Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Dharmendra Pradhan & Shri Anurag Thakur address Yuva Samvad “India@2047” programme as part of Azadi ka Amrit Mahotsav in New Delhi
The responsibility of taking Indian values, ethos, knowledge, values and models to the world rests upon our youth - Shri Dharmendra Pradhan
750 Yuva Samvad programmes will be organised across the country right down to the grassroot level to give youth a platform to express their views: Shri Anurag Thakur
Youth have to make largest contribution to nation building and make the country Vishwaguru: Sports Minister
In Amrit Kaal, the youth must set Amrit Goals and discharge their duties with responsibility to achieve them: Shri Thakur
12 AUG 2022 5:18PM by PIB Delhi
Union Minister of Education and Minister of Skill Development and Entrepreneurship Shri Dharmendra Pradhan and Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Thakur addressed Yuva Samvad “India@2047” in New Delhi today. Minister of State for Youth Affairs & Sports Shri Nisith Pramanik was also present on the occasion. Boxer Nikhat Zareen, Racewalker Priyanka Goswami, Indian Hockey team player Shri P.R.Sreejesh, Mountaineer Smt. Arunima Sinha and Motivational speaker Smt. Abha Maryada Banerjee also graced the event. Secretary, Youth Affairs, Shri Sanjay Kumar and other dignitaries were also present on the occasion.
Speaking on the occasion Shri Pradhan said that in the thousands of years of our history, our Yuva Shakti have taken lead in shaping the destiny of our country. Shaheed Bhagat Singh, Shaheed Baji Rout, Rani Gaidinliu and countless others like them inspired us and led from the front during their prime youth, he added. The Minister said that India is blessed with rich civilisational roots. The onus of taking this legacy ahead is on our spirited young demography.
He stated that in the 21st century, the responsibility of taking Indian values, ethos, knowledge and models to the world rests upon our youth. The spirit and sincerity with which our freedom fighters fought for our freedom, our youth today must also inculcate the same spirit and sincerity to take India to greater heights, especially in these 25 years of the Amrit Kaal. The world looks at India with great hope, he added.
Shri Pradhan urged youth of the country that while they should be aware of their rights, they must also be mindful of their duties and responsibilities towards the nation. They must assume greater responsibilities for solving global problems, he added.
Shri Pradhan stated that the talent, tenacity and spirit of our youth is inspiring and encouraging. He appreciated Sports and Youth Affairs Ministry for organising Yuva Samvad, especially at such an important time when we are celebrating ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ and the 75th year of our independence. He hoped that these dialogues will create a positive vibe in the country.
Speaking on the occasion, Shri Anurag Thakur said that as Prime Minister Shri Narendra Modi always says youth is the engine which drives the nation towards success. Now it is the duty of our youth to guide the country towards the peak of success during Amrit Kaal. In Amrit Kaal, the youth must set Amrit Goals and discharge their duties with responsibility to achieve these Goals. Youth have to make largest contribution to nation building and make the country Vishwaguru, he added.
Shri Thakur further said that the department of Youth Affairs will organize 750 Yuva Samvad programmes across the country right down to the grassroot level to give them a platform to express their views on various issues of National and International importance and to share their thoughts. The Minister said that four Es are central for growth and development of the youth in the country i.e. Education, Employment, Entrepreneurship and Empowerment. Highlighting the importance of volunteerism, the Minister said that every youth can render Yeoman’s service to the nation through volunteerism. Areas like energy and environment conservation, Fit India, swachh bharat, campaign against drug addiction, poshan abhiyan are some of the key areas in which the youth can make their valuable contribution.
Shri Anurag Thakur urged the youth to take part in Har Ghar Tiranga Campaign. Tiranga is a symbol of unity of 130 crore Indians, the Minister said. He added that freedom fighters sacrificed their lives during the freedom struggle but what is now required from youth is “Yogdaan not Balidaan” to make the country Vishwaguru.
Addressing the gathering, Minister of State for YAS, Shri Nisith Pramanik stressed upon the need of youth engagement in nation building. Shri Pramanik appreciated the role of NYKS and NSS volunteers as front-line warriors during the time of pandemic. Taking inspiration from PM’s Sankalp se Sidhhi Mantra, India’s youth has now become job creator from job seeker.
