing 75 years of its independence. The Prime Minister said that all of us are preparing for this historic Independence Day as the Tricolour is hoisted in every corner of India.
The Prime Minister remarked that every corner of Gujarat is full of enthusiasm, and Surat has only added to its glory. He said, “The attention of the whole country is on Surat today. In a way, a mini India is being seen in the Tiranga Yatra of Surat. People from all sections of society are involved in this together.” The Prime Minister further added that Surat has shown the real uniting power of the Tricolour. The Prime Minister further added that even though Surat has made a mark on the world because of its business and its industries, today the Tiranga Yatra will be the centre of attention for the entire world.
While addressing the gathering, the Prime Minister acknowledged the people of Surat who brought alive the spirit of our freedom struggle in the Tiranga Yatra. He said, “There is a clothing seller, shopkeeper, somebody is a craftsman of looms, someone is a sewing and embroidery artisan, another one in transportation, they are all connected.” He appreciated the efforts of the entire textile industry of Surat who turned this into a grand event. The Prime Minister congratulated everyone for this Jan Bhagidari (public participation) in the Tricolor campaign, especially Mr. Sanwar Prasad Budhia, and the volunteers associated with 'Saket - Service is the goal' group who started this initiative. The Prime Minister further thanked Member of Parliament Shri C R Patil ji who empowered this initiative.
The Prime Minister said, “Our national flag itself has been a symbol of the country's textile industry, the country's khadi and our self-reliance.” He said that Surat has always prepared the basis for a self-reliant India in this field. The Prime Minister further added that Gujarat led the freedom struggle in the form of Bapu and gave heroes like Iron Man Sardar Patel who laid the foundation of Ek Bharat Shreshtha Bharat after independence. The message emanating from the Bardoli movement and the Dandi Yatra united the entire country.
The Prime Minister remarked that the Tricolour of India does not contain only three colours in itself, but is a reflection of the pride of our past, our commitment to the present and our dreams of the future. The Prime Minister mentioned that our Tricolour is a symbol of India's unity, India's integrity and India's diversity. Our fighters saw the future of the country in the Tricolour, saw the dreams of the country, and never let it bow down by any means. The Prime Minister remarked that after 75 years of independence when we are beginning the journey of a new India, the Tricolour is once again representing the unity and consciousness of India.
The Prime Minister expressed happiness that the Tiranga Yatras being held across the country are a reflection of the power and devotion of the Har Ghar Tiranga Abhiyan. The Prime Minister said, “From August 13 to 15, the Tricolour will be hoisted in every house of India. People from every section of the society, every caste and creed are spontaneously joining with only one identity. This is the identity of the conscientious citizen of India.”
The Prime Minister emphasised that this is the identity of the child of Mother India. The Prime Minister expressed immense satisfaction after men and women, youths, elders, everybody is playing their role in supporting the Har Ghar Tiranga campaign. The Prime Minister also expressed happiness that many poor people, weavers and handloom workers are also getting additional income due to the Har Ghar Tricolor campaign. The Prime Minister concluded his address by underlining the importance of such events that give new energy to our resolves in the Azadi Ka Amrit Mahotsav. The Prime Minister said, “These campaigns of public participation will strengthen the foundation of New India.”