কেবিনেট
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীসভাই ইউনিভাৰ্চেল পোষ্টেল ইউনিয়নৰ সংবিধানৰ একাদশ অতিৰিক্ত প্ৰটোকলৰ অনুমোদনত মঞ্জুৰি দিছে
10 AUG 2022 6:05PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীসভাই ইউনিভাৰ্চেল পোষ্টেল ইউনিয়নৰ(ইউপিইউ)সংবিধানত গৃহীত সংশোধনত অনুমোদন জনাইছে। ২০২১ চনৰ ৯-২৭ আগষ্টলৈ আইভৰী কষ্টৰ ৰাজধানী আবিদজানত অনুষ্ঠিত ইউনিভাৰ্চেল পোষ্টেল ইউনিয়নৰ ২৭ তম কংগ্ৰেছত সংবিধানৰ এই একাদশ অতিৰিক্ত প্ৰটোকলটি স্বাক্ষৰিত হয়।
এই অনুমোদনৰ ফলত ভাৰত চৰকাৰৰ ডাক বিভাগে লাভ কৰিব ৰাষ্ট্ৰপতিৰ দ্বাৰা স্বাক্ষৰিত "ইনষ্ট্ৰুমেণ্ট অৱ ৰেটিফিকেশ্যন"। একেদৰে ইউনিভাৰ্চেল পোষ্টেল ইউনিয়নৰ আন্তৰ্জাতিক ব্যুৰোৰ সঞ্চালক প্ৰধানৰ ওচৰত ই জমা থাকিব।
ই ইউপিইউ সংবিধানৰ অনুচ্ছেদ ২৫ আৰু ৩০ ৰ পৰা উদ্ভৱ হোৱা দায়বদ্ধতাবোৰ পূৰণ কৰিব। ইয়াৰ ফলত সদস্য দেশসমূহে যিমান সম্ভৱ সোনকালে ইউনিভাৰ্চেল পোষ্টেল ইউনিয়নৰ কংগ্ৰেছত গৃহীত সংবিধানৰ সংশোধনত অনুমোদন জনাব পাৰিব।
চমুকৈ, ২৭ তম ইউপিইউ কংগ্ৰেছত গৃহীত সংবিধানৰ সংশোধনীবোৰে সংঘৰ আইনী স্বচ্ছতা আৰু স্থিৰতা নিশ্চিত কৰিব। ইয়াৰোপৰি ইয়ে পৰিভাষাবাচক স্থিৰতা আনিব, পাঠৰ বহুতো দীৰ্ঘদিনীয়া বিসংগতি সমাধান কৰিব আৰু ১৯৬৯ চনৰ মৈত্ৰী চুক্তি আইন সংক্ৰান্তীয় ভিয়েনা সন্মিলনৰ সৈতে সামঞ্জস্য ৰাখি আইনসমূহৰ 'গ্ৰহণযোগ্যতা বা অনুমোদন'ৰ বাবে ব্যৱস্থা ৰাখিব।

Cabinet
Cabinet approves ratification of the eleventh Additional protocol to the Constitution of the Universal Postal Union
10 AUG 2022 6:05PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the ratification of amendments to the Constitution of the Universal Postal Union (UPU) as contained in the Eleventh Additional Protocol to the Constitution signed during the 27th Congress of the Universal Postal Union held at Abidjan (Cote d’Ivoire) from 9-27 August, 2021.
The approval enables the Department of Posts, Government of India to have the “Instrument of Ratification” signed by the Hon’ble President of India and have the same deposited with the Director General of the International Bureau of the Universal Postal Union.
This would fulfil the obligations arising from Article 25 and 30 of the UPU Constitution which provides for ratification of the amendments to the Constitution adopted by a Congress as soon as possible by the member countries.
In brief, the amendments to the Constitution of UPU adopted by the 27th UPU Congress ensure further legal clarity and stability to the Acts of the Union, bring terminological consistencies, resolve many long-standing discrepancies in the text and accommodate provisions for ‘acceptance or approval’ of the Acts in consistency with Vienna Conventions on Law of Treaties, 1969.