Prime Minister's Office
PM congratulates students after CBSE declares Class XII results
PM urges students to follow their inner calling
PM encourages students who are not happy with their results
22 JUL 2022 2:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated the students after CBSE declared Class XII results.
In a series of tweets, the Prime Minister said:
“Congratulations to all my young friends who passed the CBSE Class XII exams. The grit and dedication of these youngsters is commendable. They prepared for these exams through a time when humanity faced a monumental challenge and achieved this success.”
“There are innumerable opportunities that await our young Exam Warriors, who passed the CBSE Class XII exams. I urge them to follow their inner calling and pursue subjects they are passionate about. My best wishes for their future endeavours.”
“Some students may not be happy with their results but they must know that one exam will never define who they are. I am certain they will find more success in the times to come. Also sharing this year's PPC where we discussed aspects relating to exams.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସିବିଏସ୍ଇ ଦ୍ୱାଦଶ ଶ୍ରେଣୀ ଫଳାଫଳ ଘୋଷଣା କରିବା ପରେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ଆହ୍ୱାନକୁ ଅନୁସରଣ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଫଳାଫଳକୁ ନେଇ ଖୁସି ନଥିବା ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
22 JUL 2022 2:05PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସିବିଏସ୍ଇ ଦ୍ୱାଦଶ ଶ୍ରେଣୀ ଫଳାଫଳ ଘୋଷଣା କରିବା ପରେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଏକାଧିକ ଟୁଇଟ୍ ଜରିଆରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି:
“ମୋର ସମସ୍ତ ଯୁବକ ବନ୍ଧୁଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ, ଯେଉଁମାନେ ସିବିଏସ୍ଇ ଶ୍ରେଣୀ ଦ୍ୱାଦଶ ପରୀକ୍ଷାରେ ଉତ୍ତୀର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହି ଯୁବକମାନଙ୍କ ନିଷ୍ଠା ଏବଂ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ଉଦ୍ୟମ ପ୍ରଶଂସନୀୟ । ସେମାନେ ଏହି ପରୀକ୍ଷା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିଲେ ଯେଉଁ ସମୟରେ ମାନବସମାଜ ଏକ ଆହ୍ୱାନର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ଏହି ସଫଳତା ହାସଲ କରିଛନ୍ତି ।”
“ସେଠାରେ ଅସଂଖ୍ୟ ସୁଯୋଗ ଅଛି ଯାହା ଆମର ଯୁବ ପରୀକ୍ଷା ଯୋଦ୍ଧାମାନଙ୍କୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି, ଯେଉଁମାନେ ସିବିଏସ୍ଇର ଶ୍ରେଣୀ ଦ୍ୱାଦଶ ପରୀକ୍ଷାରେ ଉତ୍ତୀର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଛନ୍ତି । ମୁଁ ସେମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ଯେ ସେମାନଙ୍କର ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ଆହ୍ୱାନକୁ ଅନୁସରଣ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ସେମାନେ ଆଗ୍ରହୀ ଥିବା ବିଷୟଗୁଡିକ ଅନୁସରଣ କରନ୍ତୁ । ସେମାନଙ୍କର ଭବିଷ୍ୟତ ପ୍ରୟାସ ପାଇଁ ମୋର ଶୁଭେଚ୍ଛା ।”
“କିଛି ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କ ଫଳାଫଳକୁ ନେଇ ଖୁସି ହୋଇପାରନ୍ତି ନାହିଁ କିନ୍ତୁ ସେମାନେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଜାଣିବେ ଯେ ଗୋଟିଏ ପରୀକ୍ଷା କେବେହେଲେ ସେମାନେ କିଏ ତାହା ବ୍ୟାଖ୍ୟା କରେ ନାହିଁ । ମୁଁ ନିଶ୍ଚିତ ଯେ ସେମାନେ ଭବିଷ୍ୟତରେ ଅଧିକ ସଫଳତା ପାଇବେ । ଏହି ବର୍ଷର ପିପିସି ସେୟାର କରିବା ଯେଉଁଠାରେ ଆମେ ପରୀକ୍ଷା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଦିଗ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲୁ ।”