প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মুক সফল কাৰ্যকালৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে
25 JUL 2022 1:34PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে নৱনিৰ্বাচিত ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মুক ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ ফলপ্ৰসূ কাৰ্যকালৰ বাবে শুভকামনা জনাইছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মুৰ্মুৰ কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ ভাৰতৰ বাবে বিশেষকৈ দৰিদ্ৰ, প্ৰান্তীয় আৰু নিপীড়িতসকলৰ বাবে এক গৌৰৱৰ মুহূৰ্ত। যি সময়ত ভাৰতে আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ পালন কৰি আছে সেই সময়ত ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে তেওঁৰ ভাষণত ভাৰতৰ সাফল্যৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি ভৱিষ্যতক লৈ নিজৰ দৃষ্টিভংগী দাঙি ধৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে টুইট কৰি কয়-
“গোটেই দেশে আজি গৌৰৱেৰে প্ৰত্যক্ষ কৰিছে যে শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মু জীয়ে ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে শপত গ্ৰহণ কৰে। তেওঁ ৰাষ্ট্ৰপতি পদ গ্ৰহণ কৰাটো ভাৰতৰ বাবে বিশেষকৈ দৰিদ্ৰ, প্ৰান্তীয় আৰু নিপীড়িতসকলৰ বাবে এক গৌৰৱৰ মুহূৰ্ত। ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ ফলপ্ৰসূ কাৰ্যকালৰ বাবে মই তেওঁক শুভকামনা জনাইছো।”
“শপত গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত দিয়া ভাষণত ৰাষ্ট্ৰপতি দ্ৰৌপদী মুৰ্মু জীয়ে আশা আৰু মমতাৰ বাৰ্তা প্ৰদান কৰে। ভাৰতৰ সাফল্যৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ আগন্তুক পথৰ এক ভৱিষ্যৎ দৃষ্টিভংগী দাঙি ধৰে।”

Prime Minister's Office
PM wishes President Smt Droupadi Murmu a fruitful Presidential tenure
25 JUL 2022 1:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister has wished President, Smt Droupadi Murmu a fruitful Presidential tenure. He said that her assumption of office is a watershed moment for India especially for the poor, marginalised and downtrodden. He also said that in her assumption speech, the President emphasised on India's accomplishments and presented a futuristic vision of the path ahead at a time when India is marking Azadi Ka Amrit Mahotsav.
The Prime Minister tweeted:
“The entire nation watched with pride as Smt. Droupadi Murmu Ji took oath as the President of India. Her assuming the Presidency is a watershed moment for India especially for the poor, marginalised and downtrodden. I wish her the very best for a fruitful Presidential tenure.”
“In her address after taking oath, President Droupadi Murmu Ji gave a message of hope and compassion. She emphasised on India's accomplishments and presented a futuristic vision of the path ahead at a time when India is marking Azadi Ka Amrit Mahotsav.”