Secretary, Youth Affairs, Shri Sanjay Kumar highlighted that the youth being the major part of India’s population have the responsibility to contribute towards the nation building.
In the interaction session, Boxer Nikhat Zareen, Racewalker Priyanka Goswami, Indian Hockey team player Shri P.R.Sreejesh, Mountaineer Smt. Arunima Sinha and Motivational speaker Smt. Abha Maryada Banerjee shared their experiences with youth. Shri Anurag Thakur also interacted with the young participants and replied to their questions.
750 Yuva Samvad programmes across the country will provide an opportunity to the participating youth to express their views on various issues of National and International importance. Moreover, the event will provide them a platform to connect with each other and share their thoughts.

ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ ଆଜାଦୀର ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବର ଅଂଶ ବିଶେଷ ଭାବରେ ଯୁବ ସମ୍ବାଦ “ଭାରତ@୨୦୪୭” କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି
ଭାରତୀୟ ମୂଲ୍ୟବୋଧ, ସଂସ୍କାର, ଜ୍ଞାନ ଏବଂ ମଡେଲ୍ ଗୁଡିକୁ ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ପହଂଚାଇବା ନିମନ୍ତେ ଦାୟିତ୍ୱ ଆମ ଯୁବକ ମାନଙ୍କ ଉପରେ ରହିଛି – ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ
ଯୁବକ ମାନଙ୍କୁ ନିଜର ବିଚାର ବ୍ୟକ୍ତ କରିବା ପାଇଁ ମଂଚ ଦେବା ନିମନ୍ତେ ସାରା ଦେଶରେ ୭୫୦ ଯୁବ ସମ୍ବାଦ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ତୃଣମୂଳ ସ୍ତରରେ ଆୟୋଜିତ କରାଯିବ : ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର
ଯୁବକ ମାନଙ୍କୁ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସବୁଠାରୁ ବଡ ଯୋଗଦାନ ଦେଇ ଦେଶକୁ ବିଶ୍ୱ ଗୁରୁ କରିବାର ଅଛି : କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରୀ
ଅମୃତ କାଳରେ ଯୁବକ ମାନେ ନିଶ୍ଚିତ ରୂପରେ ଅମୃତ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଧାର୍ଯ୍ୟ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ତାହାକୁ ପ୍ରାପ୍ତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ଦାୟିତ୍ୱର ସହିତ ନିଜର କର୍ତବ୍ୟକୁ ନିର୍ବାହ କରନ୍ତୁ : ଶ୍ରୀ ଠାକୁର
12 AUG 2022 5:18PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଓ ଉଦ୍ୟମିତା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ ଯୁବ ସମ୍ବାଦ “ଭାରତ@୨୦୪୭” କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା ରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନିଶିଥ ପ୍ରାମାଣିକ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ । ଅନ୍ୟ ମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବକ୍ସର ନିଖତ ଜରିନ୍‌, ରେସ ୱାକର