Election Commission
ECI to host virtual Asian Regional Forum meet on “Making our Elections Inclusive, Accessible and Participative”
Asian Regional Forum meet is a precursor to “Global Summit for Democracy” to be hosted by the National Electoral Institute of Mexico
Five Regional Forums for America, Africa, Asia, Europe and North Africa & Middle East created as part of Global Summit for Democracy
10 AUG 2022 11:56AM by PIB Delhi
The Election Commission of India will be hosting a virtual meet of the ‘Asian Regional Forum’ on the theme “Making our Elections Inclusive, Accessible and Participative” at Nirvachan Sadan on August 11, 2022. This Regional Forum meet is precursor to the “Global Summit for Democracy'' to be hosted by the National Electoral Institute of Mexico in the coming month. The Global Summit and Regional Forum meets aims to generate synergy amongst international organizations, electoral bodies from the world and to promote intellectual and institutional mobilization to strengthen electoral democracy in the world.
Chief Election Commissioner of India, Shri Rajiv Kumar, and Election Commissioner, Shri Anup Chandra Pandey, will preside over the Asian Regional Forum meet. The meet will have participation from Election Management Bodies of Mexico, Mauritius, Philippines, Nepal, Uzbekistan, Maldives and Representatives from International IDEA, Association of World Election Bodies (A-WEB) and International Foundation for Electoral Systems (IFES).
This Asian Regional Forum (ARF) meet has two sessions. The first session is on ‘Inclusive Elections: Enhancing Participation of Youth, Gender and Citizens in Remote Areas’ which will be co-chaired by the Chief Election Commissioner from Mauritius and Nepal. The session will have representation from COMELEC Philippines and representatives from International IDEA and A-WEB.
The second session on ‘Accessible Elections: Enhancing Participation of Persons with Disabilities & Senior Citizens’ will be chaired by the Commissioner, COMELEC, Philippines and CEC of Uzbekistan and will have representation from Election Commission of Nepal & Maldives and IFES (Asia Pacific).
As part of this ‘Global Summit for Democracy’, five Regional Forums namely Africa, America, Asia, Europe, and countries of the Arab States have been created. India is hosting the Asian Regional Forum meet of the EMBs not only to institutionalize and mobilize the EMBs as a precursor to “Global Summit for Democracy'' but also to reflect upon the changing geo-politics, emerging technologies and their use in election management in view of the challenges presented by COVID-19 pandemic. Outcomes from the Regional Forum Meets is aimed at generating an action plan and agenda to strengthen democracy around the world, particularly through robust election processes. So far, three Regional Forum meets for Europe, America and Africa have been held in the months of June and July, 2022.

