Ministry of Youth Affairs and Sports
Achinta Sheuli bags India's third gold medal for weightlifting at Commonwealth Games 2022
01 AUG 2022 11:51AM by PIB Delhi
Key Highlight:
• President Smt. Droupadi Murmu and Prime Minister Shri Narendra Modi congratulate Achinta Sheuli for his extraordinary performance
• Congratulations Achinta for bring laurels to India and making a Games record while winning the medal: Shri Anurag Thakur
Weightlifter Achinta Sheuli clinched a gold medal in the men’s 73 kg final at the ongoing Commonwealth Games 2022 on Sunday night. Achinta lifted a total of 313kg (snatch 143kg + clean and jerk 170kg) at the Games. It is the sixth medal for India in the competition and the third gold. President Smt. Droupadi Murmu, Prime Minister Shri Narendra Modi, Union Sports Minister Shri Anurag Thakur and Indians from all corner of the country congratulated Achinta for his performance.
President Smt. Droupadi Murmu congratulated Achinta Sheuli on winning Gold medal. President tweeted, “Achinta Sheuli has made India proud by winning gold and making the tricolor fly high at the Commonwealth Games. You immediately overcame the failure in one attempt and topped the lineup. You are the champion who has created a history. Heartiest congratulations!”
Prime Minister Shri Narendra Modi has congratulated Achinta Sheuli on winning Gold Medal. PM tweeted, “Delighted that the talented Achinta Sheuli has won a Gold Medal at the Commonwealth Games. He is known for his calm nature and tenacity and he has worked very hard for this special achievement. My best wishes to him for his future endeavours.”
PM also shared the video clip. PM tweeted, “Before our contingent left for the Commonwealth Games, I had interacted with Achinta Sheuli. We had discussed the support he received from his mother and brother. I also hope he gets time to watch a film now that a medal has been won.”
Sports Minister Shri Anurag Singh Thakur has congratulated Achinta Sheuli on winning the Gold medal. Shri Thakur tweeted, “Achinta Sheuli, known as Mr. Calm in his training base NSNIS Patiala has clinched the 3rd gold for India in CWG2022. Congratulations Achinta for bring laurels to India and making a Games record while winning the medal. A total lift of 313 kgs is commendable!! #Cheer4India.”
Click here for achievements of Achinta Sheuli

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
কম্মনৱেল্থ গেমস ২০২২দা ৱেতলিফতিংগী ওইনা অচিন্তা শেউলীনা ভারতকী অহুমশুবা গোল্দ মেদল লৌরকখ্রে
01 AUG 2022 11:51AM by PIB Imphal
মরু ওইবা হাইলাইৎশিং:
• রাস্ত্রপতি, শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মু অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অচিন্তা শেউলীগী থোইদোক-হেন্দোক্না ফজরবা পর্ফোরমেন্সকীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
• ভারতকী মীংচৎ পুরকপা অমসুং মেদল লৌরকপগা লোয়ননা গেমস রেকোর্দ অমা থম্বা ঙমখিবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি: শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর
নোংমাইজিং নুমিৎকী নুমিদাংদা হৌজিক চত্থরিবা কম্মনৱেল্থ গেমস ২০২২দা নুপাগী কে.জি. ৭৩দা ৱেতলিফতর অচিন্তা শেউলীনা গোল্দ মেদল লৌরকপা ঙমখ্রে। গেমস অসিদা অচিন্তানা পুন্না কে.জি. ৩১৩ (স্নেৎচ কে.জি. ১৪৩ + ক্লীন এন্দ জর্ক কে.জি. ১৭০) থাংগৎপা ঙমখি। মসি কম্পিতিসন অসিদা ভারতনা ফংলকপা তরুকশুবা মেদলনি অমসুং অহুমশুবা গোল্দ ওইরি। রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মু, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী, কেন্দ্রগী স্পোর্তস মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুর অমসুং লৈবাক অসিগী কাচিন কোয়াদা লৈরিবা ভারত মচাশিংনা মাইপাকপা অসিগীদমক অচিন্তাবু থাগৎপা ফোঙদোক্নরক্লি।
রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মুনা অচিন্তা শেউলীবু গোল্দ মেদল লৌরকপগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি, রাস্ত্রপতিনা ত্বিত তৌখি, “অচিন্তা শেউলীনা গোল্দ লৌরক্তুনা ভারতপু চাউথোকচবা পোকহনখি অমসুং কম্মনৱেল্থ গেমসতা মচু অহুমগী ফিরাল ৱাংনা পাইহনখি। অদোম্না এতেম্প অমদা মাইথীখিবা অদু খুদক্তা হাইগৎলক্তুনা লাইনঅপতা মকোক্তা লৈবা ঙমখি। অদোম পুৱারী শেমখিবা চেম্পিয়ননি। অদোমবু থমোয় শেংনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি!”
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অচিন্তা শেউলীনা গোল্দ মেদল লৌরকপদা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি, “তেলেন্ত অচিন্তা শেউলীনা কম্মনৱেল্থ গেমসতা গোল্দ মেদল লৌরকপদা নুংঙাইবা ফাওই। মহাক অসি মহাক্কী ইংতপ্পা অমসুং অখাং কনবগীদমক খঙনৈ। মহাক্না অখন্নবা মাইপাকপা অসি ফংনবগীদমক য়াম্না কন্না হোৎনখি। মহাক্কী তুংগী পুন্সিদা অফবা ওইনবগীদমক ঐহাক্না মঙোন্দা য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।
পি.এন,না ভিদিও ক্লিপ অমসু শিয়র তৌখি। পি.এম.না ত্বিত তৌখি, “ঐখোয়গী কন্তিঞ্জেন্তনা কম্মনৱেল্থ গেমসকীদমক চৎত্রিঙৈ মমাংদা ঐহাক্না অচিন্তা শেউলীগা ৱারী শাখি। মহাক্কী মমা অমসুং ময়াম্বনা মহাকপু শৌগৎপীখিবগী মতাংদা ঐখোয়না খন্নখি। মহাক্না মেদল লৌরবনিনা হৌজিক্তি ফিল্ম য়েংনবগী মতম মহাক্না শোইদনা ফংলগনি হায়নসু ঐহাক্না থাজৈ।”
স্পোর্তস মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা অচিন্তা শেউলীনা গোল্দ মেদল লৌরকোদা থাগৎপা ফোঙদোকখি। শ্রী থাকুরনা ত্বিত তৌখি, “মহাক্কী ত্রেনিং বেস এন.এস.এন.আই.এস. পতিয়ালাদা মিস্তর কাম হায়না খঙনবা অচিন্তা শেউলীনা সি.দবল্যু.ই. ২০২২দা ভারতকী ৩শুবা গোল্দ লৌরকপা ঙমখ্রে। ভারতকী মীংচৎ পুরকপা অমসুং মেদল লৌরকপগা লোয়ননা গেমস রেকোর্দ অমা থম্বা ঙমখিবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। পুন্না কে.জি. ৩১৩ থাংগৎখিবা হায়বা অসি শীংথানীংঙাই ওই!! #Cheer4India.”
অচিন্তা শিউলীগী মাইপাকখিবশিংগী মতাংদা মসিদা নম্বীয়ু