ପ୍ରିୟଙ୍କା ଗୋସ୍ୱାମୀ, ଭାରତୀୟ ହକି ଦଳର କ୍ରୀଡାବିତ୍ ଶ୍ରୀ ପି. ଆର୍‌. ଶ୍ରୀଜେଶ, ପର୍ବତାରୋହୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅରୁଣିମା ସିହ୍ନା ଏବଂ ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ ବକ୍ତା ଶ୍ରୀମତୀ ଆଭା ମର୍ଯ୍ୟାଦା ବାନାର୍ଜୀ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ସଚିବ ଶ୍ରୀ ସଞ୍ଜୟ କୁମାର ଏବଂ ଅନ୍ୟ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ମଧ୍ୟ ଯୋଗ ଦେଇ ଥିଲେ ।
ଏହି ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ପ୍ରଧାନ କହିଥିଲେ ଯେ, ଆମର ହଜାର ହଜାର ବର୍ଷର ଇତିହାସରେ, ଆମର ଯୁବ ଶକ୍ତି ଆମ ଦେଶର ଭାଗ୍ୟକୁ ରୂପ ଦେବା ନିମନ୍ତେ ନେତୃତ୍ୱ ନେଇଛନ୍ତି । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ସହିଦ ଭଗତ ସିଂହ, ସହିଦ ବାଜି ରାଉତ, ରାଣୀ ଗାଇଦିନଲ୍ୟୁ ଏବଂ ତାଙ୍କ ଭଳି ଅଗଣିତ ଅନ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ମାନେ ଆମକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଛନ୍ତି ଏବଂ ନିଜର ଯୁବାବସ୍ଥାରେ ଆଗକୁ ଆସି ନେତୃତ୍ୱ ନେଇଛନ୍ତି । ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ଭାରତର ସମୃଦ୍ଧ ସଭ୍ୟତା ମୂଳରୁ ଆଶୀର୍ବାଦ ପ୍ରାପ୍ତ ଅଟେ । ଏହି ଐତିହ୍ୟକୁ ଆଗକୁ ନେଇ ଯିବା ନିମନ୍ତେ ଦାୟିତ୍ୱ ଆମର ଉତ୍ସାହୀ ଯୁବ ସମାଜ ଉପରେ ରହିଛି ।
ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏକବିଂଶ ଶତାବ୍ଦୀରେ ଭାରତୀୟ ମୂଲ୍ୟବୋଧ, ସଂସ୍କାର, ଜ୍ଞାନ ଏବଂ ମଡେଲ୍ ଗୁଡିକୁ ସାରା ବିଶ୍ୱ ସାମନାକୁ ଆଣିବାର ଦାୟିତ୍ୱ ଆମ ଯୁବକ ମାନଙ୍କ ଉପରେ ରହିଛି । ଯେଉଁ ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ସତ୍ୟନିଷ୍ଠା ସହିତ ଆମର ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମୀ ମାନେ ଆମ ଦେଶର ସ୍ୱାଧୀନତା ନିମନ୍ତେ ସଂଗ୍ରାମ କରିଥିଲେ, ଆଜି ଆମର ଯୁବଗୋଷ୍ଠୀ ଭାରତକୁ ଆହୁରି ଅଧିକ ଶିଖରକୁ ନେଇଯିବା ପାଇଁ, ବିଶେଷ କରି ଅମୃତ କାଳର ଏହି ୨୫ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ସେହି ସମାନ ଭାବନା ଏବଂ ସତ୍ୟନିଷ୍ଠାକୁ ବିକଶିତ କରିବା ଉଚିତ୍ । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ, ବିଶ୍ୱ ଭାରତକୁ ବହୁତ ଆଶାର ସହିତ ଦେଖୁଛି ।
ଶ୍ରୀ ପ୍ରଧାନ ଦେଶର ଯୁବକ ମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ ଯେ, ସେମାନଙ୍କୁ ନିଜର ଅଧିକାର ଗୁଡିକ ପ୍ରତି ସଚେତନ ହେବା ସହିତ ଦେଶ ପ୍ରତି ନିଜର କର୍ତବ୍ୟ ଏବଂ ଦାୟିତ୍ୱ ଗୁଡିକ ପ୍ରତି ସଚେତନ ହେବା ଉଚିତ୍ । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରର ସମସ୍ୟା ଗୁଡିକର ସମାଧାନ ନିମନ୍ତେ ସେମାନଙ୍କୁ ବଡ ଦାୟିତ୍ୱ ନେବା ଉଚିତ୍ ।
