Prime Minister's Office
Prime Minister’s visit to Germany and UAE from 26-28 June 2022
22 JUN 2022 6:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will be visiting Schloss Elmau, Germany at the invitation of Chancellor of Germany, H.E. Mr. Olaf Scholz, for the G7 Summit under the German Presidency on 26-27 June 2022. During the Summit, Prime Minister is expected to speak in two sessions that include Environment, Energy, Climate, Food Security, Health, Gender Equality and Democracy. In an effort to strengthen international collaboration on these important issues, other democracies such as Argentina, Indonesia, Senegal and South Africa have also been invited. On the sidelines of the Summit, Prime Minister will hold bilateral meetings with leaders of some of the participating countries.
The invitation to G7 Summit is in keeping with the tradition of strong and close partnership and high-level political contacts between India and Germany. Prime Minister’s last visit to Germany was on 2 May 2022 for the sixth edition of the India-Germany Inter-Governmental Consultations (IGC).
After attending the G7 Summit, Prime Minister will be travelling to United Arab Emirates (UAE) on 28 June 2022 to pay his personal condolences on the passing away of H.H. Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, the former UAE President and Abu Dhabi Ruler. PM will also take the opportunity to congratulate H.H. Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan on his election as the new President of UAE and Ruler of Abu Dhabi.
Prime Minister will depart from UAE the same night on June 28.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জুন ২৬তগী জুন ২৮, ২০২২ ফাওবা চৎকদবা প্রধান মন্ত্রীগী জর্মনী অমসুং য়ু.এ.ই.গী খোঙচৎ
22 JUN 2022 6:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জর্মনীগী চাঞ্চেলর, ঐচ.ই. শ্রী ওলাফ শোলজনা পীরকপা বর্তন তৌরকপদগী জুন ২৬-২৭, ২০২২ ফাওবা জর্মন প্রসিদেন্সীগী মখাদা জি৭ সম্মিৎকীদমক শ্লোস এলমৌ, জর্মনীদা চৎকদৌরি। সম্মিৎ মনুংদা, অকোইবগী ফীভম, ইনর্জী, অইং-অশা, ফুদ সেক্যুরিতী, হকশেল, জেন্দর ইক্বেলিতী অমসুং দেমোক্রেসী য়াওবা সেসন অনিদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংলবা য়াই। মরু ওইবা হীরমশিং অসিদা মালেমগী থাক্তা তেংবাং পীনরিবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোঙথাং ওইনা অর্জেন্তীনা, ইন্দোনেসিয়া, সেনেগল অমসুং খা অফ্রিকা অসিগুম্বা অতোপ্পা দেমোক্রেসীশিংদসু বর্তন তৌখি। সম্মিৎ অসিগী মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়ারিবা লৈবাক খরগী লুচিংবশিংগা লোয়ননা বাইলেতরেল মীফমশিং পাঙথোক্কনি।
ভারত অমসুং জর্মনীগী মরক্তা লৈরিবা মপাঙ্গল কনবা অমসুং অচেৎপা পার্তনরশিপ অমসুং অৱাংবা থাক্কী রাজনিতীগী মরীশিং অসি য়েংলগা জি৭ সম্মিৎকীদমক বর্তন তৌখি। ভারত-জর্মনীগী ইন্তর-গভর্নমেন্তেল কনসলতেসন (আই.জি.সি.)গী তরুক শুবা ইদিসনগীদমক মে ২, ২০২২ চৎখিবা অসিনা প্রধান মন্ত্রীগী ইকোন-কোন্না জর্মনীগী খোঙচৎ ওইখি।
সম্মিৎ শরুক য়ারবা মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা হান্নগী য়ু.এ.ই.গী প্রসিদেন্ত অমসুং আবু ধাবীগী লৈঙাকপা ঐচ.ঐচ. শেখ খলীফা বিন জায়দ অল নাহয়ান লৈখিদবগী মহাক্না হকথেংননা চৎতুনা অৱাবা ফোঙদোক্নবা জুন ২৮, ২০২২দা য়ুনাইতেদ আরব ইমিরেৎস (য়ু.এ.ই.)দা চৎকনি। পি.এম.না ঐচ.ঐচ. শেখ মোহম্মদ বিন জায়দ অল নাহয়াননা মীখলদা য়ু.এ.ই.গী অনৌবা প্রসিদেন্ত অমসুং আবু ধাবীগী লৈঙাকপা ওইনা খনখিবদা নুংঙাইবা ফোঙদোক্নবগী খুদোংচাবা অমসু লৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জুন ২৮গী নুমিদাং অদুমক্তদা য়ু.এ.ই. থাদোক্তুনা লাক্কনি।