ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଆସାମର ବନ୍ୟା ପରିସ୍ଥିତିକୁ ନିରନ୍ତର ତଦାରଖ କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ସମସ୍ତ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ସହାୟତା ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ସହ ମିଶି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 JUN 2022 8:55PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆସାମରେ ବନ୍ୟା ପରିସ୍ଥିତିକୁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ନିରନ୍ତର ତଦାରଖ କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହି ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିବା ଆହ୍ୱାନକୁ ଦୂର କରିବା ସହିତ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାର ସହାୟତା ଯୋଗାଇ ଦେବାପାଇଁ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ସହ ମିଶି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି ।
ଏକ ଟୁଇଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଗତ କିଛି ଦିନ ହେବ ଆସାମର କେତେକ ଅଞ୍ଚଳରେ ପ୍ରବଳ ବର୍ଷା ଯୋଗୁଁ ବନ୍ୟା ପରିସ୍ଥିତି ଦେଖାଦେଇଛି । ଆସାମର ସ୍ଥିତିକୁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ନିୟମିତ ଭାବେ ତଦାରଖ କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହି ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିବା ସହିତ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାର ସହାୟତା ଯୋଗାଇ ଦେବାକୁ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ସହ ମିଶି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି ।”
“ସେ କହିଛନ୍ତି, ବନ୍ୟା ପ୍ରଭାବିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ସେନା ଏବଂ ଏନଡିଆରଏଫ ଦଳ ଉପସ୍ଥିତ ଅଛନ୍ତି । ସେମାନେ ଉଦ୍ଧାର କାର୍ଯ୍ୟ ଚଳାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରଭାବିତ ଲୋକଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି । ବାୟୁସେନା ସ୍ଥାନାନ୍ତର ପ୍ରକ୍ରିୟାର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ୨୫୦ ରୁ ଅଧିକ ଥର ଉଡାଣ କରିଛି ।”
“ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱଶର୍ମା, ଆସାମ ସରକାରଙ୍କ ମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଅଧିକାରୀମାନେ ଜିଲ୍ଲାରେ ଦିନରାତି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରଭାବିତ ଲୋକଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି । ମୁଁ ପ୍ରଭାବିତ ଅଞ୍ଚଳର ସମସ୍ତଙ୍କ ସୁରକ୍ଷା ତଥା କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ପ୍ରାର୍ଥନା କରୁଛି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ପୁଣି ଥରେ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାର ସହାୟତା ପାଇଁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଉଛି ।”

Prime Minister's Office
Central Government continuously monitoring flood situation in Assam and working closely with State Government to provide all possible assistance: PM
23 JUN 2022 8:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that the Central Government is continuously monitoring the flood situation in Assam and is working closely with the State Government to provide all possible assistance to overcome this challenge.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Over the last few days, parts of Assam have witnessed flooding due to heavy rainfall. The Central Government is continuously monitoring the situation in Assam and is working closely with the State Government to provide all possible assistance to overcome this challenge."
"Army and NDRF teams are present in the flood affected areas. They are conducting evacuation operations and assisting those who are affected. The Air Force has conducted over 250 sorties as a part of the evacuation process."
"CM @himantabiswa, Ministers of the Assam Government and officials are working round the clock in the districts and helping those who have suffered. I pray for the safety and wellbeing of all those in affected areas and once again assure all possible support."