ଶ୍ରୀ ପ୍ରଧାନ କହିଥିଲେ ଯେ, ଆମର ଯୁବକ ମାନଙ୍କର ପ୍ରତିଭା, ଚେଷ୍ଟା ଏବଂ ଉତ୍ସାହ ପ୍ରେରଣାତ୍ମକ ଏବଂ ଉତ୍ସାହପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଟେ । ବିଶେଷ କରି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସମୟରେ, ଯେତେବେଳେ ଆମେ ‘ଆଜାଦୀର ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ’ ଏବଂ ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ ତମ ବର୍ଷର ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରୁଛେ ସେହି ସମୟରେ, ଯୁବ ସମ୍ବାଦ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜିତ କରିଥିବା ଯୋଗୁଁ କ୍ରୀଡା ଏବଂ ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ସେ ଆଶା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସମ୍ବାଦ ଗୁଡିକ ଦ୍ୱାରା ଦେଶରେ ସକାରାତ୍ମକ ଶକ୍ତିର ସଂଚରଣ ହେବ ।
ଏହି ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ କଥାକୁ ମନେ ପକାଇ କହିଥିଲେ ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସର୍ବଦା କହିଥାନ୍ତି ଯୁବକ ମାନେ ସେହି ଇଞ୍ଜିନ୍ ହୁଅନ୍ତୁ, ଯାହା ଦେଶକୁ ସଫଳତା ଆଡକୁ ନେଇଯିବ । ଏବେ ଆମ ଯୁବକ ମାନଙ୍କର କର୍ତବ୍ୟ ହେଉଛି ଅମୃତ କାଳ ସମୟରେ ଦେଶକୁ ସଫଳତାର ଶିଖର ଆଡକୁ ନେଇ ଯିବା । ଅମୃତ କାଳରେ, ଯୁବକ ମାନଙ୍କୁ ଅମୃତ ଲକ୍ଷ୍ୟ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ କରିବା ଉଚିତ୍ ଏବଂ ଏହି ଲକ୍ଷ୍ୟ ଗୁଡିକୁ ପ୍ରାପ୍ତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ଦାୟିତ୍ୱର ସହିତ ନିଜର କର୍ତବ୍ୟ ଗୁଡିକୁ ନିର୍ବାହ କରିବା ଉଚିତ୍ । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ, ଯୁବକ ମାନଙ୍କୁ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସବୁଠାରୁ ବଡ ଯୋଗଦାନ ଦେବାର ଅଛି ଏବଂ ଦେଶକୁ ବିଶ୍ୱ ଗୁରୁ କରିବାର ଅଛି ।
ଶ୍ରୀ ଠାକୁର ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ, ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ବିଭାଗ ଜାତୀୟ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମହତ୍ୱର ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ନିଜର ବିଚାର ବ୍ୟକ୍ତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ସାରା ଦେଶରେ ୭୫୦ ଯୁବ ସମ୍ବାଦ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜିତ କରିବ । ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଇଂରାଜୀ ଅକ୍ଷର ‘ଇ’ ରୁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ଚାରିଟି ଶବ୍ଦ ଅର୍ଥାତ୍ ଶିକ୍ଷା (ଏଜୁକେସନ୍‌), ନିଯୁକ୍ତି (ଏମ୍ପ୍ଲୟମେଂଟ), ଉଦ୍ୟମିତା (ଏଂଟ୍ରୋପ୍ରେନ୍ୟୁଅରସିପ୍‌) ଏବଂ ସଶକ୍ତିକରଣ (ଏମ୍ପାୱାରମେଂଟ) ଦେଶରେ ଯୁବକ ମାନଙ୍କର ବିକାଶ ନିମନ୍ତେ ପ୍ରମୁଖ ଅଟେ । ସ୍ୱୟଂସେବାର ମହତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ପ୍ରତ୍ୟେକ ଯୁବକ ସ୍ୱୟଂସେବା ମାଧ୍ୟମରେ ଦେଶକୁ ୟେମ୍ୟାନ୍‌ର ସେବା ପ୍ରଦାନ କରି ପାରିବେ । ଶକ୍ତି ଏବଂ ପରିବେଶ ସୁରକ୍ଷା, ଫିଟ୍ ଇଣ୍ଡିଆ, ସ୍ୱଚ୍ଛ ଭାରତ, ନିଶା ମୁକ୍ତି ଅଭିଯାନ, ପୁଷ୍ଟି ଅଭିଯାନ ଭଳି କ୍ଷେତ୍ର ଏମିତି କିଛି ପ୍ରମୁଖ କ୍ଷେତ୍ର ଅଟେ, ଯେଉଁଥିରେ ଯୁବକ ମାନେ ନିଜର ବହୁମୂଲ୍ୟ ଯୋଗଦାନ ଦେଇ ପାରିବେ ।
ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର ଯୁବକ ମାନଙ୍କ ଠାରୁ ହର ଘର ତିରଙ୍ଗା ଅଭିଯାନରେ ସାମିଲ୍ ହେବା ନିମନ୍ତେ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ । ତିରଙ୍ଗା ୧୩୦ କୋଟି ଭାରତୀୟ ମାନଙ୍କର ଏକତାର ପ୍ରତୀକ ଅଟେ । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମୀ ମାନେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ରତା ସଂଗ୍ରାମ ସମୟରେ ନିଜର ପ୍ରାଣବଳି ଦେଇ ଥିଲେ, କିନ୍ତୁ ଦେଶକୁ ବିଶ୍ୱ ଗୁରୁ କରିବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏବେର ଯୁବ ଗୋଷ୍ଠୀ ଠାରୁ “ଯୋଗଦାନ ନୁହେଁ ବଳିଦାନ”ର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିଛି ।
ସଭାକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି, ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡା (ୱାଇଏଏସ୍‌) ରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନିଶୀଥ ପ୍ରାମାଣିକ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଯୁବକ ମାନଙ୍କର ଭାଗୀଦାରୀତାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ପ୍ରାମାଣିକ ମହାମାରୀ ସମୟରେ ଏନୱାଇକେଏସ୍ ଏବଂ ଏନ୍‌ଏସ୍‌ଏସ୍ ସ୍ୱୟଂସେବକ ମାନଙ୍କର ଅଗ୍ରୀମ ଶ୍ରେଣୀର ଯୋଦ୍ଧା ଭୂମିକାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କର ସଙ୍କଳ୍ପ ଦ୍ୱାରା ସିଦ୍ଧି ମନ୍ତ୍ରରୁ ପ୍ରେରଣା ନେଇ ଭାରତର ଯୁବକ ମାନେ ଏବେ ନିଯୁକ୍ତି ସନ୍ଧାନକାରୀ ହେବା ବଦଳରେ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟିକାରୀ ହୋଇ ଯାଇଛନ୍ତି ।
ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ସଚିବ ଶ୍ରୀ ସଞ୍ଜୟ କୁମାର ଏହି କଥା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଯେ, ଭାରତର ଜନସଂଖ୍ୟାର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଅଂଶ ହୋଇଥିବା ଯୁବକ ମାନଙ୍କ ଉପରେ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଯୋଗଦାନ ଦେବାର ଦାୟିତ୍ୱ ରହିଛି ।
ଆଲୋଚନା ଅଧିବେଶନରେ ବକ୍ସର ନିଖତ ଜରିନ୍‌, ରେସ ୱାକର ପ୍ରିୟଙ୍କା ଗୋସ୍ୱାମୀ, ଭାରତୀୟ ହକି ଦଳର ଖେଳାଳି ଶ୍ରୀ ପି. ଆର୍‌. ଶ୍ରୀଜେଶ, ପର୍ବତାରୋହୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଅରୁଣିମା ସିହ୍ନା ଏବଂ ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ ବକ୍ତା ଶ୍ରୀମତୀ ଆଭା ମର୍ଯ୍ୟାଦା ବାନାର୍ଜୀ ନିଜର ଅଭିଜ୍ଞତାକୁ ବାଂଟିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର ଯୁବ ପ୍ରତିଭା ମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ କଥବାର୍ତା କରିଥିଲେ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରଶ୍ନର ଉତର ଦେଇଥିଲେ ।
ସାରା ଦେଶରେ ଆୟୋଜିତ ହେବାକୁ ଥିବା ୭୫୦ ଯୁବ ସମ୍ବାଦ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଗୁଡିକରେ ଯେଉଁ ଯୁବକ ମାନେ ଅଂଶ ଗ୍ରହଣ କରିବେ ସେମାନଙ୍କୁ ଜାତୀୟ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ବିଭିନ୍ନ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ନିଜର ବିଚାର ବ୍ୟକ୍ତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ସୁଯୋଗ ମିଳିବ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଏହି ଆୟୋଜନ ସେମାନଙ୍କୁ ପରସ୍ୱର ସହିତ ଯୋଡି ହେବା ଏବଂ ନିଜର ବିଚାର ତଥା ଚିନ୍ତାଧାରାକୁ ପରସ୍ପର ମଧ୍ୟରେ ବାଂଟିବା ନିମନ୍ତେ ଏକ ମଂଚ ପ୍ରଦାନ କରିବ ।