ইলেক্সন কমিসন
ই.সি.আই.না "ঐখোয়গী ইলেক্সনবু ইনক্লুজিব, এক্সেসিবল অমসুং পার্তিসিপেতিব ওইহনবা" হায়বসিদা এসিয়ন রিজনেল ফোরম মীৎ পাঙথোক্লগনি
এসিয়ন রিজনেল ফোরম মীৎ অসি নেসনেল ইলেক্তোরেল ইন্সতিত্যুৎ ওব মেক্সিকোনা য়ুম্বু ওইদুনা পাঙথোক্কদবা "গ্লোবেল সম্মিৎ ফোর দিমোক্রেসী"গী মাংওইননা পাঙথোকপা থৌরম অমনি
অমেরিকা, অফ্রিকা, এসিয়া, য়ুরোপ অমসুং অৱাং অফ্রিকা অমসুং মিদ্দল ইস্তকী রিজনেল ফোরম মঙানা গ্লোবেল সম্মিৎ ফোর দিমোক্রেসী শেমখ্রে
10 AUG 2022 11:56AM by PIB Imphal
ইলেক্সন কম্মিসন ওব ইন্দিয়ানা নির্ভাচন সাদনদা ওগস্ত ১১, ২০২২দা "ঐখোয়গী ইলেক্সনবু ইনক্লুজিব, এক্সেসিবল অমসুং পার্তিসিপেতিব ওইহনবা" হায়বা মপুং ওইবা ৱারোল অসিদা 'এসিয়ন রিজনেল ফোরম' পাঙথোক্লগনি। রিজনেল ফোরম মীৎ অসি লাক্কদবা থা অসিদা নেসনেল ইলেক্তোরেল ইন্সতিত্যুৎ ওব মেক্সিকোনা য়ুম্বু ওইদুনা পাঙথোক্কদবা "গ্লোবেল সম্মিৎ ফোর দিমোক্রেসী"গী মাংওইননা পাঙথোকপা থৌরম অমনি। গ্লোবেল সম্মিৎ অমসুং রিজনেল ফোরম মীৎ অসিনা অন্তর্জাতিগী সংস্থানশিং, মালেমদা লৈরিবা ইলেক্তোরেল বোদীশিংগী ওইবা অপুনবা পাঙ্গল অমা শেম্নবা অমসুং মালেমগী ইলেক্তোরেল দিমোক্রেসী অসিবু মপাঙ্গল কলহন্নবা ইন্তিলেকচুএল অমসুং ইন্সতিত্যুসনেল মোবিলাইজেসন তৌবা হেনগৎহনবদা পান্দম থম্লি।
ভারতকী চীফ ইলেক্সন কম্মিসনর, শ্রী রজিব কুমার, অমসুং ইলেক্সন কম্মিসনর, শ্রী অনুপ চন্দ্র পান্দেনা এসিয়ন রিজনেল ফোরম মীৎ অসিগী ময়াই তাংবল লৌগনি। মীৎ অসিদা মেক্সিকো, মৌরিসিয়স, ফিলিপিন্স, নেপাল, উজবেকিস্তান, মালদিবসকী ইলেক্সন মেনেজমেন্ত বোদীশিং অমসুং ইন্তর্নেসনেল আইদিয়া, এসোসিএসন ওব ৱার্ল্দ ইলেক্সন বোদীজ (এ-ৱেব) অমসুং ইন্তর্নেসনেল ফাউন্দেসন ফোর ইলেক্তোরেল সিস্তেমস (আই.এফ.ই.এস.)কী মীহুৎশিংসু শরুক য়াগনি।
এসিয়ন রিজনেল ফোরম (এ.আর.এফ.) অসি তাংকক অনি থোক্না পাঙথোক্কনি। অহানবা তাংকক্না মৌরিসিয়স অমসুং নেপালগী চীফ ইলেক্সন কম্মিসনরগা লোইননা ময়াই তাংবল লৌগদৌরিবা 'ইনক্লুজিব ইলেক্সন্সঃ অথাপ্পা মফমশিংদা লৈরিবা নহা, জেন্দর অমসুং মীয়ামবু শরুক য়াবা হেনগৎহনবা' হায়বসিদনি। তাংকক অসিদা কোমেলেক ফিলিপিন্স অমসুং ইন্তর্নেসনেল আইদিয়া অমসুং এ-ৱেবতগী মীহুৎশিংনা শরুক য়াগনি।
অনিশুবা তাংকক অসিনা 'এক্সেসিবল ইলেক্সন্সঃ নাম্মা শোইরবা অমসুং অহল ওইরবা মীওইশিংনা শরুক য়াবা হেনগৎহনবা' হায়বসিদনি অমসুং মসিনা কম্মিসনর, কোমেলেক, ফিলিপিন্স অমসুং উজবেকিস্তানগী সি.ই.সি.না ময়াই তাংবল লৌগনি অমসুং নেপাল অমসুং মালদিবস অমসুং আই.এফ.ই.এস. (এসিয়া পেসিফিক)কী ইলেক্সন কম্মিসনদগী মীহুৎশিংনা শরুক য়াগনি।
'গ্লোবেল সম্মিৎ ফোর দিমোক্রেসী'গী শরুক অমা ওইনা, রিজনেল ফোরম মঙা, মমিং ওইনা পল্লবদা অফ্রিকা, অমেরিকা, এসিয়া, য়ুরোপ অমসুং অরাব স্তেৎশিংগী লৈবাকশিংনা শেমখ্রে। ভারতনা ই.এম.বি.শিংগী এসিয়ন রিজনেল ফোরম মীৎ অসি 'গ্লোবেল সম্মিৎ ফোর দিমোক্রেসী'গী মাংওইননা খন্ন-নৈনবগীদমক য়ুম্বু ওইবদা নত্তনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা পীরিবা খুদোংচাদবশিংদগী হোংলক্লিবা জিও-পোলিতিক্স, অনৌবা তেক্নোলোজীশিং অমসুং মখোয়বু ইলেক্সন্দা শীজিন্নবা হায়বসিদসু মীৎয়েং থম্লি। রিজনেল ফোরম মীৎ অসিদগী ফংলকপা ফলনা মালেম পম্বদা লৈরিবা গনতন্ত্রবু মপাঙ্গল কলহন্নবা থৌরাং অমসুং এজেন্দা য়াওরি, মরুওইনা মীখলগী থৌরাংশিং পাঙ্গল কলহনবনি। হৌজিক ফাওবদা, য়ুরোপ, অমেরিকা অমসুং অফ্রিকাগী রিজনেল ফোরম মীৎ অহুম ২০২২গী জুন অমসুং জুলাইদা পাঙথোকখ্রে।