প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২০০ কোটি পালি প্ৰতিষেধকৰ ঘৰ অতিক্ৰম কৰাৰ মুহূৰ্তত নাগৰিকসকলক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অভিনন্দন
17 JUL 2022 1:21PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ ২০০ কোটি পালিৰ বিশেষ সংখ্যাটো অতিক্ৰমণৰ মুহূৰ্তত ভাৰতৰ নাগৰিকসকলে বিজ্ঞানৰ প্ৰতি প্ৰদৰ্শন কৰা গভীৰ বিশ্বাস আৰু আস্থাৰ বাবে প্ৰশংসামুখৰ হৈ উঠে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী। তেওঁ চিকিত্সক, নাৰ্ছ, আগশাৰীৰ কৰ্মীসকলৰ লগতে বিজ্ঞানী, উদ্ভাৱক আৰু এই অভিযানৰে জড়িত উদ্যোগীসকলৰ ভূমিকাকো ভূয়সী প্ৰশংসা কৰে।
কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী মনসুখ মাণ্ডৱীয়াৰ এক ঘোষণা সন্দৰ্ভত প্ৰকাশ কৰা টুইট বাৰ্তাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে;
“ভাৰতে আকৌ এবাৰলৈ ইতিহাস ৰচনা কৰিলে! ২০০ কোটি পালি প্ৰতিযেধকৰ বিশেষ সংখ্যাটো অতিক্ৰমণৰ মুহূৰ্তত সকলো ভাৰতীয়কে অভিনন্দন জনাইছো। ভাৰতৰ টীকাকৰণ অভিযানক অনন্য মাত্ৰা আৰু গতি প্ৰদানত অৰিহণা আগবঢ়োৱা সকলৰ বাবে নিশ্চয় গৌৰৱ অনুভৱ কৰিছো। এই ঘটনাই ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে পৃথিৱীজুৰি অব্যাহত থকা যুঁজখনক অধিক শক্তিশালী কৰিলে।
টীকাকৰণৰ সামগ্ৰিক সময়খিনিত ভাৰতৰ নাগৰিকসকলে বিজ্ঞানৰ প্ৰতি অগাধ বিশ্বাস আৰ আস্থা প্ৰকট কৰিছে। আমাৰ চিকিত্সক, নাৰ্ছ, আগশাৰীৰ কৰ্মী, বিজ্ঞানী, উদ্ভাৱক আৰু উদ্যোগীসকলে এটা গ্ৰহক নিৰাপদ কৰি তোলাত মুখ্য ভূমিকা পালন কৰিছে। মই তেওঁলোকৰ আন্তৰিকতা আৰু সংকল্পক প্ৰশংসা কৰিছো”।

Prime Minister's Office
PM congratulates the citizens on crossing the figure of 200 crore vaccine doses
17 JUL 2022 1:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded the people of India for showing remarkable faith in science and crossing the special figure of 200 crore COVID-19 vaccine doses. He also appreciated the spirit and determination of doctors, nurses, frontline workers, scientists, innovators and entrepreneurs in the campaign.
The Prime Minister tweeted in response to the announcement by the Union Health Minister Shri Mansukh Mandaviya:
“India creates history again! Congrats to all Indians on crossing the special figure of 200 crore vaccine doses. Proud of those who contributed to making India’s vaccination drive unparalleled in scale and speed. This has strengthened the global fight against COVID-19.
Throughout the rollout of the vaccine, the people of India have shown remarkable faith in science. Our doctors, nurses, frontline workers, scientists, innovators and entrepreneurs have played a key role in ensuring a safer planet. I appreciate their spirit and determination.”